• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kosten douche

  Kosten douche

  Badkamer offertes vergelijken
  Gratis & vrijblijvend
  Minimale kosten € 75,- Maximale kosten € 1.400,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 725,-
  Vanaf-prijs douche, afhankelijk van soort douche, materiaal en extra opties. Exclusief montage.

  ’s Ochtends rustig wakker worden onder de warme stralen van je stortdouche? Jezelf opfrissen na het sporten in je ruime, nieuwe inloopdouche? Ontdek hier alle mogelijkheden en prijzen voor het installeren van een douchecabine, inloopdouche of douchebak.

  Welke douche mogelijkheden zijn er?

  Je hebt de keuze uit verschillende soorten douches, zoals een douchecabine, een inloopdouche en een douchebak met of zonder scheidingswand.

  douche met glazen wand

  Douche prijzen

  Door de verschillende keuzemogelijkheden bij het plaatsen van een douche, kan de prijs ook flink variëren. De douche prijzen zijn afhankelijk van het soort douche, maar ook van de afmetingen, materialen en extra toevoegingen. Daarnaast is ook de plaatsing bepalend voor de prijs: moeten de leidingen worden verlegd of moet de oude douche verwijderd worden? En ligt de afvoer op de goede plek?

  Ben je benieuwd naar de douche prijzen? In onderstaande tabel vind je de prijzen van verschillende douches exclusief montage. Voor de douche prijs inclusief plaatsing vraag je gratis offertes aan via Slimster. En ga je jouw hele badkamer renoveren? Bekijk dan de algemene badkamer prijzen.

  Basic
  Comfort
  Luxe
  Douchebak € 75,- € 200,- € 500,-
  Douchecabine € 300,- € 800,- € 1.500,-
  Inloopdouche € 250,- € 750,- € 1.400,-

  * Vanaf-prijs douche, inclusief btw. Exclusief montage.

  Vergelijk douche montage prijzen
  douchebak met glaswand
  Prijsopbouw douche 1. Materiaalkosten
  2. Montagekosten
  3. Voorrijkosten
  4. Afvoerkosten

  1. Materiaalkosten

  Ga je een nieuwe douche kopen en laten plaatsen? De materiaalkosten beslaan een groot deel van de prijs. Deze kosten bestaan uit de materiaalkeuze van de douche, maar ook van de afmetingen, de soort douche en extra toevoegingen.

  Materialen douche

  Een douche bestaat uit verschillende materialen, afhankelijk van het type douche. Ga je namelijk voor een inloopdouche, dan heb je een scheidingswand nodig. Deze wand kan van glas zijn of gemetseld worden. Bij een douchebak heb je ook verschillende opties wat betreft het materiaal, zoals acryl, keramiek of natuursteen.

  Afmetingen douche

  De grootte van de douche is ook van invloed op de materiaalkosten. Hoe groter de douche, hoe meer materiaal je namelijk nodig hebt.

  Soort douche

  Globaal gezien zijn er 3 type douches:

  • Douchebak: De douchebak is meest goedkope versie. Je hoeft niet op de vloer te staan, maar hebt wel een scheidingswand nodig om het water tegen te houden. Een douchebak is daarnaast simpel schoon te houden in vergelijking met de andere douches.
  • Inloopdouche: Een inloopdouche klinkt wellicht simpel, maar er komt veel bij kijken. Je wilt niet dat de badkamer onder water komt te staan en hebt dus een goede vloer en afvoer nodig. Ook is er een scheidingswand nodig en moet je natuurlijk ook nog bepalen welke douche(set) je plaatst.
  • Douchecabine: dit is de meest prijzige, maar ook handigste optie. De gesloten douchecabine houdt de badkamer droog en biedt veel mogelijkheden voor extra opties. Denk hierbij aan een stoomdouche of massagestralen.
  Welke douchekop wil ik? Tegenwoordig zijn stortdouches of regendouches erg populair. Deze douches zijn voorzien van een grote douchekop en zorgen voor een ontspannen en verfrissend gevoel bij iedere douchebeurt. Deze douche verbruikt echter wel veel meer water dan een kleinere douchekop. Wil je toch een regendouche? Een extra handdouche kan dan alsnog handig zijn.

  2. Montagekosten

  Naast het materiaal speelt ook de montage een invloed op de prijs van een nieuwe douche. Je wilt dat de douche goed geplaatst wordt en dat alle onderdelen netjes zijn afgewerkt. De montagekosten zijn opgebouwd uit de volgende aspecten:

  • Eventuele verleggen/ plaatsen van afvoer en leidingen
  • Het inmeten en installeren van de douche
  • Het uurtarief van de vakman
  Bespaar op voorrij- en afvoerkosten Neem een lokaal of regionaal bedrijf in de arm en bespaar op de reiskosten. Een andere manier om te besparen op de kosten, is door zelf het afval af te voeren.

  Douche op maat laten maken

  Een nieuwe douche kan je badkamer een compleet andere uitstraling geven. Wil je alleen je douche laten vervangen of nog meer aspecten van je badkamer verbouwen? Schakel sowieso de hulp in van een specialist. Laat de douche renoveren door een erkend bedrijf en weet zeker dat alles goed geplaatst wordt. De expert kan je daarnaast ook adviseren over alle mogelijkheden, zodat je optimaal geniet in je badkamer.

  Gratis badkamer-offertes aanvragen

  Bouwbedrijf Gooise Meren
  Badinstallaties Betucom
  Berendsen Dienstverlening
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal