Badkamer aanbouwen kosten

Minimale kosten € 15.000
Gemiddelde kosten € 20.500
Maximale kosten € 26.000
Gemiddelde prijs badkamer uitbouwen.

Heb je altijd al een grotere of luxe badkamer willen hebben? Of wil je graag een tweede badkamer toevoegen aan je woning? Je kan een stuk aanbouwen aan je bestaande badkamer of een nieuwe uitbouw als badkamer inrichten.

Kosten badkamer uitbouwen

Diepte aanbouw Prijs*
1 meter ± € 15.000 - 18.000
2 meter ± € 16.000 - 19.000
3 meter ± € 17.000 - 24.000
4 meter ± € 19.000 - 26.000

* Prijs uitbouw badkamer met standaard afwerking. Incl. plaatsing en btw

De kosten van een badkamer uitbouwen zijn afhankelijk van de grootte van de uitbouw, de materiaalkeuze en de afwerking. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel de uitbouw op te laten leveren, of de badkamer helemaal af te werken. De bovengenoemde schatting van de kosten is exclusief de badkamer zelf. Bekijk hier de badkamer prijzen voor. Benieuwd naar de exacte kosten van een badkamer uitbouwen?

Badkamer uitbouwen kosten?
Gratis offertes
Meer inspiratie opdoen?
Uitbouw voorbeelden

Prijsopbouw badkamer vergroten

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Badkamer uitbouwen of verplaatsen?

Wil je meer ruimte creëren in de badkamer? Dan heb je 2 keuzes: je kan de bestaande badkamer uitbouwen of de badkamer verplaatsen en een grotere badkamer laten plaatsen. Om een goede keuze te maken, denk je na over de volgende vragen:

  • Welke plek is het meest praktisch voor de badkamer?
  • Hoeveel gaat het kosten om de badkamer te verplaatsen?
  • Hoeveel gaat het kosten om de badkamer uit te bouwen?

We raden je aan om deze vragen te bespreken met een uitbouw-expert, zodat je zeker weet dat je de badkamer op de juiste plek in huis laat plaatsen.

Vergunning nodig?

Vergunning nodig?

Bij het plaatsen van een nieuwe uitbouw komt ook altijd de vraag kijken: kan ik een vergunningsvrije uitbouw plaatsen of heb ik een vergunning nodig? Wat zijn de regels met betrekking tot een uitbouw vergunning? Lees hier alles over de bouwvergunning van een aanbouw.
Uitbouw vergunning

Materiaalkosten badkamer uitbouw

Of je een bestaande badkamer vergroot of een nieuwe badkamer laat plaatsen: het materiaal bepaalt een groot deel van de kosten. Ga je voor een houten aanbouw of een gemetselde aanbouw? Uiteraard kan je ook voor een houtskelet aanbouw kiezen en deze vervolgens bekleden met steen of kunststof. Naast het materiaal van de uitbouw zelf, bepaal je ook de kozijn materialen en het soort ramen in de uitbouw. Zo maak je de ruimte helemaal naar je eigen wens.

Ook de plek van de badkamer uitbouw speelt een rol wat betreft de prijs. Laat je de badkamer op de begane grond plaatsen met het oog op de toekomst? Of laat je een uitbouw met 2 verdiepingen plaatsen, waarvan de bovenste ruimte als badkamer wordt ingericht?

Badkamer uitbouw afwerken

Je beslist zelf hoe de badkamer uitbouw wordt opgeleverd. Laat je de uitbouw casco opleveren, zodat je zelf nog veel moet klussen? De uitbouw kan ook compleet afgewerkt worden opgeleverd, of zelfs inclusief een nieuwe badkamer worden opgeleverd. Dit heeft uiteraard wel invloed op de kosten.

Fundering nodig?

Heb je een fundering nodig als je een badkamer laat aanbouwen of vergroten? Dit is afhankelijk van de grootte van de uitbouw en de plek, maar in de meeste gevallen is een fundering noodzakelijk voor de veiligheid. Alleen zo kan je scheurvorming en verzakking van de uitbouw voorkomen.

Meer informatie?
Fundering uitbouw

Grotere badkamer: en dan?

Na het vergroten of verplaatsen van je badkamer wil je uiteraard genieten van je nieuwe badkamer. In vrijwel alle gevallen is er na de badkamer uitbouw ook een renovatie nodig. Doe meer badkamer inspiratie op en bekijk alle mogelijkheden.

badkamer aanbouw prijzen

Plaatsingskosten badkamer uitbouw

De montagekosten van een badkamer uitbouw zijn ook van invloed op het totaalbedrag. Onder meer het uurtarief van de vakman en de manier van opbouwen spelen een rol.

Uurtarief vakman

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor prijzen flink kunnen verschillen. Door meerdere offertes te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Maatwerk of prefab aanbouw

Heb je specifieke wensen voor het uitbouwen van je badkamer? Of wil je liever dat de aanbouw snel geplaatst wordt? Waar een maatwerk aanbouw compleet volgens jouw eisen gemaakt kan worden, is een prefab aanbouw in kortere tijd geplaatst.

Slim besparen op de kosten
Schakel de hulp in van een regionale vakman en houd de reiskosten in de hand. Een andere manier om te besparen, is door zelf het afval af te voeren.

Vraag direct gratis offertes aan

Badkamer aanbouwen kosten

Wil je binnen nu en een jaar je badkamer gaan uitbouwen of een hele nieuwe badkamer plaatsen? Vraag dan gratis uitbouw offertes aan via Slimster en vergelijk maximaal 4 bedrijven die in jouw regio actief zijn. Door slim te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

1228 uitbouw-bedrijven vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis uitbouw offertes?
Geheel vrijblijvend
Badkamer aanbouwen kosten