Wat kost een wastafel?

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 100
Gemiddelde kosten € 550
Maximale kosten € 1.000
Vanaf-prijs wastafel, afhankelijk van materiaal, soort wastafel en extra opties. Excl. montage.

Ga je je badkamer verbouwen of een nieuwe badkamer inrichten? Een nieuwe wastafel kan de badkamer een nieuwe uitstraling geven. Ga je voor een luxe waskom of een handige dubbele wastafel?

Enorme keuze aan wastafels
Staande wastafels, hangende wastafels, inbouw wasbakken, opbouw wasbakken of waskommen: je hebt veel keuzes als je een wastafel in je badkamer wilt plaatsen. Laat je door een specialist adviseren over de mogelijkheden voor jouw badkamer.
dubbele wastafel
wastafel plaatsen
wastafel ophangen

Wastafel prijzen

Ben je op zoek naar een nieuwe wastafel, dan heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Er zijn diverse modellen beschikbaar, maar de prijs wordt ook bepaald door de afmetingen en het materiaal van de wastafel, wasbak of waskom. Ook de extra opties en montage zijn van invloed op de kosten.

Benieuwd naar de wastafel prijzen? In de onderstaande tabel vind je de prijzen exclusief montage. Voor wastafel prijzen inclusief plaatsing vraag je gratis offertes aan via Slimster. En ga je jouw hele badkamer verbouwen, dan kan je ook de algemene badkamer prijzen bekijken.

Basic Comfort Luxe
Wastafel € 150,- € 500,- € 1.000,-

* Vanaf-prijs wastafel, incl. btw. Exclusief kraan en montage.

Prijzen wastafel montage vergelijken
Vergelijk gratis offertes
slimster
Prijsopbouw wastafel
1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten wastafel

Weet je al precies welke wastafel je in je badkamer wilt hebben? Of twijfel je nog door alle mogelijkheden? De prijs van een wastafel is afhankelijk van het materiaal. De materiaalkosten zijn niet alleen opgebouwd uit de materiaalkeuze, maar ook uit de afmetingen, het type wastafel en eventuele extra opties.

Soort wastafel

Je hebt verschillende opties wanneer je een wastafel laat plaatsen:

 • Staande wastafel
 • Hangende wastafel
 • Opbouw wasbak
 • Inbouw wasbak
 • Waskom

Een badmeubel zorgt ervoor dat je de ruimte onder de wastafel optimaal benut. Laat een badkamer expert je adviseren over de mogelijkheden.

Afmetingen wastafel in badkamer

Hoeveel ruimte wil je dat de wastafel inneemt in je badkamer? Ga je voor een dubbele wastafel of heb je alleen ruimte en behoefte aan een enkele wasbak? Voor het gebruiksgemak is de hoogte van de wastafel ook van belang; je wilt namelijk normaal je gezicht kunnen wassen in de wasbak. Een opbouw wasbak of waskom op een badkamermeubel zorgt vaak voor meer hoogte dan een losse wastafel.

Vormen wastafels en waskommen

Rond, vierkant of rechthoekig: de mogelijkheden zijn eindeloos. Door de wastafel op het gebied van vorm en kleur aan te passen op de rest van de badkamer, krijg je Stem de wastafel af op de rest van je badkamer om de ruimte tot één geheel te maken.

Wastafel kraan kiezen

De keuze voor een kraan is ook belangrijk voor de sfeer van de badkamer. Wil je dat de wastafel kraan overeenkomt met de kranen in de douche en het bad? Of ga je voor een contrasterend effect? Je kan alle mogelijkheden bespreken met een badkamer expert.

natuursteen waskom

Montagekosten wastafel

Is de nieuwe wastafel onderdeel van je badkamer renovatie? Of zie je het gewoon niet zitten om zelf de wastafel te monteren? Schakel de hulp in van een vakman en geniet snel en eenvoudig van je nieuwe sanitair. De plaatsingskosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen:

 • Eventueel verwijderen oud sanitair
 • Eventueel aanbrengen/verleggen leidingen
 • Het inmeten en installeren van de wastafel
 • Het uurtarief van de vakman
Bespaar op reis- en voorrijkosten
Houd de reiskosten in de hand door een lokale of regionale specialist in te schakelen. Of bespaar op de kosten door zelf het afval af te voeren.

Advies en ontwerp van badkamer specialist

Kosten wastafel

De badkamerspecialisten in ons Slimster-netwerk hebben ervaring en weten hoe ze een badkamer moeten ontwerpen en plaatsen. Voor het beste advies en een goed ontwerp schakel je dus de hulp in van één van deze experts. Vraag gratis offertes aan en vergelijk regionale bedrijven. Je betaalt nooit te veel, want je beslist zelf met welke specialist je in zee gaat.

Gratis badkamer-offertes vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis badkamer offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een wastafel?