Kosten uitbouw van 2 verdiepingen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 15.000
Gemiddelde kosten € 32.500
Maximale kosten € 60.000

Wil je jouw woning vergroten en kan je veel extra ruimte gebruiken? Dan kan het aantrekkelijk zijn om direct een uitbouw met 2 verdiepingen te plaatsen. Ga bijvoorbeeld voor een garage met opbouw of laat een erker plaatsen met daarop een uitbouw voor je badkamer: er zijn ontzettend veel mogelijkheden.

Voordelen dubbele aanbouw

  • Meer ruimte per m2
  • Lagere kosten per m2
  • Je kan meer tuin behouden

Nadelen dubbele aanbouw

  • Altijd vergunning nodig
  • Sterkere fundering nodig

Wat kost een aanbouw over 2 verdiepingen?

Welke kosten brengt een dubbele aanbouw met zich mee? De uitbouw prijzen zijn te benoemen per meter, per vierkante meter of per kubieke mter. Qua m2 kosten ben je voordeliger uit, aangezien je meer ‘inhoud’ krijgt met hetzelfde aantal m2. Omdat je de hoogte in gaat, krijg je er meer m3 voor terug.

We kunnen een prijsindicatie geven van een aanbouw met verdieping: ongeveer € 650 per m3, maar dit kan flink variëren afhankelijk van de uitbouw. Benieuwd naar de prijs van jouw gewenste uitbouw met 2 verdiepingen?

Uitbouw met 2 verdiepingen plaatsen?
Gratis offertes
kosten uitbouw woning 2 verdiepingen
Meer inspiratie opdoen?
Aanbouw voorbeelden

Prijsopbouw uitbouw met verdieping

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Materiaalkosten uitbouw met 2 verdiepingen

Hoe zie je de uitbouw met 2 verdiepingen voor je? Wil je deze plaatsen op de begane grond en eerste verdieping, of ga je voor een dubbele uitbouw met een kelder + verdieping op de begane grond? Wat je ook kiest, de materiaalkosten worden bepaald door verschillende factoren die we hieronder toelichten.

Materiaal aanbouw 2 verdiepingen

De prijs van een dubbele aanbouw is onder meer afhankelijk van het materiaal. Ga je voor een gemetselde of houten uitbouw? Uiteraard kan je ook voor een combinatie van verschillende materialen gaan en heb je ook veel opties wat betreft de kozijnen en dakbedekking.

Afmetingen

Hoeveel laat je bijbouwen aan je woning? Dit is van invloed op de dubbele uitbouw prijs. Hoe groter de uitbouw, hoe lager de prijs per m2 wordt.

Mate van isolatie

Bij een nieuwe uitbouw is de isolatie belangrijk, vooral als je er woonruimte van maakt. Vergeet ook niet dat de kozijnen en ramen een rol spelen bij de mate van isolatie.

Functie van de aanbouw

Met welke reden laat je 2 verdiepingen aanbouwen? Het voordeel is hier dat je beide verdiepingen een andere functie kunt geven. Bijvoorbeeld:

Afwerking dubbele uitbouw

Je kunt zelf bepalen in hoeverre je de uitbouw zelf nog wilt afwerken. Ga je voor een casco uitbouw, dan moet je zelf nog na oplevering vanalles doen. Je kunt uiteraard de uitbouw met 2 verdiepingen ook al compleet laten opleveren.

Fundering nodig?

Voor het plaatsen van een uitbouw met 2 verdiepingen heb je een goede fundering nodig. Alleen dan weet je zeker dat de uitbouw op een veilige manier geplaatst wordt.

Vergunning nodig?

In bepaalde gevallen kan je een vergunningsvrije uitbouw plaatsen, maar een aanbouw met meerdere verdiepingen heeft altijd een vergunning nodig.

Kosten plaatsen van dubbele uitbouw

Naast de materiaalkosten brengt de plaatsing uiteraard ook de nodige kosten met zich mee. Het gaat hier om het uurtarief van de aannemer, maar ook om de manier van plaatsing van de dubbele uitbouw.

Uurtarief vakman

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief. Om deze reden is het verstandig om altijd meerdere offertes op te vragen en verschillende bedrijven te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je woninguitbreiding.

Maatwerk of prefab?

Ook de manier van bouwen is van invloed op de montagekosten. Wil je de dubbele uitbouw op maat laten maken of is een prefab uitbouw voldoende? Een prefab uitbouw is sneller geplaatst en brengt minder plaatsingskosten met zich mee. Maar heb je speciale wensen? Laat de dubbele uitbouw dan op maat maken door een vakman. Dit kost iets meer tijd en geld, maar je kunt dan wel al jouw wensen doorvoeren.

Slim besparen op voorrijkosten
Twijfel je nog over een dubbele uitbouw? Onthoud dan dat je duurder uit bent wanneer je later tóch een uitbouw op de bestaande uitbouw wilt. Laat je een dubbele uitbouw plaatsen, dan bespaar je op de voorrijkosten en montage.

Twee verdiepingen aan woning bouwen door vakman

Wat kost een uitbouw van 2 verdiepingen?

Ben je op zoek naar een ervaren en betrouwbare aannemer die jouw woning van een dubbele uitbouw kan voorzien? Vraag dan gratis offertes aan bij Slimster en kom in contact met maximaal 4 vakmannen die in jouw regio actief zijn. Door deze vakmannen te vergelijken op prijs-kwaliteit vind je eenvoudig de beste deal voor jou.

Direct 1257 aannemers vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis uitbouw offertes?
Geheel vrijblijvend
Kosten uitbouw van 2 verdiepingen