• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Garage bouwen kosten

  Garage bouwen kosten

  Garage aanbouw offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Minimale kosten € 3.000,- Maximale kosten € 25.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 14.000,-
  Gemiddelde prijs garage aanbouwen

  Wil je een overdekte parkeerplaats voor je auto? Of ben je op zoek naar een ruimte om je gereedschap op te bergen of fiets te stallen? Als je de mogelijkheid hebt, is een garage bouwen een goede mogelijkheid; je creëert namelijk veel extra ruimte.

  Mogelijkheden garage bouwen

  • Garage aan huis bouwen
  • Vrijstaande garage bouwen
  • Garage met opbouw plaatsen

  Functies garage

  • Overdekte plek voor auto
  • Gereedschap opbergen
  • Fietsenstalling
  • Hobbyruimte
  • Berging

  Kosten garage bouwen

  Soort uitbouw
  Prijs*
  Garage aanbouw € 3.000 - 25.000

  *Gemiddelde prijs garage aanbouwen, incl. btw, materiaal en plaatsing.

  De prijs van een garage kan flink variëren. Heb je voldoende aan een ongeïsoleerde garage om je auto te stallen of is isolatie wel belangrijk? De prijs van een nieuwe garage is lastig vast te stellen, want er zijn vele factoren van invloed op de kosten: de afmetingen, het materiaal en het type garagedeur. Benieuwd naar de prijs van een garage aanbouw? We geven een schatting van de kosten in bovenstaande prijslijst. Liever de exacte prijs weten?

  Garage uitbouwen kosten?
  Meer inspiratie opdoen?

  Prijsopbouw garage bouwen

  Materiaalkosten garage aan huis bouwen

  Bij het aanbouwen van een garage aan huis heb je de keuze uit verschillende materialen en afwerkingen. Zo kan je een houten garage bouwen of een stenen garage laten plaatsen. Ook de locatie van de garage is belangrijk, je hebt onder meer de keuze uit:

  Of laat een vrijstaande garage bouwen als je daar de ruimte voor hebt.

  Grootte van de garage

  Waarvoor ga je de garage gebruiken? Doorgaans geldt: hoe meer functies een garage heeft, hoe groter deze uitbouw moet zijn. Maak de garage ook zeker niet te klein, het zal niet de eerste keer zijn dat een nieuwe, grotere auto ineens niet meer in de garage past.

  Garage isoleren

  Je kunt een garage isoleren op verschillende manieren. Deze isolatie heeft een belangrijke rol wat betreft de prijs: hoe beter je isoleert, hoe hoger de kosten van het bouwen van de garage.

  Het is mogelijk om de garage met een binnenmuur en buitenmuur te plaatsen, hiermee creëer je automatisch meer isolatie. Maar is isolatie niet belangrijk en wil je gewoon een goedkope garage om je auto te stallen? Dan kan een garage met enkele muur ook voldoende zijn én veel schelen in de kosten. Laat je goed adviseren over de garage die past bij jouw wensen en budget.

  Mogelijkheden met nieuwe garage

  Weet je waar je de garage laat plaatsen aan je huis en heb je gekozen voor steen of hout? Dan heb je nog meer keuzes te maken, zoals het soort garagedeur:

  Een garage aan huis wordt daarnaast vrijwel altijd voorzien van goede isolatie. Levert een garage je niet genoeg bergruimte op, of wil je ook een extra (slaap)kamer op de eerste verdieping? Laat dan een uitbouw met 2 verdiepingen plaatsen of laat een dubbele garage bouwen.

  Garage bouwen aan woning

  Niet iedere woning heeft de ruimte voor een nieuwe garage. De volgende woningen bieden wel vaak de mogelijkheid om een garage te bouwen:

  Garage bouwen met vergunning?

  Bij een nieuwe garage moet je rekening houden met voorwaarden en richtlijnen. Soms kan je een garage zonder vergunning aan de zijkant van je woning plaatsen. Bij een grote garage heb je meestal wel een vergunning nodig.

  Uitbouw vergunningen

  Fundering nodig?

  Een uitbouw heeft vrijwel altijd een fundering nodig en dit geldt ook voor een nieuwe garage. Welke fundering het meest geschikt is, is afhankelijk van de grond en jouw nieuwe uitbouw.

  garage bouwen met puntdak

  Montagekosten nieuwe garage aanbouw

  Ben je op zoek naar een ervaren vakman die je nieuwe garage kan bouwen? De montage brengt ook de nodige kosten met zich mee, afhankelijk van het uurtarief van de vakman en de manier waarop de garage gebouwd wordt.

  Voordeel van vakmannen vergelijken

  Vakmannen hanteren vrijwel altijd hun eigen uurtarief. Om deze reden is het aan te raden altijd meerdere offertes op te vragen en te vergelijken. Zo weet je zeker wat er bij de prijs is inbegrepen.

  Traditionele of prefab garage aanbouw

  Op welke manier laat je de garage bouwen? Je kunt de garage op locatie laten bouwen, op de traditionele manier. Dit kan zowel met een houten garage als met een stenen garage. Liever een snellere plaatsing en heb je minder specifieke wensen? Ga dan voor een prefab aanbouw.

  Voorrijkosten in de hand houden bij Slimster Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio werken. Zo betaal je nooit te veel aan voorrijkosten.

  Aanbouw aan garage door ervaren vakman

  Laat je nieuwe garage bouwen door een specialist uit het Slimster-netwerk en geniet eenvoudig en snel van de extra ruimte. Vraag gratis offertes aan en vind eenvoudig de beste deal voor jouw nieuwe garage.

  762 garage specialisten vergelijken

  Henk Troost Aannemersbedrijf
  Bouwbedrijf Gooise Meren
  Badinstallaties Betucom
  Rob't Hart Aannemers
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal