• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Aanbouw met balkon kosten

  Aanbouw met balkon kosten

  Aanbouw offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Minimale kosten € 15.000,- Maximale kosten € 30.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 22.500,-

  Woon je in een appartement of woning zonder tuin, maar wil je wel graag buiten zitten met mooi weer? Of heb je een tuin zonder zonlicht en geniet je juist graag van de zonnestralen? Dan is het wellicht een goede optie om een balkon (op het zuiden) aan je woning te laten bouwen.

  Voordelen balkon aanbouwen

  • Mogelijkheid om buiten te zitten
  • Woning laten doorluchten
  • Waardestijging van je woning
  • Onderscheidend tov andere woningen

  Wat kost een balkon aanbouwen?

  Soort uitbouw
  Prijs*
  Balkon aanbouw € 15.000 - 30.000

  * Gemiddelde prijs balkon aanbouw, incl. btw, materiaal en montage.

  Een balkon is een goede investering in je woning. Hoe hoog die investering is, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de materiaalkeuze, afmetingen van het balkon en de afwerking. Ben je benieuwd naar de exacte kosten van jouw nieuwe balkon?

  Kosten aanbouw balkon
  balkon uitbouwen
  Meer voorbeelden bekijken?

  Prijsopbouw balkon bouwen

  Materiaalkosten balkon aanbouwen

  De materiaalkosten bepalen een groot deel van het totaalbedrag. Bij de keuze voor je nieuwe balkon komen er enkele vragen voorbij:

  • Hoe groot wordt het balkon?
  • Welk materiaal ga je gebruiken?
  • Hoe laat je het balkon afwerken?

  Voor het materiaal heb je grofweg de keuze uit een gemetselde aanbouw of een houten aanbouw. Is het daarnaast mogelijk om het balkon zwevend te bouwen? In veel gevallen is het beter om het balkon op een uitbouw te plaatsen. Dit kan een bestaande uitbouw zijn of je kunt de uitbouw en het balkon tegelijkertijd laten bouwen.

  Balkon afwerken

  Wat voor hekwerk laat je plaatsen rondom het balkon en welke vloer heeft jouw voorkeur? Daarnaast wil je toegang hebben tot het balkon: welke deuren laat je plaatsen? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor openslaande deuren of een simpele achterdeur.

  Altijd vergunning nodig voor balkon

  Het maakt niet uit of je het balkon aan de zijkant, voorkant of achterkant van je woning plaatst. Je kan een balkon niet zonder vergunning plaatsen; je verandert namelijk het aangezicht van de woning. Ook kan het noodzakelijk zijn om de constructie van de woning te wijzigen. Door alles goed uit te werken en directe omwonenden op de hoogte te houden, heb je een grotere kans van slagen.

  Balkon laten aanbouwen door specialist

  Schakel de hulp in van een ervaren specialist en wees verzekerd van een correcte plaatsing van je balkon. Er komt veel kijken bij een nieuw balkon, waaronder de constructie en afwerking. Laat je het balkon en de uitbouw op locatie bouwen of ga je voor een prefab uitbouw? Een vakman brengt bepaalde kosten met zich mee, maar levert ook een aantal belangrijke voordelen op:

  • Snelle en correcte plaatsing
  • Garantie na plaatsing
  • Vrijblijvend advies bij jou thuis
  • Opruimen van bouwafval
  • Regelen van bouwtekening en vergunning
  Bespaar op je investering Wil je de kosten wat naar beneden schroeven? Kies voor een regionale vakman en houd de reiskosten zo in de hand. Een andere manier om te besparen is door zelf het bouwafval af te voeren.

  Genieten op je nieuwe balkon

  Ben je op zoek naar een plek om buiten te zitten? Ga dan voor een balkon. Je geniet eenvoudig van je nieuwe stekje door de hulp van een uitbouw-specialist in te schakelen. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk regionale bedrijven. Beslis vervolgens zelf met welke specialist je in zee gaat.

  762 uitbouw-bedrijven vergelijken

  Henk Troost Aannemersbedrijf
  Bouwbedrijf Gooise Meren
  Badinstallaties Betucom
  Rob't Hart Aannemers
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal