Wat kost een erker aanbouwen

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten
Minimale kosten € 3.000
Gemiddelde kosten € 9.000
Maximale kosten € 15.000
Gemiddelde prijs erker aanbouwen

Wat kost een erker?

Wil je meer ruimte en lichtinval in je woonkamer? Om dit te realiseren, kan je een erker aanbouwen voorkant van je woning. Door deze uitbouw geniet je optimaal van een woonkamer of eetkamer met meer ruimte.

Voordelen erker uitbouwen

  • Goedkope uitbouw
  • Makkelijk te plaatsen

Nadelen erker uitbouwen

  • Vaak vergunning nodig

Kosten aanbouwen erker

Soort uitbouw Prijs*
Erker € 3.000 - 15.000

*Gemiddelde prijs erker uitbouwen, incl. materiaal, btw en montage.

Een erker is eigenlijk een aparte soort uitbouw, vergeleken met de andere soorten. De erker bestaat voor een groot deel uit 1 kozijn en heeft niet altijd een fundering nodig. Dit maakt een erker goedkoop in vergelijking met de andere opties. De gemiddelde prijzen van een nieuwe erker vind je in de prijslijst. Wil je liever de exacte erker prijzen weten?

Kosten erker aanbouwen
Uitbouw offerte
uitbouw voorkant woning
woonkamer met erker
erker aanbouwen prijzen
Meer erker voorbeelden?
Uitbouw inspiratie

Prijsopbouw erker bouwen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten erker bouwen

De erker prijzen worden voor een groot deel bepaald door het materiaal. Van welk materiaal laat je de uitbouw plaatsen? Welke afmetingen krijgt de uitbouw? En hoe ziet jouw nieuwe erker er eigenlijk uit?

Het juiste materiaal

Een erker bestaat voor een groot deel uit het 'kozijn'. Dit kozijn kan uiteraard gemaakt worden van verschillende materialen, zo kan je een houten aanbouw maken of een uitbouw van kunststof of aluminium. Ook is het mogelijk om voor een deel van de erker steen te gebruiken. Zo zie je vaak dat hout en steen gecombineerd worden. Naast de materialen voor de erker kan je uiteraard ook de soorten ramen bepalen die je in je erker wilt hebben.

Wist je dat je in bepaalde gevallen jouw oude kozijnen in de nieuwe erker kunt laten plaatsen? Dit scheelt je aanzienlijk in de kosten. Raadpleeg de vakman of je jouw kozijnen opnieuw kunt gebruiken.

Erker afwerken

Je kunt de erker aan de voorkant van je woning op verschillende manieren laten afwerken. Zo kan je de erker al volledig afgewerkt laten opleveren. Ben je zelf heel handig en wil je extra besparen? Ga dan voor een casco erker: je moet de uitbouw dan nog zelf helemaal afwerken aan de binnenkant.

Fundering erker

Vaak heb je een fundering nodig om veilig een uitbouw te plaatsen. Bij een erker is dit niet altijd nodig vanwege het lichtere gewicht.

Vergunning nodig?

Voor een aanbouw aan de voorzijde van je woning heb je eigenlijk altijd een vergunning nodig. Benieuwd naar de regels?

Mogelijkheden met aanbouw aan voorkant woning

Een erker is één van de mogelijkheden wanneer je een erker aan de voorkant van je huis wilt plaatsen. Mogelijkheden met een erker zijn:

  • Woonkamer vergroten
  • Eetkamer uitbreiden
  • Hal uitbreiden

Met een erker kun je de woonkamer uitbouwen, maar wil je nog meer ruimte? Laat dan een uitbouw van 2 verdiepingen plaatsen. Wil je geen extra ruimte op de begane grond, maar juist op zolder? Laat dan een dakkapel aan de voorkant van je huis plaatsen.

wat kost een erker gemiddeld

Kosten erker aanbouwen door vakman

Naast de materiaalkosten spelen ook de montagekosten een rol bij een nieuwe erker. Niet alleen speelt het uurtarief van de vakman een rol, maar ook de manier van opbouwen is van invloed op de erker prijzen.

Uurtarief vakman

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief. Om deze reden raden we je aan om altijd meerdere offertes te vergelijken voordat je met een vakman in zee gaat. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Uitbouwen: maatwerk of prefab?

Een erker of andere uitbouw aan de voorzijde van je woning kan op verschillende manieren worden geplaatst. Een prefab aanbouw wordt in de fabriek gemaakt en vervolgens met behulp van een kraan aan je woning geplaatst. Het afwerken gebeurt vervolgens wel op locatie.

Bij een traditionele uitbouw staat het maatwerk meer centraal. Hoewel je tegenwoordig ook bij prefab veel wensen kunt doorvoeren, blijft de traditionele uitbouw het meest geschikt als je hele specifieke wensen hebt.

Slim besparen op voorrijkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met aannemers die werkzaam zijn in jouw regio. Op deze manier houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Vind de beste erker offerte

Wat kost een erker aanbouwen

Ben je op zoek naar een goede aannemer voor jouw erker? Vraag vrijblijvend erker offertes aan via Slimster en vergelijk ervaren aannemers in ons netwerk. Zo vind je eenvoudig en snel de beste erker deal; je beslist zelf met welk bouwbedrijf je eventueel in zee gaat.

1257 erker specialisten vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis uitbouw offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een erker aanbouwen