• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Garage bouwen kosten

Garage bouwen kosten

Minimale kosten € 15.000,- Maximale kosten € 45.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 30.000,-
Gemiddelde prijs garage aanbouwen

Wil je een overdekte parkeerplaats voor je auto? Of ben je op zoek naar een ruimte om je gereedschap op te bergen of fiets te stallen? Als je de mogelijkheid hebt, is een garage bouwen een goede mogelijkheid; je creëert namelijk veel extra ruimte.

Mogelijkheden garage bouwen

  • Garage aan huis bouwen
  • Vrijstaande garage bouwen
  • Garage met opbouw plaatsen

Functies garage

  • Overdekte plek voor auto
  • Gereedschap opbergen
  • Fietsenstalling
  • Hobbyruimte
  • Berging

Kosten garage bouwen

Soort uitbouw
Prijs*
Garage aanbouw € 15.000 - 45.000

*Gemiddelde prijs garage aanbouwen, incl. btw, materiaal en plaatsing.

Een garage bouwen brengt de nodige kosten met zich mee. De prijs van een nieuwe garage is lastig vast te stellen, want er zijn vele factoren van invloed op de kosten: de afmetingen, het materiaal en het type garagedeur. Toch benieuwd naar de prijs van een garage aanbouw? We geven een schatting van de kosten in bovenstaande prijslijst. Liever de exacte prijs weten?

Garage uitbouwen kosten?
stenen garage bouwen
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw garage bouwen

Materiaalkosten garage aan huis bouwen

Bij het aanbouwen van een garage aan huis heb je de keuze uit verschillende materialen en afwerkingen. Zo kan je een houten garage bouwen of een stenen garage laten plaatsen. Ook de locatie van de garage is belangrijk, je hebt onder meer de keuze uit:

Of laat een vrijstaande garage bouwen als je daar de ruimte voor hebt.

Mogelijkheden met nieuwe garage

Weet je waar je de garage laat plaatsen aan je huis en heb je gekozen voor steen of hout? Dan heb je nog meer keuzes te maken, zoals het soort garagedeur:

Een garage aan huis wordt daarnaast vrijwel altijd voorzien van goede isolatie. Levert een garage je niet genoeg bergruimte op, of wil je ook een extra (slaap)kamer op de eerste verdieping? Laat dan een uitbouw met 2 verdiepingen plaatsen of laat een dubbele garage bouwen.

Garage bouwen aan woning

Niet iedere woning heeft de ruimte voor een nieuwe garage. De volgende woningen bieden wel vaak de mogelijkheid om een garage te bouwen:

Garage bouwen met vergunning?

Bij een nieuwe garage moet je rekening houden met voorwaarden en richtlijnen. Soms kan je een garage zonder vergunning aan de zijkant van je woning plaatsen. Bij een grote garage heb je meestal wel een vergunning nodig.

Uitbouw vergunningen

Fundering nodig?

Een uitbouw heeft vrijwel altijd een fundering nodig en dit geldt ook voor een nieuwe garage. Welke fundering het meest geschikt is, is afhankelijk van de grond en jouw nieuwe uitbouw.

garage bouwen met puntdak

Montagekosten nieuwe garage aanbouw

Ben je op zoek naar een ervaren vakman die je nieuwe garage kan bouwen? De montage brengt ook de nodige kosten met zich mee, afhankelijk van het uurtarief van de vakman en de manier waarop de garage gebouwd wordt.

Voordeel van vakmannen vergelijken

Vakmannen hanteren vrijwel altijd hun eigen uurtarief. Om deze reden is het aan te raden altijd meerdere offertes op te vragen en te vergelijken. Zo weet je zeker wat er bij de prijs is inbegrepen.

Traditionele of prefab garage aanbouw

Op welke manier laat je de garage bouwen? Je kunt de garage op locatie laten bouwen, op de traditionele manier. Dit kan zowel met een houten garage als met een stenen garage. Liever een snellere plaatsing en heb je minder specifieke wensen? Ga dan voor een prefab aanbouw.

Voorrijkosten in de hand houden bij Slimster Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio werken. Zo betaal je nooit te veel aan voorrijkosten.

Aanbouw aan garage door ervaren vakman

Laat je nieuwe garage bouwen door een specialist uit het Slimster-netwerk en geniet eenvoudig en snel van de extra ruimte. Vraag gratis offertes aan en vind eenvoudig de beste deal voor jouw nieuwe garage.

365 uitbouw specialisten vergelijken
Friese Aannemers Bedrijf & Rocel
De Aanbouw Expert
Bouwbedrijf van de Water
Bouwbedrijf Gooise Meren
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal