Nieuwbouwwoning uitbouw

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Zit je in het aankoopproces van een nieuwbouwwoning? Of heb je de woning al gekocht en is het tijd om knopen door te hakken over de meerwerk opties van het huis? Extra opties, zoals een aanbouw, via de projectontwikkelaar kunnen onnodig veel geld kosten. Gelukkig is er nog een mogelijkheid: de extra opties door een andere aannemer laten plaatsen.

Bespaar veel geld op meerwerk
Wist je dat nieuwbouw meerwerk prijzen vaak absurd hoog zijn? Wil je toch meerwerk laten uitvoeren aan je nieuwbouwwoning, vergelijk dan eerst bij andere aannemers en bespaar zo al snel duizendend euro's.

Voordelen uitbouw ná oplevering

  • Veel voordeliger dan via projectontwikkelaar
  • Meer keuzes tegen goedkopere prijs
  • Casco woning, vakman werkt sneller = goedkoper
  • Hogere kwaliteit dan projectonwikkelaar

Nadelen uitbouw ná oplevering

  • Duurt langer voordat je in de woning kan
  • Extra geregel

Kosten uitbouw na oplevering nieuwbouw

Wat kost een uitbouw bij nieuwbouw ná de oplevering? De uitbouw kosten kunnen wel 20% lager liggen ten opzichte van een bestaande woning en wel 45% lager dan de meerwerk prijzen van de projectontwikkelaar.

Wil je precies weten hoe de uitbouw prijs van jouw projectontwikkelaar zich verhoudt tot prijzen van andere aannemers? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster: je ontvangt prijsopgaven van meerdere aannemers uit jouw regio en kunt de prijzen en kwaliteit eenvoudig vergelijken.

Vergelijk prijzen voor nieuwbouw uitbouw
Uitbouw offerte
uitbouw nieuwbouw
Meer inspiratie opdoen?
Uitbouw voorbeelden
Extra bespaartips
- Laat ander meerwerk door dezelfde aannemer uitvoeren
- Verzamel buren voor hogere kortingen
- Koop materiaal zoals tegels of dakramen zelf via internet

Uitbreiding nieuwbouwwoning

Heb je al een functie in gedachten voor je nieuwe uitbouw, of weet je alleen dat je meer ruimte wilt creëren? Het is belangrijk om van tevoren goed na te denken over de locatie en afmetingen van de uitbouw. Er zijn verschillende soorten uitbouwen:

Andere manieren voor vergroten nieuwbouw woning

Richtlijnen voor aanbouw bij nieuwbouw

Heb je een vergunning nodig om een aanbouw te plaatsen? Of je een uitbouw vergunningsvrij kan bouwen, is afhankelijk van het soort woning. Voorheen had je bij een uitbouw aan een nieuwbouwwoning altijd een vergunning nodig, maar dit is niet langer het geval.

Meer over vergunningen?
Uitbouw vergunning

Slim besparen door vergelijken

Een nieuwbouwhuis biedt veel mogelijkheden. Extra opties kosten altijd geld, maar de prijzen van de projectontwikkelaar zijn vaak erg hoog. Of je nu gaat voor een standaard uitbouw of veel maatwerk: vergelijk 4 uitbouw-bedrijven en maak daarna pas je keuze. Zo bespaar je snel veel geld op een uitbouw die aan al jouw wensen voldoet.

Vakmannen uit regio = lage voorrijkosten
Bij Slimster vind je vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Op deze manier vallen de voorrijkosten van deze vakmannen nooit te hoog uit.

Beste deal vinden voor nieuwbouw uitbouw

Nieuwbouwwoning uitbouw

Verschillende bedrijven met elkaar vergelijken: dat kost vast veel zoekwerk en tijd? Niets is minder waar, want bij Slimster vraag je eenvoudig gratis uitbouw offertes aan. Je komt in contact met maximaal 4 bedrijven die in jouw regio werken en die je van vrijblijvend advies kunnen voorzien. Je ontvangt prijsopgaven die je met elkaar vergelijkt en beslist zelf met welke aannemer je uiteindelijk in zee gaat.

Direct 1244 aannemers vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis uitbouw offertes?
Geheel vrijblijvend
Nieuwbouwwoning uitbouw