Wat kost een houten aanbouw?

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 15.000
Gemiddelde kosten € 30.000
Maximale kosten € 45.000
Gemiddelde prijs houten aanbouw, afhankelijk van afwerking + montage.

Wil je meer ruimte in huis, dan kan een uitbouw de oplossing zijn. Ga je voor een houten uitbouw, dan profiteer je van een materiaal met vele voordelen.

Voordelen houten uitbouw

 • Voordelig materiaal
 • Karakteristieke uitstraling
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Eenvoudig te repareren
 • Niet altijd fundering nodig
 • Maatwerk én prefab mogelijk

Nadelen houten uitbouw

 • Regelmatig onderhoud nodig
 • Kortere levensduur dan kunststof en steen
 • Minder isolatie

Wat kost een houten uitbouw?

Soort aanbouw Prijs*
Houten aanbouw € 15.000 - 45.000

* Gem. prijs aanbouw hout, incl. materiaal, btw en montage.

Een houten aanbouw kost over het algemeen minder dan een gemetselde aanbouw. Dit komt vooral door het lichte gewicht van hout ten opzichte van steen: een houten aanbouw heeft hierdoor niet altijd fundering nodig. De houten aanbouw prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, gebruik van andere materialen en de afwerking. Ook de montagekosten spelen een belangrijke rol.

Ben je benieuwd naar de exacte prijs van jouw nieuwe houten uitbouw?

Houten aanbouw prijzen vergelijken
Uitbouw offertes
Meer inspiratie opdoen?
Aanbouw voorbeelden

Prijsopbouw aanbouw hout

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Materiaalkosten woning uitbouwen met hout

De houten aanbouw prijzen worden voor een groot deel bepaald door het materiaal: bestaat de uitbouw alleen uit hout of worden er meerdere materialen gebruikt? Wat is er allemaal nodig om de uitbouw helemaal naar jouw wens te maken?

Houtskeletbouw

Een manier om hout te gebruiken bij een aanbouw is als houtskelet. Houtskelet bouwen zorgt voor een lichte constructie die snel gebouwd kan worden. Houtskelet is in feite een prefab aanbouw.

Uitbouw met hout bekleden

Een houtskelet aanbouw heeft zeker niet altijd een houten afwerking. Ga je toch voor een authentieke uitstraling? Laat de aanbouw met hout bekleden. Denk hier aan houten boeidelen, houten kozijnen of gevelbekleding van hout.

Combinatie van materialen
Wil je de houten aanbouw een robuuste uitstraling meegeven? Laat dan ook steen terugkomen in de uitbouw. Zo gebruik je het beste van beide materialen.

Soort uitbouw hout

Je kunt op verschillende manieren jouw woning vergroten. Enkele mogelijkheden:

Afwerking van houten aanbouw

Ook wat betreft de afwerking heb je verschillende opties. Ga je voor een standaard afwerking of laat je de aanbouw casco opleveren. In het laatste geval moet je de uitbouw zelf nog grotendeels afwerken. Uiteraard kan je de uitbouw ook volledig afgewerkt laten opleveren, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Heb je specifieke wensen, zoals een uitbouw met lichtstraat, openslaande tuindeuren of een schuifpui? In dit geval geldt: hoe meer je de uitbouw laat afwerken, hoe hoger de prijs van de uitbouw is.

Fundering nodig?

Kan je zonder fundering een houten aanbouw plaatsen? In sommige gevallen is dit mogelijk, maar je moet altijd rekening houden met het gewicht van de uitbouw.

Vergunning nodig?

Voor een houten aanbouw heb je niet altijd een vergunning nodig. Soms kan je vergunningsvrij bouwen, maar dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Montagekosten houten aanbouw

Niet alleen het materiaal, maar ook de montage bepaalt het totale kostenplaatje. Zo speelt het uurtarief van de vakmannen een rol, net als de manier van bouwen.

Uurtarief vakman

Vakmannen hanteren allemaal hun eigen uurtarief en ook de posten op offertes kunnen verschillen. Om deze redenen raden we altijd aan om meerdere bedrijven en offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Maatwerk of prefab?

Een houten aanbouw kan je op verschillende manieren laten bouwen. Heb je speciale wensen en wil je daar ook best wat voor betalen? Met een maatwerk uitbouw laat je al jouw wensen doorvoeren. Een goedkopere en snellere oplossing is de prefab aanbouw. De plaatsingstijd is hier vele malen korter dan bij een traditionele uitbouw.

Besparen op reiskosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met bedrijven die actief zijn in jouw regio. Zo betaal je nooit te veel aan voorrijkosten en kan je eenvoudig wat besparen.

Aanbouw van hout door vakman laten plaatsen

Wat kost een houten aanbouw?

Ben je op zoek naar een ervaren en betrouwbare vakman die jouw houten aanbouw kan plaatsen? Vraag dan gratis offertes aan bij Slimster en kom in contact met maximaal 4 vakmannen. Vergelijk deze vakmannen op prijs-kwaliteit en beslis wie de beste deal heeft.

1261 uitbouw-specialisten vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis uitbouw offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een houten aanbouw?