Uitbouw woning achterkant kosten

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten
Minimale kosten € 18.000
Gemiddelde kosten € 37.500
Maximale kosten € 55.000
Gemiddelde prijs uitbouw achterzijde tot max. 25m2

Ben je op zoek naar meer ruimte in je woning? Een uitbouw aan de achterkant van je woning kan veel extra ruimte bieden. Je huis uitbouwen aan de achterkant biedt veel mogelijkheden. Denk hier aan:

 • een extra slaapkamer creëren
 • een kantoor realiseren
 • een serre plaatsen

Kosten aanbouw achterzijde woning

Aanbouw per m2 Prijs*
10 m2 ± € 18.000 - 23.000
12 m2 ± € 20.000 - 25.000
15 m2 ± € 28.000 - 36.000
20 m2 ± € 33.000 - 40.000
Aanbouw per m2 Prijs*
25 m2 ± € 40.000 - 55.000
30 m2 ± € 50.000 - 65.000
40 m2 ± € 63.000 - 75.000
50 m2 ± € 75.000 - 95.000

* Prijs uitbouw achterzijde met standaard afwerking. Incl. plaatsing en btw.

De kosten van een aanbouw aan de achterkant van je woning zijn van meerdere factoren afhankelijk, zoals de grootte van de uitbouw, de soort uitbouw, materiaalkeuze en afwerking. Heeft de aanbouw een goede fundering nodig? Ook dat zie je terug in de prijs. Liever de exacte prijs weten van een uitbouw aan de achterkant van je huis? Vraag direct uitbouw offertes aan en laat je adviseren door een specialist.

huis uitbouwen achterkant kosten
Meer inspiratie opdoen?
Uitbouw voorbeelden

Prijsopbouw uitbouw woning achterkant

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten achtergevel uitbouwen

Wil je meer ruimte in huis en kan je jouw achtergevel uitbouwen? Een aanbouw aan de achterzijde van je woning kan diverse functies hebben. Zo kan je jouw keuken of woonkamer vergroten, een nieuwe kamer maken of een serre aan de woning bouwen.

Het materiaal van de uitbouw is voor een deel bepalend voor de prijs. Over het algemeen wordt een uitbouw gemaakt van (een combinatie van) de volgende materialen:

Deuren en kozijnen

Een uitbouw aan de achterkant van je huis moet ook ramen en deuren hebben. Je hebt hiervoor de keuze uit verschillende kozijnmaterialen:

Ook heb je de keuze uit verschillende deuren. Plaats je een normale achterdeur, openslaande tuindeuren of ga je bijvoorbeeld voor een schuifpui in de aanbouw? Al deze opties zijn ook van invloed op de prijs. Voor extra lichtinval kan je ook een uitbouw met lichtstraat laten plaatsen.

uitbouw achterkant woning

Vergunning nodig?

Een uitbouw aan de achterzijde van je woning kan in bepaalde gevallen zonder vergunning worden gebouwd. Hiervoor moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen.

Fundering nodig?

In vrijwel alle gevallen heb je een fundering nodig voor je uitbouw. Laat je een uitbouw aan de achterkant van je woning plaatsen, dan wil je uiteraard niet dat deze verzakt of scheurt.

Huis laten uitbouwen aan achterkant

De arbeidskosten van een aanbouw aan de achterzijde van je huis kunnen flink variëren. De manier van plaatsen en het uurtarief van de vakman zijn van invloed op de prijs.

Traditioneel opbouwen of prefab

Een uitbouw kan op traditionele wijze ter plekke worden geplaatst. Dit vergt tijd en dat zie je terug in de arbeidskosten. Ga je voor een prefab uitbouw, dan is er minder maatwerk mogelijk maar de arbeidskosten zijn lager. De productiekosten zijn bij een prefab uitbouw dan wel weer hoger dan bij een traditionele uitbouw.

Verschillende vakmannen vergelijken

Een uitbouw aan de achterzijde van je woning is geen eenvoudige verbouwing en we raden je daarom aan om een vakman in te schakelen. Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor er flinke verschillen ontstaan. Door offertes te vergelijken van verschillende bedrijven, weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Nog niet overtuigd van het inschakelen van een specialist? Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Specialist heeft verstand van zaken
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen van bouwafval
 • Regelen van vergunning en bouwtekening
Slim besparen op de kosten
Wil je niet te veel betalen? Schakel de hulp in van een regionale vakman en bespaar op de reiskosten. Door zelf het afval af te voeren, houd je de kosten nog meer in de hand.

Beste deal vinden voor aanbouw achter huis

Uitbouw woning achterkant kosten

Je woning aan de achterkant uitbouwen is een flinke klus. Je wilt dat deze uitbouw naar behoren geplaatst wordt en dus ben je op zoek naar een uitstekende uitbouw-specialist. Het is soms lastig om rekening te houden met de expertise van het bouwbedrijf en tegelijkertijd ook niet te veel te betalen voor de uitbouw. Bij Slimster vergelijk je eenvoudig offertes van kwalitatieve bedrijven en beslis je zelf met welke specialist je in zee gaat.

1260 uitbouw specialisten vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis uitbouw offertes?
Geheel vrijblijvend
Uitbouw woning achterkant kosten