• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kosten inloopdouche

  Kosten inloopdouche

  Badkamer offertes vergelijken
  Gratis & vrijblijvend
  Minimale kosten € 250,- Maximale kosten € 1.400,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 825,-
  Vanaf-prijs inloopdouche, afhankelijk van materiaal en extra opties. Exclusief montage.

  Voor een luxe en ruim ogende badkamer kies je voor de populaire inloopdouche. Een inloopdouche creëert een strakke uitstraling en geeft de badkamer veel extra ruimte mee; de douche wordt namelijk volledig bij de rest van de ruimte betrokken. Welke mogelijkheden zijn er wanneer je een inloopdouche laat plaatsen?

  Voordelen inloopdouche

  • Diverse afmetingen mogelijk
  • Weinig onderhoud vereist
  • Eenvoudig toegankelijk
  • Mooie uitstraling

  Nadelen inloopdouche

  • Kouder in de douche, want geen deur aanwezig
  • Goede waterafvoer nodig onder de vloer
  • Alsnog scheidingswand nodig

  Wat kost een inloopdouche?

  De inloopdouche prijzen zijn afhankelijk van verschillende aspecten, zoals de materiaalkeuze en afmetingen van de douche. Ook de toevoeging van extra opties is van invloed op de prijs. Wil je bijvoorbeeld een stoomcabine of regendouche laten plaatsen? Dan zie je dat terug in de prijs.

  Benieuwd naar de inloopdouche kosten? Bekijk dan onderstaande tabel voor de prijs exclusief montage. Voor de inloopdouche prijs inclusief plaatsing vraag je gratis offertes aan via Slimster. En ga je jouw hele badkamer renoveren? Bekijk dan de algemene badkamer prijzen.

  Basic
  Comfort
  Luxe
  Inloopdouche € 250,- € 750,- € 1.400,-

  * Vanaf-prijs inloopdouche, inclusief btw. Exclusief montage.

  Inloopdouche montage prijzen vergelijken

  Prijsopbouw inloopdouche 1. Materiaalkosten
  2. Montagekosten
  3. Voorrijkosten
  4. Afvoerkosten

  1. Materiaalkosten

  Wil je een inloopdouche in je badkamer laten plaatsen? Een inloopdouche bestaat uit verschillende onderdelen, die allemaal van invloed zijn op de prijs. Deze douche bestaat uit een vloer, scheidingswand en de douche zelf. De materiaalkeuze en afmetingen van deze onderdelen zijn ook prijsbepalend.

  Vloer van inloopdouche

  De badkamervloer is erg belangrijk bij een inloopdouche en wordt vaak vanuit de rest van de badkamer doorgetrokken. In de inloopdouche moet de vloer wel iets aflopen om het water te kunnen afvoeren. Ook moet er een goede waterafvoer met sifon (stankafsluiter) geplaatst worden. Laat dit door een professionele vakman doen, zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

  Scheidingswand inloopdouche

  Een inloopdouche is geen afgesloten ruimte, maar heeft een scheidingswand. Deze wand kan bijvoorbeeld gemaakt worden van glas of een tegelwand zijn. Ook heb je de optie om de wand door te trekken tot het plafond of slechts een halve muur te plaatsen. Door de juiste scheidingswand zorg je ervoor dat niet de hele badkamer onder water komt te staan.

  De juiste douche

  Natuurlijk zijn er ook veel mogelijkheden wat betreft de douche zelf. Ga je voor een regendouche of is een handdouche voldoende? Of ga je voor een combinatie van beiden? Als extra optie kan je ook nog een stoomfunctie of massagestralen toevoegen aan de douche.

  2. Montagekosten

  Bij een inloopdouche is een correcte plaatsing erg belangrijk. Je kan ervoor kiezen om dit zelf te regelen, maar wij raden aan om een specialist in te schakelen. Zo weet je zeker dat de montage goed gebeurt. Het gaat niet alleen om de juiste plaatsing van de vloer, maar eventueel ook om het verwijderen van oud sanitair. De montagekosten worden opgebouwd uit:

  • Eventuele verleggen/ plaatsen van afvoer en leidingen
  • Het inmeten en installeren van de douche
  • Het uurtarief van de vakman
  Houd reis- en afvoerkosten in de hand Schakel de hulp in van een lokale of regionale vakman en bespaar zo op de reiskosten. Je houdt de kosten nog meer in de hand door zelf het afval af te voeren.

  Beste deal voor plaatsen inloopdouche

  Wil je dolgraag een inloopdouche in je badkamer, maar wil je zeker weten dat het goed gebeurt? Heb je ook nog andere veranderingen aan je badkamer in gedachten? Schakel dan de hulp in van een expert via Slimster. Vraag gratis offertes aan en vergelijk specialisten met elkaar. Beslis vervolgens zelf met welk bedrijf je in zee gaat.

  Vrijblijvend badkamer-offertes aanvragen

  Henk Troost Aannemersbedrijf
  Bouwbedrijf Gooise Meren
  Badinstallaties Betucom
  Rob't Hart Aannemers
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal