Aanbouw met balkon kosten

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 15.000
Gemiddelde kosten € 22.500
Maximale kosten € 30.000

Woon je in een appartement of woning zonder tuin, maar wil je wel graag buiten zitten met mooi weer? Of heb je een tuin zonder zonlicht en geniet je juist graag van de zonnestralen? Dan is het wellicht een goede optie om een balkon (op het zuiden) aan je woning te laten bouwen.

Voordelen balkon aanbouwen

 • Mogelijkheid om buiten te zitten
 • Woning laten doorluchten
 • Waardestijging van je woning
 • Onderscheidend tov andere woningen

Wat kost een balkon aanbouwen?

Soort uitbouw Prijs*
Balkon aanbouw € 15.000 - 30.000

* Gemiddelde prijs balkon aanbouw, incl. btw, materiaal en montage.

Een balkon is een goede investering in je woning. Hoe hoog die investering is, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de materiaalkeuze, afmetingen van het balkon en de afwerking. Ben je benieuwd naar de exacte kosten van jouw nieuwe balkon?

Kosten aanbouw balkon
Gratis offertes
balkon uitbouwen
Meer voorbeelden bekijken?
Aanbouw inspiratie

Prijsopbouw balkon bouwen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten balkon aanbouwen

De materiaalkosten bepalen een groot deel van het totaalbedrag. Bij de keuze voor je nieuwe balkon komen er enkele vragen voorbij:

 • Hoe groot wordt het balkon?
 • Welk materiaal ga je gebruiken?
 • Hoe laat je het balkon afwerken?

Voor het materiaal heb je grofweg de keuze uit een gemetselde aanbouw of een houten aanbouw. Is het daarnaast mogelijk om het balkon zwevend te bouwen? In veel gevallen is het beter om het balkon op een uitbouw te plaatsen. Dit kan een bestaande uitbouw zijn of je kunt de uitbouw en het balkon tegelijkertijd laten bouwen.

Balkon afwerken

Wat voor hekwerk laat je plaatsen rondom het balkon en welke vloer heeft jouw voorkeur? Daarnaast wil je toegang hebben tot het balkon: welke deuren laat je plaatsen? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor openslaande deuren of een simpele achterdeur.

Altijd vergunning nodig voor balkon

Het maakt niet uit of je het balkon aan de zijkant, voorkant of achterkant van je woning plaatst. Je kan een balkon niet zonder vergunning plaatsen; je verandert namelijk het aangezicht van de woning. Ook kan het noodzakelijk zijn om de constructie van de woning te wijzigen. Door alles goed uit te werken en directe omwonenden op de hoogte te houden, heb je een grotere kans van slagen.

Balkon laten aanbouwen door specialist

Schakel de hulp in van een ervaren specialist en wees verzekerd van een correcte plaatsing van je balkon. Er komt veel kijken bij een nieuw balkon, waaronder de constructie en afwerking. Laat je het balkon en de uitbouw op locatie bouwen of ga je voor een prefab uitbouw? Een vakman brengt bepaalde kosten met zich mee, maar levert ook een aantal belangrijke voordelen op:

 • Snelle en correcte plaatsing
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen van bouwafval
 • Regelen van bouwtekening en vergunning
Bespaar op je investering
Wil je de kosten wat naar beneden schroeven? Kies voor een regionale vakman en houd de reiskosten zo in de hand. Een andere manier om te besparen is door zelf het bouwafval af te voeren.

Genieten op je nieuwe balkon

Aanbouw met balkon kosten

Ben je op zoek naar een plek om buiten te zitten? Ga dan voor een balkon. Je geniet eenvoudig van je nieuwe stekje door de hulp van een uitbouw-specialist in te schakelen. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk regionale bedrijven. Beslis vervolgens zelf met welke specialist je in zee gaat.

1270 uitbouw-bedrijven vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis uitbouw offertes?
Geheel vrijblijvend
Aanbouw met balkon kosten