• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kosten ligbad

  Kosten ligbad

  Badkamer offertes vergelijken
  Gratis & vrijblijvend

  Een ligbad is een populaire badkuip in de Nederlandse badkamers. Je kan alle kanten op met een ligbad en het bad naar je eigen wensen vormgeven. Een ligbad kan een ingebouwd model zijn of los van de muur staan. Bij een badkamer renovatie is een nieuw ligbad een veelgebruikte optie.

  Voordelen ligbad

  • Veel ruimte in bad
  • Kan ingebouwd of vrijstaand
  • Veel mogelijkheden
  • Bubbelbad of whirlpool als extra optie

  Nadelen ligbad

  • Neemt meer ruimte in beslag dan hoekbad
  • Voor mooie uitstraling vaak badombouw nodig
  ligbad in badkamer

  Prijzen ligbad

  De prijs van een ligbad wordt bepaald door de maten, materiaalkeuze en het type ligbad. De ligbad prijzen inclusief montage zijn lastig vast te stellen, omdat de prijs van zoveel factoren afhankelijk is. Denk hierbij aan het verleggen van leidingen, verplaatsen van de afvoer of de afwerking van het ligbad.

  In onderstaande tabel vind je de ligbad prijzen exclusief montage. Voor de prijzen van een ligbad inclusief plaatsing vraag je gratis offertes aan via Slimster.

  Soort ligbad
  Prijs*
  Budget € 150,-
  Comfort € 700,-
  Luxe € 1.300,-

  * Vanaf-prijs ligbad, inclusief btw. Exclusief plaatsing.

  Ga je jouw hele badkamer verbouwen en ben je ook op zoek naar de prijzen van ander sanitair? Bekijk dan de algemene badkamer prijzen.

  Prijzen ligbad plaatsen vergelijken
  Prijsopbouw ligbad 1. Materiaalkosten
  2. Montagekosten
  3. Reiskosten
  4. Afvoerkosten

  Materiaal kiezen voor ligbad

  Bij het plaatsen van een ligbad heb je bepaalde opties wat betreft het materiaal. Niet alleen de materiaalkeuze, maar ook de afmetingen en extra opties bepalen de materiaalkosten. Denk bij extra opties aan een badombouw of badkranen.

  Materiaal ligbad

  De meeste baden worden gemaakt van acryl, maar ook quaryl wordt steeds populairder. Dit quaryl is een combinatie van acryl en metaal. Daarnaast kan je ook een ligbad van gietijzer of plaatstaal laten plaatsen. Laat je adviseren over de mogelijkheden door een specialist.

  Ligbad met badombouw Kies voor een badombouw in dezelfde tegels als de rest van de badkamer of maak een frame van hout en gips. Er zijn veel mogelijkheden om een ligbad te voorzien van een ombouw en zo een mooie uitstraling te creëren.

  Mogelijkheden ligbad

  De opties zijn eindeloos als je een ligbad laat plaatsen. Bij een inbouwbad kan je kiezen voor een afgeschuind ligbad, voor een strak design. Extra luxe? Dan is een bubbelbad geen verkeerde keuze. Ga je voor een strak, modern bad of juist voor een klassieke badkuip met ronde vormen?

  Ligbad voor alle leeftijden

  Een ligbad is een heerlijke plek om te ontspannen, maar het kan lastig zijn om erin te stappen. Vooral als je een dagje ouder wordt, is een ligbad met deur geen overbodige luxe. Steeds vaker zie je een ligbad met deur in de badkamer. Op deze manier combineer je de douche en het bad op een stijlvolle manier.

  ligbad met badombouw plaatsen

  Montagekosten ligbad

  Je kan zelf een ligbad plaatsen, maar dit raden we niet aan. Sanitair vraagt om precisiewerk, zowel bij de leidingen en afvoer als bij de afwerking. Een specialist heeft verstand van zaken en weet hoe hij het bad en ander sanitair op de juiste manier installeert en afwerkt. Door meerdere bedrijven te vergelijken, voorkom je dat je te veel betaalt. Zo houd je de kosten alsnog in de hand.

  Bespaar op reiskosten en afvoerkosten Schakel de hulp in van een lokale of regionale specialist en bespaar op de reiskosten. Je kan ook zelf het afval afvoeren, zodat de vakman dit niet in zijn offerte hoeft op te nemen.

  Ligbad laten installeren door specialist

  Ga je jouw badkamer renoveren en wil je een nieuw ligbad kopen? Een specialist kan je helpen met de keuze voor het beste ligbad. Ook voor verder advies over je badkamer kan je bij de specialist terecht. Zo creëer je niet alleen het ligbad, maar ook de badkamer van je dromen. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vind eenvoudig de beste deal.

  Gratis badkamer-offertes vergelijken

  Bouwbedrijf Gooise Meren
  Badinstallaties Betucom
  Berendsen Dienstverlening
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal