• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 125.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Wat kost een badkamer verbouwen?

Minimale kosten € 2.000,- Maximale kosten € 8.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 5.000,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Kan jouw badkamer wel een opknapbeurt gebruiken of wil je gewoon eens wat anders? Het verbouwen van een badkamer is een flinke investering. De prijzen variëren, afhankelijk van jouw wensen en de grootte van je badkamer. Welke factoren zijn van invloed op de prijs van een badkamer renovatie? En hoe kan je een badkamer voordelig renoveren of juist luxer maken?

Prijzen badkamer renovatie

Ga je jouw bestaande badkamer renoveren, dan wil je het liefste weten waar je aan toe bent. De prijzen van een nieuwe badkamer zijn echter niet zo eenvoudig vast te stellen. Zo is van invloed wat je gaat renoveren: krijg je een hele nieuwe badkamer of renoveer je slechts een deel van de ruimte? Daarnaast kan je jouw nieuwe badkamer zo basic of luxe maken als je wilt.

Ben je toch benieuwd naar de badkamer prijzen? In de onderstaande tabel geven we een indicatie van de kosten van een badkamer van 9m2 exclusief montage. Liever toch de exacte badkamer prijs inclusief plaatsing weten? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster.

Basic
Comfort
Luxe
Badkamer 9m2 € 2.000,- € 5.000,- € 8.000,-

* Vanaf-prijzen badkamer, incl. btw. Exclusief plaatsing.

Vind de beste badkamer specialist
Prijsopbouw badkamerrenovatie 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten badkamer

De materiaalkosten zijn vaak de grootste kostenpost bij een badkamer verbouwing. Welk sanitair wil je in je badkamer hebben en welk materiaal komt er op je vloer of muren? Je kan kiezen voor voordelige materialen en simpele producten. Zo houd je het budget in de hand. Maar een luxe badkamer is natuurlijk ook mogelijk. In deze badkamer is dan bijvoorbeeld ruimte voor natuursteen en sanitair met extra opties.

2. Arbeidskosten

Wat is het voordeel van een badkamerrenovatie specialist? Er zijn een paar grote voordelen als je de badkamer laat plaatsen door een vakman:

  • Garantie op materiaal én plaatsing.
  • Materiaal is vaak goedkoper dan wanneer je het zelf inkoopt.
  • Deskundig advies over de mogelijkheden om jouw badkamer te realiseren.
  • Ervaring met het plaatsen van badkamers. Je kan vertrouwen op een vakkundige uitvoering.

Wat de prijs is van de badkamer installatie is afhankelijk van de te verrichten werkzaamheden. Hoe meer werkzaamheden de vakman moet verrichten, hoe hoger de prijzen voor de arbeid zullen uitvallen.

3. Reiskosten

Een specialist brengt zijn reiskosten van en naar jouw woning in rekening. Wil je besparen op de kosten? Schakel dan de hulp in van een lokale of regionale vakman, zodat deze niet zoveel kilometers hoeft af te leggen. Door offertes aan te vragen bij Slimster kom je in contact met bedrijven die actief zijn in jouw regio.

Verwijderen oud sanitair Het verwijderen van de oude badkamer en het afvoeren van dit materiaal brengt ook kosten met zich mee. Moet de hele badkamer nog gestript worden door de aannemer? Deze arbeidsuren zie je terug op de offerte. Ook voor het afvoeren van het oude sanitair worden kosten in rekening gebracht. We kunnen je voor deze kostenpost direct een bespaartip geven: voer zelf het afval af.

Badkamer helemaal of deels renoveren?

De badkamer kosten zijn afhankelijk van de grootte van de badkamerrenovatie. Gaat de specialist alleen een nieuwe vloer leggen of een bad plaatsen? Of wil je jouw hele badkamer onder handen nemen? Je kan eenvoudig bekijken welke onderdelen van de badkamer je wilt vernieuwen en hoe je deze renovatie voor je ziet. Bekijk hieronder de verschillende badkamer onderdelen.

Waar je nog meer op moet letten: 1. Leidingwerk
2. Elektra
3. Verlichting

Ontdek prijzen van badkamer vernieuwen

Wil je jouw badkamer verbouwen en ben je toch benieuwd naar de prijs? De specialisten in ons Slimster-netwerk kunnen samen met jou alle mogelijkheden bespreken en een prijsopgave leveren. Vraag gratis offertes aan en vergelijk regionale specialisten. Zo vind je de beste deal zonder te veel te betalen voor jouw badkamer renovatie.

Vrijblijvend badkamer-offertes vergelijken

Henk Troost Aannemersbedrijf
Bouwbedrijf Gooise Meren
Rob't Hart Aannemers
Tradi Bouw
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal