Kosten inloopdouche

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 250
Gemiddelde kosten € 825
Maximale kosten € 1.400
Vanaf-prijs inloopdouche, afhankelijk van materiaal en extra opties. Exclusief montage.

Voor een luxe en ruim ogende badkamer kies je voor de populaire inloopdouche. Een inloopdouche creëert een strakke uitstraling en geeft de badkamer veel extra ruimte mee; de douche wordt namelijk volledig bij de rest van de ruimte betrokken. Welke mogelijkheden zijn er wanneer je een inloopdouche laat plaatsen?

Voordelen inloopdouche

 • Diverse afmetingen mogelijk
 • Weinig onderhoud vereist
 • Eenvoudig toegankelijk
 • Mooie uitstraling

Nadelen inloopdouche

 • Kouder in de douche, want geen deur aanwezig
 • Goede waterafvoer nodig onder de vloer
 • Alsnog scheidingswand nodig

Wat kost een inloopdouche?

De inloopdouche prijzen zijn afhankelijk van verschillende aspecten, zoals de materiaalkeuze en afmetingen van de douche. Ook de toevoeging van extra opties is van invloed op de prijs. Wil je bijvoorbeeld een stoomcabine of regendouche laten plaatsen? Dan zie je dat terug in de prijs.

Benieuwd naar de inloopdouche kosten? Bekijk dan onderstaande tabel voor de prijs exclusief montage. Voor de inloopdouche prijs inclusief plaatsing vraag je gratis offertes aan via Slimster. En ga je jouw hele badkamer renoveren? Bekijk dan de algemene badkamer prijzen.

Basic Comfort Luxe
Inloopdouche € 250,- € 750,- € 1.400,-

* Vanaf-prijs inloopdouche, inclusief btw. Exclusief montage.

Inloopdouche montage prijzen vergelijken
Vind beste deal
slimster
Prijsopbouw inloopdouche
1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten

Wil je een inloopdouche in je badkamer laten plaatsen? Een inloopdouche bestaat uit verschillende onderdelen, die allemaal van invloed zijn op de prijs. Deze douche bestaat uit een vloer, scheidingswand en de douche zelf. De materiaalkeuze en afmetingen van deze onderdelen zijn ook prijsbepalend.

Vloer van inloopdouche

De badkamervloer is erg belangrijk bij een inloopdouche en wordt vaak vanuit de rest van de badkamer doorgetrokken. In de inloopdouche moet de vloer wel iets aflopen om het water te kunnen afvoeren. Ook moet er een goede waterafvoer met sifon (stankafsluiter) geplaatst worden. Laat dit door een professionele vakman doen, zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Scheidingswand inloopdouche

Een inloopdouche is geen afgesloten ruimte, maar heeft een scheidingswand. Deze wand kan bijvoorbeeld gemaakt worden van glas of een tegelwand zijn. Ook heb je de optie om de wand door te trekken tot het plafond of slechts een halve muur te plaatsen. Door de juiste scheidingswand zorg je ervoor dat niet de hele badkamer onder water komt te staan.

De juiste douche

Natuurlijk zijn er ook veel mogelijkheden wat betreft de douche zelf. Ga je voor een regendouche of is een handdouche voldoende? Of ga je voor een combinatie van beiden? Als extra optie kan je ook nog een stoomfunctie of massagestralen toevoegen aan de douche.

2. Montagekosten

Bij een inloopdouche is een correcte plaatsing erg belangrijk. Je kan ervoor kiezen om dit zelf te regelen, maar wij raden aan om een specialist in te schakelen. Zo weet je zeker dat de montage goed gebeurt. Het gaat niet alleen om de juiste plaatsing van de vloer, maar eventueel ook om het verwijderen van oud sanitair. De montagekosten worden opgebouwd uit:

 • Eventuele verleggen/ plaatsen van afvoer en leidingen
 • Het inmeten en installeren van de douche
 • Het uurtarief van de vakman
Houd reis- en afvoerkosten in de hand
Schakel de hulp in van een lokale of regionale vakman en bespaar zo op de reiskosten. Je houdt de kosten nog meer in de hand door zelf het afval af te voeren.

Beste deal voor plaatsen inloopdouche

Kosten inloopdouche

Wil je dolgraag een inloopdouche in je badkamer, maar wil je zeker weten dat het goed gebeurt? Heb je ook nog andere veranderingen aan je badkamer in gedachten? Schakel dan de hulp in van een expert via Slimster. Vraag gratis offertes aan en vergelijk specialisten met elkaar. Beslis vervolgens zelf met welk bedrijf je in zee gaat.

Vrijblijvend badkamer-offertes aanvragen

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal

Meer over

Gratis badkamer offertes?
Geheel vrijblijvend
Kosten inloopdouche