Bijkeuken aanbouwen kosten

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 15.000
Gemiddelde kosten € 30.000
Maximale kosten € 45.000
Gemiddelde prijs bijkeuken bouwen.

Ruimte nodig voor je wasmachine of droger? Zoek je een overdekte plek om je fiets te stallen? Met een bijkeuken creëer je de extra ruimte die je zoekt. Een bijkeuken zit meestal vast aan de woning en is een ruimte waar je doorheen loopt op weg naar buiten.

Functies bijkeuken

 • Fietsenstalling
 • Gereedschap opbergen
 • Hobbyruimte
 • Washok
 • Ruimte voor vriezer of koelkast
 • Ruimte voor huisdieren

Wat kost een bijkeuken aanbouw?

Soort uitbouw Prijs*
Bijkeuken aanbouw € 15.000 - 45.000

* Gemiddelde prijs bijkeuken uitbouw, incl. btw, materiaal en montage.

Wil je een bijkeuken aan de woning bouwen? De prijs van deze aanbouw is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de grootte van de bijkeuken. Ook de materiaalkeuze en afwerking zijn van invloed op de prijs. Ga je bijvoorbeeld voor een casco oplevering of laat je de bijkeuken helemaal afwerken? Benieuwd naar de uitbouw prijs voor jouw nieuwe bijkeuken?

Bijkeuken aanbouw prijzen
Gratis offertes
Meer voorbeelden bekijken?
Uitbouw inspiratie

Prijsopbouw bijkeuken uitbouwen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten bijkeuken aanbouwen

De kosten van een bijkeuken worden onder meer bepaald door het materiaal: ga je voor een stenen aanbouw of laat je een houten uitbouw plaatsen? In de meeste gevallen is een bijkeuken (voor een groot deel) voorzien van stenen, maar uiteraard kan je de bijkeuken naar eigen wens laten bouwen. Daarnaast bepaal je ook zelf:

Afwerking bijkeuken uitbouw

Op welke manier laat je de uitbouw opleveren? Ga je voor een casco uitbouw, zodat je bespaart maar nog wel zelf aan de slag moet? Of laat je de uitbouw volledig afgewerkt opleveren? Dit kost je meer geld, maar scheelt je naderhand tijd.

Mogelijkheden bijkeuken bouwen

Een bijkeuken kan ingericht worden voor verschillende doeleinden, zoals een fietsenstalling, washok of een plek om gereedschap op te bergen. Het is ook mogelijk om er een (extra) vriezer of koelkast in te plaatsen. Voor iedere functie is er een andere inrichting of indeling van de bijkeuken nodig, wat ook van invloed is op de prijzen. Laat je adviseren door een vakman uit ons Slimster-netwerk om alle opties te bespreken voor jouw nieuwe bijkeuken.

kosten bijkeuken bouwen
Verschil tussen bijkeuken en keuken
Een bijkeuken is vaak kleiner dan een keuken. Daarnaast vind je in een bijkeuken vrijwel nooit een gasfornuis, vaatwasser of oven. De ruimte is dan wel weer ideaal voor een (tweede) vriezer, koelkast of wasmachine.

Vergunning nodig voor bijkeuken uitbouw?

Het bouwen van een bijkeuken kan niet zonder te voldoen aan zekere richtlijnen en voorwaarden. Ook heb je in bepaalde gevallen een omgevingsvergunning nodig.

Heb je een vergunning nodig?
Uitbouw vergunning

Montagekosten van je nieuwe bijkeuken

De montage van de bijkeuken is ook van invloed op de kosten. Zo hanteert iedere vakman een eigen uurtarief, waardoor de prijzen van een uitbouw flink kunnen variëren. Daarnaast kan de uitbouw op verschillende manieren worden geplaatst: ga je voor een maatwerk uitbouw die op locatie gebouwd wordt, of laat je de uitbouw prefab plaatsen?

Bespaar op je nieuwe bijkeuken
Een eenvoudige manier om te besparen op de kosten, is door een lokale of regionale vakman in te schakelen. Zo houd je de reiskosten van deze specialist namelijk in de hand.

Voordelen vakman via Slimster

 • Snelle en correcte plaatsing
 • Garantie na plaatsing
 • Regelen bouwtekening en vergunning
 • Opruimen bouwafval
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis

Nieuwe bijkeuken laten bouwen door ervaren vakman

Bijkeuken aanbouwen kosten

Ben je van plan om een bijkeuken te bouwen en wil je hier niet te veel voor betalen? Om toch de kwaliteit te waarborgen, raden we je aan om vrijblijvend uitbouw offertes aan te vragen via Slimster. Deze offertes zijn van regionale en gecontroleerde bedrijven. Door de prijsopgaven naast elkaar te leggen, vind je snel en eenvoudig de beste deal.

1257 uitbouw-specialisten vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis uitbouw offertes?
Geheel vrijblijvend
Bijkeuken aanbouwen kosten