• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Zijkant woning uitbouwen kosten

  Zijkant woning uitbouwen kosten

  Aanbouw offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Minimale kosten € 15.000,- Maximale kosten € 45.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 30.000,-
  Gemiddelde prijs zijkant huis uitbouwen

  Ben je op zoek naar een manier om je woning uit te breiden? Een uitbouw aan de zijkant van je woning geeft veel mogelijkheden om de leefruimte te vergroten, zoals:

  Kosten uitbouw aan zijkant woning

  Soort uitbouw
  Prijs*
  Aanbouw zijkant huis € 15.000 - 45.000

  * Gemiddelde prijs aanbouw zijkant, incl. btw, materiaal en montage.

  Laat je een aanbouw aan de zijkant van je woning plaatsen? De prijs van een aanbouw wordt onder meer bepaald door de afmetingen, de materiaalkeuze en de functie van de uitbouw. Vergroot je een bestaande kamer of creëer je een nieuwe ruimte, zoals een kantoor of garage? Ben je benieuwd naar de prijzen van een aanbouw aan de zijkant van je huis? We geven een indicatie van de kosten in de bovenstaande prijslijst. Liever de exacte prijs weten van je nieuwe uitbouw?

  Uitbouw plaatsen aan zijkant woning
  aanbouw zijkant huis
  Meer inspiratie opdoen?

  Prijsopbouw uitbouw zijkant woning

  Materiaalkosten zijkant huis uitbouwen

  Wil je jouw woning vergroten en heb jij ruimte aan de zijkant van je huis? Dan kan je ervoor kiezen om een uitbouw te plaatsen aan de zijkant van je woning. De kosten hiervoor worden grotendeels bepaald door het materiaal. Over het algemeen wordt een uitbouw gemaakt van (een combinatie van) de volgende materialen:

  Deuren en kozijnen

  Ga je voor een uitbouw aan de zijkant van je huis? Dan heb je ook de keuze uit verschillende kozijn materialen, soorten deuren en soorten ramen.

  Aanbouw zijkant woning afwerken

  Je kunt jouw nieuwe aanbouw op verschillende manieren laten opleveren. Ben je zelf erg handig? Laat de uitbouw dan casco opleveren en werk de binnenkant zelf af. Liever gelijk genieten van een afgewerkte uitbouw? Laat de uitbouw dan volledig afgewerkt opleveren.

  aanbouw zijkant hoekwoning

  Mogelijkheden zijkant woning uitbouwen

  Is een uitbouw aan de zijkant van je woning de beste optie voor jou? Als eerste moet het mogelijk zijn met jouw woning. Woningen die geschikt zijn voor een uitbouw aan de zijkant:

  Een uitbouw aan de zijkant van je huis kan je veel extra ruimte opleveren. Deze aanbouw kan enkel op de begane grond worden gebouwd, maar je kan ook een uitbouw met 2 verdiepingen plaatsen. Afhankelijk van je wensen bepaal je zelf hoe groot de uitbouw wordt.

  Vergunning nodig voor uitbouw?

  In de meeste gevallen heb je een vergunning nodig voor een uitbouw aan de zijkant van je woning.

  Uitbouw-vergunningen

  Fundering voor uitbouw?

  Om verzakking en scheurvorming in de uitbouw te voorkomen, heeft deze vrijwel altijd een goede fundering nodig.

  Kosten uitbouw aan zijkant woning plaatsen

  Naast de materiaalkosten brengt ook de plaatsing van de uitbouw de nodige kosten met zich mee. Het gaat hier onder meer om het uurtarief van de vakman, maar ook om de manier waarop de uitbouw geplaatst wordt.

  Uurtarief vakman

  Het uurtarief van vakmannen kan flink variëren. Om deze reden raden we aan om altijd verschillende offertes op te vragen en bedrijven te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

  Traditionele uitbouw vs. prefab uitbouw

  Hoe laat je de uitbouw aan de zijkant van je huis bouwen? Je kunt de uitbouw traditioneel laten plaatsen en op locatie laten monteren. Dit kost wel redelijk wat manuren, maar betekent dat de uitbouw helemaal naar jouw wensen gemaakt kan worden. Een andere optie is de prefab uitbouw. Deze uitbouw wordt in de fabriek gemaakt en vervolgens op locatie geplaatst. Dit gaat sneller, maar maakt maatwerk wel wat lastiger.

  Eenvoudig besparen op voorrijkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Hierdoor bespaar je eenvoudig op de voorrijkosten van de vakman.

  Aanbouw zijkant woning plaatsen door ervaren vakman

  Wil je een uitbouw aan de zijkant van je woning plaatsen? Schakel dan de hulp in van één van de experts in het Slimster-netwerk. Vraag gratis offertes aan en vergelijk de prijsopgaven van regionale bedrijven. Beslis vervolgens zelf welke specialist jouw opdracht uit gaat voeren en kies de beste deal.

  762 uitbouw-specialisten vergelijken

  Henk Troost Aannemersbedrijf
  Bouwbedrijf Gooise Meren
  Badinstallaties Betucom
  Rob't Hart Aannemers
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal