• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Wat kost een aanbouw?

  Wat kost een aanbouw?

  Vergelijk uitbouw offertes
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 3.000,- Maximale kosten € 60.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 31.500,-
  Gemiddelde uitbouw kosten.

  Wat kost een aanbouw?

  Wil je meer ruimte in je woning? Een uitbouw vergroot je woning en zorgt voor een waardestijging. Een uitbouw plaatsen is wel een flinke investering. Wat zijn de uitbouw kosten precies en hoe ziet de prijsopbouw eruit?

  Uitbouw voordelen

  • Meer ruimte in woning
  • Meer licht in woning
  • Waardestijging van woning

  Uitbouw nadelen

  • Flinke investering
  • Plaatsing kost tijd

  Aanbouw kosten berekenen

  Soort uitbouw
  Prijs*
  Uitbouw achterkant woning € 18.000 - 55.000
  Uitbouw erker € 3.000 - 15.000 Gratis offertes
  Uitbouw garage € 3.000 - 25.000 Gratis offertes
  Uitbouw keuken € 15.000 - 35.000 Gratis offertes
  Uitbouw zijkant woning € 15.000 - 45.000 Gratis offertes

  *Gemiddelde prijs populaire aanbouw, incl. materiaal, btw en montage.

  Uitbouw prijzen vergelijken?
  aanbouw kosten berekenen

  Kosten uitbouw per meter

  Diepte aanbouw
  Prijs*
  1 meter ± € 15.000 - 18.000
  2 meter ± € 16.000 - 19.000
  3 meter ± € 17.000 - 24.000
  4 meter ± € 19.000 - 26.000
  Diepte aanbouw
  Prijs*
  5 meter ± € 25.000 - 30.000
  6 meter ± € 29.000 - 35.000
  7 meter ± € 31.000 - 37.000
  8 meter ± € 45.000 - 60.000

  * Prijs uitbouw met standaard afwerking. Incl. plaatsing en btw

  Wil je de uitbouw kosten berekenen? De aanbouw prijs is van verschillende factoren afhankelijk. Denk hierbij aan het materiaal, de afmetingen en de afwerking. Ook speelt een rol wat voor uitbouw je laat plaatsen en of je een uitbouw vergunning nodig hebt. Bekijk een indicatie van de aanbouw prijzen per meter inclusief plaatsing. Het gaat hier om een standaard afwerking van de uitbouw.

  Meer inspiratie opdoen?

  Kosten uitbouw per m2 berekenen

  Aanbouw per m2
  Prijs*
  10 m2 ± € 18.000 - 23.000
  12 m2 ± € 20.000 - 25.000
  15 m2 ± € 28.000 - 36.000
  20 m2 ± € 33.000 - 40.000

  Aanbouw per m2
  Prijs*
  25 m2 ± € 40.000 - 55.000
  30 m2 ± € 50.000 - 65.000
  40 m2 ± € 63.000 - 75.000
  50 m2 ± € 75.000 - 95.000

  * Prijzen uitbouw met standaard afwerking. Incl. plaatsing en btw.

  Beste uitbouw prijzen vinden
  aanbouw kosten berekenen

  Prijsopbouw aanbouw

  Materiaalkosten van een uitbouw

  Wat kost een uitbouw? De aanbouw kosten worden voor een groot deel bepaald door het materiaal. Deze kosten zijn afhankelijk van de volgende factoren:

  • Materiaalkeuze
  • Grootte van de uitbouw
  • Mate van isolatie
  • Soort uitbouw
  • Fundering
  • Afwerking
  • Uitbouw vergunning

  Materiaalkeuze

  Een aanbouw wordt doorgaans gemetseld of geplaatst in de vorm van houtskeletbouw. Ben je op zoek naar een lichtgewicht aanbouw die jouw tuin bij de woning betrekt? Dan is een serre wellicht wat voor jou.

  Ook bij een gemetselde aanbouw of houten uitbouw wordt er veel gebruik gemaakt van glas. De kozijnen of gevel kunnen uiteraard bestaan uit andere materialen, zoals kunststof of hout.

