Twee-onder-een-kap uitbouwen

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Twee-onder-een-kapwoningen hebben van zichzelf al veel ruimte in en rond het huis. Wil je nog meer ruimte creëren of een betere lichtinval hebben? Dan is een uitbouw aan de woning een goed idee.

Mogelijkheden 2-onder-1-kap aanbouw

Wat kost een uitbouw aan 2-onder-1-kap?

Wil je jouw woning vergroten door middel van een uitbouw? De uitbouw prijzen kunnen variëren, afhankelijk van de afmetingen van de uitbouw en het type uitbouw. Ook de afwerking speelt een rol; ga je voor een casco oplevering of laat je de uitbouw volledig afwerken? Ben je benieuwd naar de exacte prijs van een uitbouw aan je 2-onder-1-kapwoning?

Beste uitbouw specialist vinden
Uitbouw offerte
kosten twee onder een kap uitbouw
Meer voorbeelden bekijken?
Aanbouw inspiratie

Voordeel uitbouw aan 2-onder-1-kapwoning

Het grote voordeel van een 2-onder-1-kapwoning is dat je ook aan de zijkant kunt uitbouwen. Dit is bij een rijtjeshuis niet het geval. Deze uitbouw aan de zijkant van de woning maakt het mogelijk je woonkamer, eetkamer of keuken te vergroten of zelfs een garage te plaatsen.

Liever een uitbouw aan de achterkant? Dan kan je de woning en tuin met elkaar verbinden, bijvoorbeeld met een serre of veranda. Of plaats een erker aan de voorkant van de woning voor meer ruimte in de gang of woonkamer.

Vergunning nodig voor uitbouw?

Kan je jouw uitbouw zonder vergunning plaatsen aan je 2-onder-1-kapwoning? Aan de achterzijde en zijkant is in bepaalde gevallen een vergunningsvrije uitbouw mogelijk. Voor een uitbouw aan de voorkant heb je wel altijd een vergunning nodig. Ook moet je rekening houden met diverse richtlijnen en voorwaarden.

Alles over vergunningen?
Aanbouw vergunning
2 onder 1 kap aanbouwen

Twee onder een kapwoning uitbouwen door vakman

Het plaatsen van een uitbouw is een flinke investering. Laat je de uitbouw traditioneel op je woning plaatsen of ga je voor een prefab aanbouw, om geld en tijd te besparen? Wij raden je altijd aan om meerdere vakmannen te vergelijken, aangezien iedere vakman zijn eigen uurtarief hanteert. Door ze te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Bespaar slim op voorrijkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten in de hand.

Beste deal vinden voor uitbouw op 2 onder 1 kapwoning

Twee-onder-een-kap uitbouwen

Ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren aannemer? Vraag gratis aanbouw offertes aan bij Slimster en kom met maximaal 4 regionale bedrijven in contact. Je vergelijkt zelf de bedrijven met elkaar op basis van prijs en kwaliteit. Vervolgens beslis jij welke expert je in de arm neemt.

Direct 1243 aannemers vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis uitbouw offertes?
Geheel vrijblijvend
Twee-onder-een-kap uitbouwen