Vergelijk beste gevelreiniging deals

Vergelijk beste gevelreiniging deals

Kosten gevelreiniging

Wat kost gevel reinigen?

Kosten gevel stralen

Wat kost gevel (zand)stralen?

Kosten graffiti verwijderen

Wat kost graffiti verwijderen?

Waarom Slimster

Zojuist vergeleken

 • 21:22Heerhugowaard
 • 21:21Hasselt
 • 21:17Rilland
 • 21:16Heerhugowaard

Waar we voor staan

 • Ervaren specialisten
 • Bespaar tijd & geld
 • Vergelijken = beste deal
 • Werkzaam in jouw regio
 • Tot 4 vrijblijvende offertes

94% beveelt ons aan

8,6 gemiddeld, 901 reviews
Gevelreiniging

Gevels krijgen heel wat te verduren: kalk, mos, roet en andere vervuiling vestigt zich door de jaren heen op je gevel. Door gevelreiniging ziet je gevel er weer als nieuw uit. Maar gevelreiniging heeft meer voordelen.

Waarom gevel reinigen?

 • Gevel ziet er als nieuw uit
 • Karakter van woning weer zichtbaar
 • Je voorkomt schade & slijtage
 • Woning beschermen tegen vocht

Wat is gevelreiniging?

Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag of vervuiling van de gevel van je woning. Dit kan door verschillende soorten gevelreiniging:

 • Gevel reinigen met stoom
 • Gevel reinigen met reinigingsmiddel
 • Gevel reinigen met straalmiddel
Gevel laten reinigen?
Gevelreiniging offertes

Gevel stoomreinigen

Je gevel stoomreinigen is een milieuvriendelijke manier; er wordt namelijk alleen water (stoom) gebruikt. Water wordt verwarmd tot maximaal 150 graden (stoom) en onder hoge druk tegen de buitenmuur gespoten. Het vuil weekt los en wordt door de hoge druk verwijderd van de gevel. Deze gevelreiniging is ideaal bij lichte vervuiling.

Gevelreiniging met stoom is minder agressief dan andere vormen van gevelreiniging. Maar ook voor stoomreiniging moet de gevel in goede staat zijn, om schade te voorkomen. Door de temperatuurverschillen kunnen fijne en bewerkte gevels beschadigen.

Gevel chemisch reinigen

Een gevel chemisch reinigen is ook mogelijk. Hierbij wordt er een chemisch (of biologisch) middel op de gevel aangebracht. De specialist laat dit reinigingsmiddel intrekken, waarna het reinigingsmiddel samen met de vervuiling wordt afgespoeld.

Chemische gevelreiniging kan worden uitgevoerd met zure of basische reinigingsmiddelen. Dit is afhankelijk van de soort vervuiling en ondergrond. Om schade aan de gevel te voorkomen is het belangrijk deze klus over te laten aan een specialist.

Gevel zandstralen

Heb je last van grijze of zwarte aanslag op je gevel? Is de vervuiling hardnekkig en lastig te verwijderen? Bij middelzwaar tot zwaar vervuilde buitenmuren wordt er vaak gekozen voor het stralen van de gevel. Deze gevelreiniging is agressiever dan de andere methodes.

Op basis van de ondergrond en vervuiling wordt het straalmiddel bepaald. Ook wordt de hogedrukreiniger ingesteld op juiste temperatuur en druk. Bij verkeerd gebruik kan je de gevels ernstig beschadigen. Laat deze klus daarom altijd over aan een specialist.

Meer info over gevel stralen?
Gevel zandstralen

Hoe werkt gevelreiniging?

Laat je jouw gevel reinigen door een specialist? Dat gaat als volgt:

 1. Staat van gevel controleren
  Wat is de staat van de gevel: moeten er barsten of scheuren hersteld worden? Zijn de voegen nog in goede staat?
 2. Type vervuiling bepalen
  Wat voor vervuiling is er aanwezig op de gevel: algen, mos, kalk, roet of graffiti? Ook wordt gekeken hoe hardnekkig de vervuiling is.
 3. Juiste reinigingsmethode kiezen
  Op basis van de ondergrond en vervuiling wordt de juiste reinigingstechniek bepaald. Is er een zachte gevelreiniging nodig of is de gevel reinigen met hoge druk mogelijk?
 4. Gevelreiniging en impregneren
  Een vervuilde en aangetaste gevel kan zijn beschermende functie verliezen. Laat je jouw gevel reinigen? Vergeet dan niet om de gevel te impregneren na het reinigen. Dit impregneren zorgt ervoor dat je gevel water afstoot en beschermd is tegen weersinvloeden. Hierdoor hoef je jouw gevel minder vaak te reinigen en onderhouden.
Meer weten?
Gevel impregneren
Wat is beste gevelreiniger voor mijn gevel?
Niet iedere gevel is geschikt voor alle soorten gevelreiniger. Wil je een geschilderde gevel reinigen? Dan is er een andere aanpak vereist vergeleken met bijvoorbeeld een keralit gevel reinigen. En wist je de gevelreiniging van baksteen anders gaat dan de gevelreiniging van geglazuurde stenen? Het is belangrijk om de beste gevelreiniger voor jouw gevel te kiezen. Schakel daarom altijd de hulp in van een ervaren specialist.

Zelf gevel reinigen of laten doen?

Is het mogelijk om gevelreiniging zelf te doen of kun je dit beter uitbesteden? Wij raden je aan een gevelreiniging specialist in te schakelen. Waarom?

 • Correcte analyse is cruciaal: een specialist kan de soort vervuiling vaststellen en de ondergrond inspecteren. Ga je zelf aan de slag, dan bestaat het risico dat je de verkeerde gevelreiniging kiest en je gevel beschadigt.
 • Voorbereiding: zijn de voegen nog in goede staat of moet je deze eerst herstellen? Bij slecht voegwerk kun je de voegen en gevel beschadigen door gevelreiniging.
 • Gevel reinigen met hogedrukspuit: gevelreiniging gebeurt onder hoge (of lage) druk. Specialisten kunnen hun professionele hogedrukreiniger perfect afstellen op temperatuur en druk, waardoor het risico op schade beperkt is.
 • Gevelreiniging btw-tarief: je betaalt slechts 9% btw over de arbeidsuren van gevelreiniging in plaats van 21%. Hierdoor blijven de kosten van het uitbesteden beperkt.

Ga je zelf aan de slag en ontstaat er schade aan de gevel? Dan lopen de kosten aanzienlijk op om de gevel te herstellen.

Beste deal voor reinigen gevel

Ben je op zoek naar de beste specialist voor het reinigen van je gevel? Vraag gratis gevelreiniging offertes aan en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Vergelijk de specialisten en kies wie jouw gevel gaat reinigen.

Direct gevelreiniging specialisten vergelijken

BEVO Isolatie
Clean TM
Dienstverlening Kars
h.kruit voegwerken
Hetisolatieteam.nl
Isolatie Totaal Nederland
Projectreiniging Nederland
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal

Klanten over Slimster