  Grootte van de uitbouw

  Het formaat van de uitbouw is deels afhankelijk van het type woning waaraan je wilt aanbouwen. Hoeveel meter breed en hoeveel meter diep wordt je uitbouw? Daarnaast heb je ook de optie om een uitbouw van 2 verdiepingen te plaatsen om nog meer ruimte te creëren.

  Wat kost een aanbouw per m2?

  Een aanbouw kan per vierkante meter (m2) worden berekend. Dit houdt in: diepte x breedte van de uitbouw. Een meter diepte bij een uitbouw is duurder dan een meter breedte.

  Wat kost een aanbouw per m3?

  Je kan de kosten van een aanbouw ook per kubieke meter (m3) berekenen: lengte x breedte x hoogte van de uitbouw. De gemiddelde prijs per m3 is € 650. Let wel: deze prijs is indicatief.

  Mate van isolatie Bij je nieuwe uitbouw is ook een zekere mate van isolatie nodig. Denk hierbij aan dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Maar ook de isolatie van de kozijnen en de beglazing speelt een rol. Vooral kunststof en aluminium kozijnen in combinatie met HR+++ glas zorgen voor een uitstekende isolatie.

  Soort uitbouw

  Wil je gewoonweg meer ruimte in huis of wil je een specifieke ruimte vergroten? Er zijn verschillende soorten uitbouwen mogelijk, zoals:

  Uitbouw afwerken

  casco uitbouw

  Je kan je uitbouw op verschillende manieren laten afwerken. Laat je de uitbouw casco opleveren? Dan is de buitenkant vaak helemaal afgewerkt, maar moet je zelf nog aan de slag met de binnenkant. Dit kan je zelf doen, maar je kan ook de hulp inschakeln van vakmannen.

  Heb je speciale wensen voor je aanbouw? Wat dacht je van openslaande tuindeuren, een schuifpui of een uitbouw met lichtstraat voor meer lichtinval.

  standaard afwerking uitbouw

  Heb je liever weinig omkijken naar je nieuwe uitbouw? Laat de uitbouw dan standaard (of zelfs luxe) afwerken. Hierbij werkt de vakman ook de binnenkant van de uitbouw af. Laat je altijd goed adviseren over de zaken die de vakman voor je regelt, dit verschilt per vakman.

  Heb ik een vergunning nodig?

  In bepaalde gevallen heb je een omgevingsvergunning nodig. Soms kan je vergunningsvrij bouwen, maar dan moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

  Fundering

  Vrijwel altijd is er een fundering nodig bij een uitbouw. Een fundering heeft natuurlijk ook invloed op de kosten. Welke fundering nodig is, is afhankelijk van jouw aanbouw en wensen.

  Uitbouw prijzen vergelijken

  Montagekosten uitbouw

  Naast het materiaal is ook de montage van de uitbouw bepalend voor de kosten. Denk hierbij aan het uurtarief van de vakman, maar ook aan de manier van plaatsing: wordt er gekozen voor een traditionele uitbouw of een prefab uitbouw?

  Traditioneel bouwen of prefab

  Waar een traditionele aanbouw op locatie wordt gemaakt en gemonteerd, wordt een prefab aanbouw al in de fabriek geproduceerd. Hierdoor is de plaatsingstijd van een prefab uitbouw korter en zijn de arbeidskosten lager. Voor maatwerk biedt de traditionele uitbouw de meeste mogelijkheden.

  Uurtarief vakman

  Vakmannen hanteren allemaal hun eigen uurtarief. Om deze reden raden wij aan altijd offertes te vergelijken op prijzen en kwaliteit. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

  Bespaar op reis- en afvoerkosten Schakel de hulp in van een lokale of regionale vakman en bespaar op de reiskosten. Een andere tip om eenvoudig geld te besparen, is door zelf het afval af te voeren.

  Besparen op kosten uitbouw

  Wil je een uitbouw plaatsen aan je woning? Vergelijk gratis uitbouw offertes van regionale bedrijven en betaal nooit te veel voor je uitbouw. Je beslist zelf met welke aanbouw-specialist je in zee gaat.

  762 uitbouw-specialisten vergelijken

  Henk Troost Aannemersbedrijf
  Bouwbedrijf Gooise Meren
  Badinstallaties Betucom
  Rob't Hart Aannemers
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal