Kosten badkamer verbouwen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 2.000
Gemiddelde kosten € 5.000
Maximale kosten € 8.000
Gemiddelde prijs badkamer renoveren.

Wat kost een badkamer renoveren?

Kan jouw badkamer wel een opknapbeurt gebruiken of wil je gewoon eens wat anders? Een badkamer verbouwen is een flinke investering. De prijzen variëren, afhankelijk van jouw wensen en de grootte van je badkamer. Welke factoren zijn van invloed op de prijs van een badkamer renovatie? En hoe kan je een badkamer voordelig renoveren of juist luxer maken?

Badkamer renovatie kosten

Basic Comfort Luxe
Badkamer 9m2 € 2.000,- € 5.000,- € 8.000,-

* Vanaf-prijzen badkamer, incl. btw. Exclusief plaatsing.

Ga je jouw bestaande badkamer renoveren, dan wil je het liefste weten waar je aan toe bent. De prijzen van een nieuwe badkamer zijn echter niet zo eenvoudig vast te stellen. Zo is van invloed wat je gaat renoveren: krijg je een hele nieuwe badkamer of renoveer je slechts een deel van de ruimte? Daarnaast kan je jouw nieuwe badkamer zo basic of luxe maken als je wilt.

Ben je toch benieuwd naar de badkamer prijzen? In de onderstaande tabel geven we een indicatie van de kosten van een badkamer van 9m2 exclusief montage. Liever toch de exacte badkamer prijs inclusief plaatsing weten? Vraag dan gratis badkamer renovatie offertes aan via Slimster.

Vind de beste badkamer specialist
Vergelijk gratis offertes
badkamer prijzen
Meer inspiratie opdoen?
Badkamer voorbeelden

Prijsopbouw badkamer renoveren

Materiaal
Montage
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden bij badkamer renoveren

Welke mogelijkheden heb je als je jouw badkamer laat renoveren? Je hebt vele keuzes te maken, zoals:

 • Sanitair
 • Afwerking vloeren
 • Afwerking muren
 • Raamdecoratie

Je kan kiezen voor voordelige materialen en simpele producten. Zo houd je het budget in de hand. Maar een luxe badkamer is natuurlijk ook mogelijk. In deze badkamer is dan bijvoorbeeld ruimte voor natuursteen en sanitair met extra opties.

Waar je nog meer op moet letten:
1. Leidingwerk
2. Elektra
3. Verlichting

Badkamer renoveren door ervaren vakman

Wat is het voordeel van een badkamerrenovatie specialist? Er zijn een paar grote voordelen als je de badkamer laat plaatsen door een vakman:

 • Garantie op materiaal én plaatsing.
 • Materiaal is vaak goedkoper dan wanneer je het zelf inkoopt.
 • Deskundig advies over de mogelijkheden om jouw badkamer te realiseren.
 • Ervaring met het plaatsen van badkamers. Je kan vertrouwen op een vakkundige uitvoering.

Wat de prijs is van de badkamer installatie is afhankelijk van de te verrichten werkzaamheden. Hoe meer werkzaamheden de vakman moet verrichten, hoe hoger de prijzen voor de arbeid zullen uitvallen.

Verwijderen oud sanitair

Het verwijderen van de oude badkamer en het afvoeren van dit materiaal brengt ook kosten met zich mee. Moet de hele badkamer nog gestript worden door de aannemer? Deze arbeidsuren zie je terug op de offerte. Ook voor het afvoeren van het oude sanitair worden kosten in rekening gebracht. We kunnen je voor deze kostenpost direct een bespaartip geven: voer zelf het afval af.

Bespaar slim op voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd in de hand.

Badkamer helemaal of deels renoveren?

De badkamer kosten zijn afhankelijk van de grootte van de badkamerrenovatie. Gaat de specialist alleen een nieuwe vloer leggen of een bad plaatsen? Of wil je jouw hele badkamer onder handen nemen? Je kan eenvoudig bekijken welke onderdelen van de badkamer je wilt vernieuwen en hoe je deze renovatie voor je ziet. Bekijk hieronder de verschillende badkamer onderdelen.

Beste deal vinden voor nieuwe badkamer

Kosten badkamer verbouwen

Wil je jouw badkamer verbouwen en ben je toch benieuwd naar de prijs? De specialisten in ons Slimster netwerk kunnen samen met jou alle mogelijkheden bespreken en een prijsopgave leveren. Vraag gratis badkamer offertes aan en vergelijk regionale specialisten. Zo vind je de beste deal zonder te veel te betalen voor jouw badkamer renovatie.

Vrijblijvend badkamer-offertes vergelijken

Cartexbouw
DeLeidseBouwer
ERIYA
HGR Pro Bouw
JS Badkamers
Tanerflex
AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis badkamer offertes?
Geheel vrijblijvend
Kosten badkamer verbouwen