Wat kost een bad plaatsen?

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten
Minimale kosten € 150
Gemiddelde kosten € 1.075
Maximale kosten € 2.000
Prijs bad, afhankelijk van soort, merk, arbeid en extra opties.

Heb je nog geen bad in je badkamer of wil je het bad vernieuwen? Doe hier dan ideeën op voor een passende badkuip in je badkamer en ontdek hoe de prijzen van een bad worden vastgesteld.

Wat kost een bad?

Ieder bad heeft zijn eigen prijs, afhankelijk van de vorm, maten en extra toevoegingen. Ook de plaatsing van de badkuip brengt kosten met zich mee. Moeten de leidingen bijvoorbeeld worden verlegd of moet er nog een oud bad verwijderd worden? Al deze factoren zijn van invloed op de plaatsingskosten. In de onderstaande tabel vind je bad prijzen exclusief plaatsing. Ga je jouw hele badkamer renoveren? Bekijk dan ook de badkamer renoveren prijzen.

Soort bad Basic Comfort Luxe Offerte
Hoekbad € 200 € 750 € 1.500
Ligbad € 150 € 700 € 1.300 Gratis offertes
Vrijstaand bad € 300 € 900 € 2.000 Gratis offertes

* Vanaf-prijs bad, inclusief btw. Exclusief montage.

Bad kosten incl. montage vergelijken?
Ontvang badkamer offertes
prijzen bad plaatsen
kosten bad plaatsen
bad plaatsen in bestaande badkamer
bad plaatsen kosten
Andere voorbeelden bekijken?
Badkamer inspiratie

Welke baden zijn er?

Ben je op zoek naar een nieuw bad? Globaal gezien zijn er drie soorten baden:

Een bad voor iedere badkamer
Een bad is echt niet alleen mogelijk in grote badkamers; ook in kleine ruimtes kan je prima een bad plaatsen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hoekbad of een bad die qua afmetingen is aangepast aan jouw badkamer?

Het pronkstuk in de badkamer

Een bad is groot en neemt vaak veel ruimte in beslag in een badkamer. Hierdoor wordt het bad ook wel als het paradepaardje in de badkamer gezien. Houd bij de keuze voor een bad de uitstraling van de ruimte in gedachten: ga je voor een moderne look of een klassieke sfeer? Welke kleurtinten komen er terug in de badkamer en welke materialen gebruik je? Al deze aspecten zijn van invloed op de keuze voor een badkuip.

Een badkuip is daarnaast beschikbaar in verschillende materialen, vormen en afmetingen. Een bad is geheel naar jouw eigen smaak samen te stellen. Meer ideeën opdoen voor een nieuw bad in je badkamer? Bekijk dan de badkamer voorbeelden.

Kosten plaatsen bad

Het is lastig om de montagekosten van een bad te noemen. Voor de prijzen van een bad inclusief plaatsing raden we je daarom aan om gratis offertes aan te vragen via Slimster.

slimster
Prijsopbouw bad plaatsen
1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten

De materiaalkosten van een nieuw bad bestaan uit verschillende onderdelen. Zo is de materiaalkeuze van invloed op de prijs, maar ook de afmetingen en extra opties spelen een rol.

Materialen badkuip

Acryl is een veelgebruikt materiaal voor een bad, maar de laatste jaren worden er veel verschillende materialen gebruikt voor een badkuip. Ook gietijzer en plaatstaal worden gebruikt voor een bad. Baden zonder naden en poriën zijn vooral populair in een badkamer met een strakke, moderne afwerking. Een vrij nieuw materiaal is quaryl: een combinatie van acryl en metaal.

Badkraan

De badkraan heeft ook invloed op de uitstraling van de badkamer. Er zijn kranen die in de muur of in het bad zijn ingebouwd. Hierdoor zie je de leidingen niet, maar is enkel de thermostaatkraan zichtbaar. Bij vrijstaande baden zijn vrijstaande badkranen populair. Deze kraan geeft echt een statement af.

Wellness

Tover je eigen badkamer om tot een wellness ruimte door een bubbelsysteem of hydrosysteem toe te voegen aan je bad. Een whirlpoolbad behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

badkraan op badrand

2. Plaatsingskosten

Bij het plaatsen van een nieuw bad komen verschillende zaken kijken. Het is belangrijk dat het bad op de goede plek staat en correct wordt gemonteerd. Ook moet er in veel gevallen naar de afvoer worden gekeken; zit deze op de juiste plek of moet deze worden verplaatst? De montagekosten van een nieuw bad worden opgebouwd uit:

  • Eventuele verleggen/plaatsen afvoer en leidingen
  • Het installeren van het bad
  • Het uurtarief van de vakman
Bespaar op reis- en afvoerkosten
Bedrijven rekenen reiskosten, maar hier kan je eenvoudig op besparen. Schakel de hulp in van een lokale en regionale specialist en houd de reiskosten in de hand. Door ook zelf het afval af te voeren, kan je nog meer op de kosten besparen.

Bad laten plaatsen door expert

Kosten bad

Is je badkamer toe aan een grondige renovatie, of wil je alleen een nieuwe badkuip laten plaatsen? Dit kan je zelf doen, maar we raden je aan dit door een expert te laten doen. Een specialist heeft verstand van zaken en kan je goed adviseren over de mogelijkheden. Natuurlijk wil je niet te veel betalen en wij willen ook niet dat je dat doet. Vraag daarom gratis offertes aan bij Slimster en leg de verschillende prijsopgaven naast elkaar. Je kiest vervolgens zelf met welke specialist je in zee gaat.

Vrijblijvend badkamer-offertes vergelijken

Cartexbouw
DeLeidseBouwer
ERIYA
HGR Pro Bouw
JS Badkamers
Tanerflex
AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis badkamer offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een bad plaatsen?