Woonkamer uitbouwen kosten

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten
Minimale kosten € 15.000
Gemiddelde kosten € 25.000
Maximale kosten € 35.000
Gemiddelde prijs woonkamer uitbouw

Het vergroten van een woonkamer is een veelvoorkomende verbouwing. Bij het vergroten van de woonkamer creëer je veel extra mogelijkheden om deze kamer in te richten. Aangezien de woonkamer zich meestal tegen een buitenmuur bevindt, kan je deze ruimte eenvoudig vergroten. Hoewel er vaak voor een erker wordt gekozen, zijn er meer mogelijkheden.

Prijzen uitbouw woonkamer

Soort uitbouw Prijs*
Woonkamer uitbouw € 15.000 - 35.000

* Gemiddelde prijs uitbouw woonkamer, incl. btw, materiaal en montage.

De prijzen van een woonkamer uitbouw zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de uitbouw en de afwerking. Laat je de aanbouw casco opleveren of ga je voor een volledige afwerking? Benieuwd naar de woonkamer uitbouw kosten?

Prijs woonkamer vergroten?
Gratis offertes
uitbouw woonkamer

Prijsopbouw woonkamer vergroten

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten uitbouw woonkamer

Laat je een houten uitbouw plaatsen aan je woonkamer of vergroot je de ruimte met een stenen uitbouw? Uiteraard kan je ook kiezen voor een combinatie van deze materialen. Wil je jouw woonkamer simpelweg vergroten of wil je ook meer lichtinval in huis? Dan is namelijk een glazen uitbouw een goede optie.

Woonkamer uitbouw afwerken

Hoe laat je de uitbouw afwerken? Ga je voor een casco uitbouw of laat je de uitbouw volledig afgewerkt opleveren? Een casco uitbouw is goedkoper, maar kost je zelf nog wel veel tijd.

Vergunning nodig?

Vergunning nodig?

Bij het plaatsen van een nieuwe uitbouw komt ook altijd de vraag kijken: kan ik een vergunningsvrije uitbouw plaatsen of heb ik een vergunning nodig? Wat zijn de regels met betrekking tot een uitbouw vergunning? Lees hier alles over de bouwvergunning van een aanbouw.
Uitbouw vergunning
Fundering nodig?

Fundering nodig?

De fundering vangt het gewicht van een gebouw of bijgebouw op. Ook bij een uitbouw speelt de fundering een belangrijke rol. Er wordt met een uitbouw namelijk veel gewicht toegevoegd aan jouw woning en het is belangrijk dat de grond het bijkomende gewicht kan dragen.
Uitbouw fundering

Mogelijkheden woonkamer uitbouwen

Wil je meer ruimte in je woonkamer of ben je op zoek naar een manier om je keuken en woonkamer bij elkaar te betrekken? Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een:

wat kost uitbouw woonkamer

Montagekosten woonkamer uitbouwen

Laat je jouw woonkamer vergroten? De montagekosten spelen dan ook een rol op de prijs. Zo hanteren vakmannen elk hun eigen uurtarief, waardoor de prijzen van een uitbouw flink variëren. Om niet te veel te betalen, raden we je aan om altijd meerdere offertes te vergelijken.

Wil je nog meer besparen en snel gebruikmaken van je uitbouw? Ga dan voor een prefab uitbouw. Heb je specifieke wensen en wil je de uitbouw helemaal op maat maken? Dan is een traditionele maatwerk uitbouw een beter idee.

Besparen op voorrijkosten vakman
Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Woonkamer laten uitbouwen door ervaren vakman

Woonkamer uitbouwen kosten

Op zoek naar de beste uitbouw specialist om jouw woonkamer te vergroten? Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk regionale bedrijven. Ontvang vrijblijvend advies en kies zelf voor de vakman die het beste bij je past.

1268 uitbouw specialisten vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis uitbouw offertes?
Geheel vrijblijvend
Woonkamer uitbouwen kosten