Prijs badkamervloer

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

De badkamervloer is grotendeels verantwoordelijk voor de sfeer in de ruimte. Maar hoe bepaal je de geschikte vloer voor jouw (nieuwe) badkamer? Of je nu je hele badkamer gaat renoveren of enkel op zoek bent naar een nieuwe vloer: de vloer moet passen bij de rest van de badkamer. Lees verder om alle mogelijkheden te ontdekken.

Voorwaarden voor een goede badkamervloer
1. De vloer moet waterproof zijn
2. De vloer moet waterdicht zijn
3. De vloer moet comfortabel aanvoelen

Kosten badkamervloer

Wanneer je een nieuwe vloer zoekt voor je badkamer, zal je al gauw merken dat er ontzettend veel keuze is. Iedere soort vloer heeft zijn eigen voordelen, nadelen en prijsklasse. Aangezien er zoveel verschillende vloeren zijn, is het lastig een prijs te noemen voor je nieuwe vloer. Dit is afhankelijk van het materiaal, de stijl, de afmetingen van de vloer en de afwerking.

Badkamer vloer specialisten vergelijken
Vind beste deal

Diverse soorten vloeren

 • Tegelvloer
 • Mozaïekvloer
 • Vloer met planken
 • Gietvloer

Diverse materialen

 • Natuursteen
 • Keramiek
 • Hout
 • Kunststof
 • Beton

Tegelvloer in badkamer

In de badkamer wordt veelvuldig gebruik gemaakt van tegelvloeren. Deze vloeren zijn volledig naar wens in te richten. Je kan grote of kleine tegels leggen en uit een varia van kleuren kiezen. Ook is een mozaïekvloer mogelijk. In badkamers is het belangrijk dat je niet uitglijdt, let hier ook op bij de aanschaf van een badkamervloer. Tegelvloeren worden vooral gelegd met keramische tegels of natuursteen tegels.

badkamervloer maken
badkamervloer
badkamer vloer
vloer voor badkamer

Badkamer met gegoten vloer

Een gietvloer in de badkamer staat stijlvol en is makkelijk in het onderhoud dankzij zijn naadloze karakter. Gegoten vloeren zijn ideaal bij moderne badkamers met strakke lijnen. Wat dacht je van polyurethaan? Dit is een kunststof gietvloer die licht elastisch is en niet scheurt. Je kan deze vloer in een betonlook afwerken voor een prachtige uitstraling.

Houten badkamervloer

Het klinkt misschien raar, maar het is mogelijk om een houten vloer in je badkamer te leggen. Je moet je er wel bewust van zijn dat deze vloer nooit 100% waterdicht is, maar met het juiste onderhoud kan je lang genieten van deze natuurlijke vloer.

Wil je wel de uitstraling van hout, maar niet het onderhoud wat erbij komt kijken? Ga dan voor een houtlook vloer. Deze vloer heeft de uitstraling van hout, maar is gemaakt van een ander materiaal zoals kunststof of keramiek.

Vloer van natuursteen of beton

Natuursteen is een populair materiaal in de badkamer. Een vloer van marmer geeft veel luxe aan de ruimte. Maar ook betonnen vloeren zijn populair. Toch wil niet iedereen een echte natuursteen of betonnen vloer aanschaffen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om de betonlook of marmer look in je badkamer te verwerken. Vraag de specialisten in het Slimster-netwerk om de mogelijkheden.

Warme voeten in de badkamer
Vloerverwarming wordt steeds normaler in de badkamer. Er zijn nog maar weinig badkamer renovaties waarbij er geen vloerverwarming wordt geplaatst. Geniet van een gelijkmatige en onzichtbare warmtebron onder je tegelvloer of gegoten vloer.

Kies voor een ervaren specialist

Prijs badkamervloer

Wil je een gietvloer laten leggen? Laat dit door een vakman doet, zodat de vloer echt waterdicht en naadloos geplaatst wordt. Ook een tegelvloer of ander soort vloer kan een specialist het beste leggen. Een voordeel hiervan is ook dat je garantie hebt op de vloer en de plaatsing. Vergelijk gratis offertes via Slimster en bespaar tot wel 45%.

Vrijblijvend badkamer-offertes vergelijken

Cartexbouw
DeLeidseBouwer
ERIYA
HGR Pro Bouw
JS Badkamers
Tanerflex
AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis badkamer offertes?
Geheel vrijblijvend
Prijs badkamervloer