Kosten badkamer verwarming

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 30
Gemiddelde kosten € 415
Maximale kosten € 800
Vanaf-prijs verwarming, afhankelijk van materiaal en opties. Exclusief montage.

Ga je de badkamer renoveren en ben je op zoek naar een goede, maar stijlvolle manier om de ruimte te verwarmen? Er zijn meerdere manieren om de badkamer van een aangename warmte te voorzien.

Wat is belangrijk bij verwarming in de badkamer?
1. Comfortabel warm
2. Energiezuinig
3. Stijlvol
verticale radiator

Kosten van verwarming in de badkamer

Verwarming is onmisbaar in de badkamer. Je hebt veel verschillende mogelijkheden, waardoor het lastig is om van tevoren een prijs te noemen. Toch snappen we dat je graag wilt weten wat je kwijt bent aan een radiator of verwarming. Daarom hebben we een indicatie van de prijzen exclusief plaatsing in onderstaande tabel gezet. Zo krijg je toch een idee van de verwarming kosten.

Liever de exacte prijs van verwarming weten? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster. Ga je jouw hele badkamer renoveren? Bekijk dan ook de algemene badkamer prijzen.

Basic Comfort Luxe
Paneelradiator € 30,- € 200,- € 700,-
Designradiator € 50,- € 300,- € 800,-

* Vanaf-prijs verwarming, incl. btw. Exclusief montage.

Vergelijk verwarming montage prijzen
Vind beste deal
slimster
Prijsopbouw verwarming
1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Mogelijkheden bij badkamer verwarming

Wil je jouw badkamer eenvoudig en snel verwarmen? Het plaatsen van een radiator is een oude en vertrouwde manier om je badkamer op temperatuur te krijgen. Tegenwoordig heb je de keuze uit verschillende radiatoren, zoals paneelradiatoren en designradiatoren. Daarnaast stijgt de vloerverwarming ook in populariteit.

  • Paneel radiator: horizontale paneelradiatoren worden het meest verkocht in Nederland. Je kan kiezen voor een radiator met of zonder omkasting.
  • Design radiator: deze radiator is bedoeld om te verwarmen, maar moet er ook mooi uitzien. Denk hier bijvoorbeeld aan de handdoekradiator die je in steeds meer badkamers ziet.

De prijs van verwarming wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal: welke verwarming koop je, wat zijn de afmetingen en zijn er extra opties? Al deze factoren bepalen samen de materiaalkosten.

Verwarming laten plaatsen door specialist

Naast het materiaal bepaalt ook de montage een belangrijk deel van de kosten. Deze montagekosten worden vastgesteld door:

  • Het installeren en inmeten van de verwarming
  • Eventueel verwijderen oud sanitair
  • Eventueel (ver)leggen van leidingen
  • Het uurtarief van de vakman

Je kan ervoor kiezen om zelf de verwarming te plaatsen, maar dit raden we niet aan. Het is verstandiger om de hulp van een vakman in te schakelen, die de verwarming correct installeert. Zo geniet je snel van een heerlijk warme badkamer.

Bespaar op reis- en afvoerkosten
Ook de reiskosten en afvoerkosten zijn van invloed op de verwarming prijs. Kies voor een regionale vakman om de reiskosten in de hand te houden. Door zelf het afval af te voeren, bespaar je daarnaast nog meer op de kosten.

Badkamer verwarming op maat laten installeren

Kosten badkamer verwarming

Heb je specifieke wensen voor je badkamer verwarming of is een standaard uitvoering ook goed? Wil je jouw verwarming op maat laten maken of heb je al een radiator op het oog? De specialisten in het Slimster-netwerk kunnen je adviseren over de mogelijkheden van de verwarming in de badkamer. Vraag gratis badkamer-offertes aan bij Slimster en kom in contact met maximaal 4 regionale vakmannen. Je beslist zelf met welke specialist je in zee gaat.

Vrijblijvend badkamer-offertes vergelijken

Cartexbouw
DeLeidseBouwer
ERIYA
HGR Pro Bouw
JS Badkamers
Tanerflex
AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis badkamer offertes?
Geheel vrijblijvend
Kosten badkamer verwarming