Kosten stoomcabine

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten
Minimale kosten € 800
Gemiddelde kosten € 2.400
Maximale kosten € 4.000
Vanaf-prijs stoomcabine, afhankelijk van afmetingen en extra opties. Exclusief montage.

Geniet je ook zo van een bezoek aan de sauna of spa? Tover je badkamer dan om tot een wellnessoord. De specialisten van Slimster kunnen je helpen bij de renovatie van je badkamer en de plaatsing van wellness mogelijkheden, zoals een stoomcabine.

Waarom een stoomcabine gebruiken?
Stoom heeft een positieve invloed op je lichaam en geest. Het verlicht de spanning in je spieren en gewrichten, is goed voor je huid en je luchtwegen worden vrijgemaakt door de hete damp. Een stoomcabine is ook een weldaad voor je geest; je kan ervoor kiezen om verlichting of muziekboxen in de stoomdouche te plaatsen.

Prijzen stoomcabine

Een stoomcabine is een heerlijke wellness toevoeging aan je badkamer. Deze toevoeging aan je badkamer is echter niet goedkoop. Maar ga je graag naar een spa of wellness centrum? Dan kan een stoomcabine een uitstekende investering zijn. De stoomcabine prijs is afhankelijk van de grootte en het materiaal van de cabine, maar vooral van alle opties. Ook de montage brengt kosten met zich mee.

In de onderstaande tabel vind je de prijzen van een stoomcabine exclusief montage. Voor de exacte prijs inclusief plaatsing vraag je gratis offertes aan via Slimster. Kosten weten van een hele badkamer renovatie? Bekijk dan de badkamer prijzen.

Basic Comfort Luxe
Stoomcabine € 800, € 2.000,- € 4.000,-

* Vanaf-prijs stoomcabine, incl. btw. Exclusief montage.

Vergelijk bedrijven voor montage stoomcabine
Vind beste deal
slimster
Prijsopbouw stoomcabine
1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten van stoomcabine

De prijs van een stoomcabine wordt bepaald door de materiaalkeuze, maar ook door de afmetingen van de cabine en alle opties. Wil je een stoomcabine zonder extra opties? Of ga je juist voor een stoomcabine met alles erop en eraan? Enkele opties waaruit je kan kiezen zijn:

 • Regendouche
 • Handdouche
 • Thermostaat- of mengkraan
 • Bedieningspaneel
 • Afstandsbediening
 • Verlichting
 • Massagejets
 • Temperatuur- en tijdsinstellingen
 • Afzuigsysteem
 • Radio
 • Bluetooth

Ingebouwd of losse cabine?

Je kan de stoomcabine op verschillende manieren in je badkamer verwerken. Zo zijn stoomcabines als losse cabine beschikbaar, maar je kan ze ook inbouwen in je badkamer. Dan blijft enkel de toegangsdeur zichtbaar. Op deze manier is de stijl van de badkamer ook te verwerken in de stoomcabine.

Ga je voor een moderne look? Plaats dan een stoomdouche van glas met strakke lijnen. Kies een betegelde stoomdouche wanneer je de sfeer van een hamam wilt creëren. Heb je veel ruimte in je badkamer, dan kan je ook een stoomcabine inclusief whirlpool plaatsen.

Plaatsingskosten van stoomcabine

Een stoomcabine is misschien wel zelf te plaatsen, maar we raden het niet aan. Door een specialist in te schakelen, weet je dat de montage correct gebeurt en profiteer je ook nog eens van garantie. De montagekosten zijn uit verschillende onderdelen opgebouwd:

 • Eventueel verwijderen oud sanitair
 • Eventueel verleggen/aanleggen leidingen
 • Het inmeten en installeren van de stoomcabine
 • Het afwerken/toevoegen van extra opties
 • Het uurtarief van de vakman
Slim op de kosten besparen
Bespaar eenvoudig op de reiskosten door hulp in te schakelen van een lokale of regionale vakman. Door ook zelf het afval af te voeren, houd je nog meer zicht op de kosten.

Badkamer renoveren inclusief stoomcabine?

Kosten stoomcabine

Ben je op zoek naar een specialist die jouw badkamer naar jouw wensen kan verbouwen? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale specialisten. De experts in ons netwerk adviseren je over de mogelijkheden, bijvoorbeeld over het plaatsen van een stoomcabine. Je beslist daarna zelf met welk bedrijf je in zee gaat.

Vrijblijvend badkamer-offertes vergelijken

Cartexbouw
DeLeidseBouwer
ERIYA
HGR Pro Bouw
JS Badkamers
Tanerflex
AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis badkamer offertes?
Geheel vrijblijvend
Kosten stoomcabine