Kosten heien aanbouw

Minimale kosten € 15.000
Gemiddelde kosten € 32.500
Maximale kosten € 60.000
Gemiddelde prijs aanbouw + paalfundering.

Om te voorkomen dat een uitbouw gaat verzakken of scheuren, is een goede fundering nodig. De fundering op palen is een van de mogelijkheden om een sterke aanbouw te creëren. Wat is een fundering op palen precies en wat heeft heien ermee te maken?

Wat is heien?

Heien is een van de bekendste vormen van paalfundering. Een nadeel van deze fundering is dat het veel lawaai en trilling met zich meebrengt. Tegenwoordig zijn er ook al andere manieren om paalfundering te plaatsen, zoals het gebruik van schroefpalen. Je hebt hier meer palen voor nodig en het kost meer tijd, maar is wel een trillingsvrije en geluidsarme methode.

Kosten van aanbouw heien

Soort uitbouw Prijs*
Uitbouw met paalfundering € 15.000 - 60.000

* Gemiddelde prijs uitbouw + heien, incl. btw, materiaal en plaatsing.

De prijzen van een aanbouw met een fundering op palen is afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de grootte van de uitbouw en het soort uitbouw een rol. Hoe zwaarder de uitbouw, hoe sterker de fundering moet zijn. Ook is de ondergrond van invloed op de fundering. Door al deze factoren is het lastig een exacte prijs te noemen van een aanbouw met paalfundering. Ben je toch benieuwd naar de prijs?

Aanbouw + fundering kosten?
Aanbouw offerte

Mogelijkheden met fundering op palen

Een fundering op palen kan met behulp van houten palen of betonnen palen worden uitgevoerd. Beide materialen hebben hun specifieke voordelen en nadelen:

Houten heipalen

  • Goedkoper dan betonpalen
  • Kunnen gaan rotten

Tegenwoordig worden houten palen met een betonnen opzetstuk geplaatst, om houtrot tegen te gaan. Voordat de betonpalen hun intrede deden werden deze heipalen veel gebruikt.

Betonnen heipalen

  • Gaan niet rotten
  • Duurder dan houten palen

Betonpalen zijn de meestvoorkomende heipalen tegenwoordig. Deze palen zijn zwaarder, waardoor ze een uitbouw met meer gewicht kunnen dragen.

Welke paalfundering geschikt voor uitbouw?

Kosten heien aanbouw

Paalfundering wordt tegenwoordig vrijwel altijd gebruikt in combinatie met betonfundering. De keuze voor de juiste fundering voor jouw aanbouw hoef je gelukkig niet zelf te maken. Een vakkundige aannemer bepaalt op basis van de bodem en het formaat en type uitbouw welke fundering het meest geschikt is. De aannemers uit het Slimster-netwerk adviseren je graag over het gehele uitbouwtraject. Zo weet je zeker dat je goed geïnformeerd je keuze maakt.

Vraag gratis offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Vergelijk deze vakmannen en beslis wie het beste bij jou en jouw wensen past.

1223 aannemers vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis uitbouw offertes?
Geheel vrijblijvend
Kosten heien aanbouw