• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 87.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

9 tips om de waarde van je huis te verhogen

Waardoor wordt je woning meer waard? Of je nu binnenkort je huis te koop zet of gewoon benieuwd bent naar de meerwaarde van verbouwingen, er zijn een hoop manieren om de waarde van jouw woning te verhogen. Wij zetten 9 tips voor je op een rij.

Tip 1: Creëer meer woonoppervlak

Je kan jouw woningwaarde verhogen door extra vierkante meters toe te voegen. Is er bij jou mogelijkheid tot uitbreiding? Kies bijvoorbeeld een uitbouw voor een extra ruime woonkamer. Een dakkapel plaatsen kan een zolder een stuk ruimer maken of zelfs voor een extra (slaap)kamer zorgen.

Tip 2: Renoveer de keuken

Wat iemand een mooie keuken vindt, verschilt per persoon. Investeer in een nieuwe, simpele en tijdloze keuken met inbouwapparatuur van goede kwaliteit. Dit zal meer mensen aanspreken waardoor de woningwaarde omhoog gaat. Dit betekent overigens niet dat je altijd een compleet nieuwe keuken moet plaatsen, soms levert een keuken renovatie je al veel op.

Tip 3: Vervang kozijnen op tijd

Een goed geïsoleerd huis is zeker een pluspunt. Oude kozijnen vervangen voor nieuwe, goed isolerende kozijnen verhoogt de waarde van jouw woning én je bespaart een hoop op de energierekening. Daarnaast is je woning ook nog eens beter beveiligd tegen inbraken.

Tip 4: Vernieuw de badkamer

Net als bij een keuken is de keuze voor een badkamer erg persoonlijk. Heb jij een hele moderne badkamer of juist een hele landelijke badkamer? Kies voor een badkamer met neutrale tinten. Dit zal de meeste mensen aanspreken, als je jouw huis wilt verkopen. Een badkamer renoveren kan uit kleine aanpassingen bestaan, maar je kan uiteraard ook een compleet nieuwe badkamer laten plaatsen.

Tip 5: Maak je woning duurzaam en groen

Een duurzame woning zorgt absoluut voor een waardevermeerdering. Daarnaast levert het je zelf ook voordelen op, want je bespaart op de energiekosten. Zonnepanelen zijn bijvoorbeeld het ideale middel om duurzame energie op te wekken. Gratis elektra, wie wil dat niet?

Tip 6: Meer bergruimte met een garage

Elk huishouden komt ruimte te kort. Laat een garage bouwen en creëer voor jezelf of de nieuwe bewoners extra bergruimte.

Tip 7: Onderhoud je woning goed

Een goed onderhouden woning zorgt voor een waardestijging. Investeren in het onderhoud van je woning zal zich altijd uitbetalen. Je bent namelijk op tijd bij eventuele problemen die anders meer kosten met zich meebrengen.

Tip 8: Zorg voor een verzorgde tuin

Een tuin kan de sfeer erg bepalen. Buiten de zomermaanden om ligt niet iedere tuin er even sprankelend bij. Wil jij jouw huis snel verkopen en de waarde hiervan verhogen? Zorg ervoor dat de tuin er op zijn best bij ligt.

Tip 9 – Zorg voor een goede eerste indruk

De buitenkant van de woning is het visitekaartje van jouw woning. Dit is het eerste dat een potentiële kopers ziet. Zorg er daarom voor dat alle gevels opgeknapt zijn en de rest van de woning een nieuw laagje verf heeft. Dit straalt tevens uit dat het huis goed onderhouden is.

Woningwaarde én woonplezier verhogen

Enkele van deze tips zijn ingrijpende veranderingen die de nodige kosten met zich meebrengen. Het gaat dan ook vooral om veranderingen die de waarde van je woning verhogen, maar waar je ook zelf nog veel woonplezier aan beleeft. De tips verhogen niet alleen de woningwaarde, maar ook het woongenot.

Deel deze pagina