Kosten hoekbad

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Niet ieder huis beschikt over een ruime badkamer. Heb je een kleine badkamer en wil je toch heerlijk ontspannen in bad? Kies dan voor een hoekbad. Deze hoekbaden zijn ideaal in kleine ruimtes, maar er zijn meer voordelen.

Voordelen hoekbad

  • Ruimtebesparing
  • Veel ruimte in bad
  • Modellen voor 2 personen beschikbaar
  • Bubbelbad of whirlpool als extra optie

Nadelen hoekbad

  • Meer waterverbruik dan ligbad
hoekbad renoveren

Hoekbad prijzen

De kosten om een hoekbad te plaatsen zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt het materiaal een rol, net als het type hoekbad en de afmetingen. Ook de badombouw en het tegelwerk zijn van invloed op de prijs.

De hoekbad prijs inclusief montage is lastig vast te stellen door de vele factoren die meespelen. Heb je bijvoorbeeld al een bad in je badkamer? Moeten er leidingen worden verlegd? De montagekosten leggen we verderop beter uit.

In de onderstaande tabel vind je de hoekbad prijs exclusief montage. Voor de hoekbad prijzen inclusief montage vraag je gratis badkamer-offertes aan via Slimster.

Soort hoekbad Prijs*
Budget € 200,-
Comfort € 750,-
Luxe € 1.500,-

* Vanaf-prijs hoekbad, incl. btw. Exclusief plaatsing.

Prijzen hoekbad plaatsen vergelijken
Vind beste deal
slimster
Prijsopbouw hoekbad
1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaal hoekbad kiezen

Wil je een hoekbad plaatsen, dan heb je verschillende keuzes op het gebied van materiaal: de keuze voor het materiaal, de afmetingen en de afwerking. Denk hierbij aan de kranen en eventuele extra opties.

Materiaal hoekbad

De meeste hoekbaden zijn gemaakt van acryl, maar er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van andere materialen. Zo kan er ook gietijzer en plaatstaal worden gebruikt. Een nieuwe materiaalsoort op de markt is quaryl: dit is een combinatie van acryl en metaal.

Hoekbad met deur

Ook als je een dagje ouder wordt, wil je van een heerlijk bad kunnen genieten. In en uit bad stappen is echter niet altijd even makkelijk of veilig. Een hoekbad met deur zorgt dat je ook een bad kunt nemen als je slecht ter been bent. Steeds vaker zie je een combinatie van een bad en een douchecabine, waarbij het (hoek)bad over een deur beschikt.

Spa in eigen huis

Houd je ook zo van relaxen in je eigen huis? Plaats dan een bubbelbad in je hoekbad of ga voor een hoekbad met jets. Creëer een aangename sfeer in de ruimte en toon je badkamer om tot wellness plek.

Ruime hoekbaden

Een hoekbad klinkt als een kleine badkuip, maar het tegendeel is waar. De ruimte in een hoekbad wordt vaak onderschat; hoekbaden zijn vaak ruimtelijker dan standaard ligbaden. Heb je weinig doorloop in de badkamer, dan kan je kiezen voor een kleiner hoekbad.

Dit hoekbad is dan in feite een normaal ligbad, maar met een afgesneden hoek. Deze badkuip is geschikt in combinatie met een douche en dient dan ook als douchebak. Maar in de meeste gevallen is een hoekbad dus vooral een ligbad in plaats van een zitbad en in sommige hoekbaden kan je zelfs gezellig samen badderen.

Hoekbad plaatsen door specialist

Om er zeker van te zijn dat je nieuwe hoekbad goed wordt geplaatst, kan je de hulp inschakelen van een vakman. Een hoekbad is vaak een inbouwmodel, waardoor de hoeken van het bad en de badkamer perfect op elkaar moeten aansluiten.

De plaatsing van het bad zelf is niet moeilijk, maar de voorbereiding is een precieze klus. Zo kan het ook nodig zijn om de afvoer te verplaatsen of leidingen te verleggen. Daarnaast moet een inbouwmodel hoekbad nog wel netjes worden afgewerkt na plaatsing.

Besparen op reis- en afvoerkosten
De reiskosten van een specialist zijn vrijwel altijd opgenomen in de offerte. Hoe langer de vakman moet reizen, hoe hoger deze kosten zijn. Kies voor een lokaal of regionaal bedrijf en houd de prijzen in de hand. Door ook zelf het afval af te voeren bespaar je nog meer op de kosten.

Hoekbad vernieuwen of laten plaatsen

Kosten hoekbad

Wil je jouw hoekbad vernieuwen of heb je nog geen bad in de badkamer? Vraag gratis offertes aan voor een badkamer renovatie en kom in contact met regionale bedrijven. Zij vertellen je over de mogelijkheden wat betreft design, afmetingen en extra opties. Je vergelijkt de prijzen en offertes van de verschillende specialisten en bepaalt welk bedrijf de opdracht krijgt. Zo betaal je nooit te veel.

Vrijblijvend badkamer-offertes vergelijken

Cartexbouw
DeLeidseBouwer
ERIYA
HGR Pro Bouw
JS Badkamers
Tanerflex
AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis badkamer offertes?
Geheel vrijblijvend
Kosten hoekbad