Tussenwoning uitbouwen

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Woon je in een tussenwoning en wil je meer ruimte? Vaak heeft een rijtjeswoning weinig ruimte rondom het huis en er kan alleen aan de voorkant en achterkant worden aangebouwd. Toch kan je ook een tussenwoning op verschillende manieren vergroten.

Mogelijkheden tussenwoning uitbouwen

Wat kost een tussenwoning uitbouw?

Wil je jouw tussenwoning vergroten? De prijs van een uitbouw is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkeuze en afmetingen van de uitbouw. Ook de montage speelt een rol wat betreft de kosten. We hebben een indicatie van de algemene uitbouwprijzen op een rijtje gezet. Toch liever de exacte prijs weten?

Uitbouw aan tussenwoning plaatsen?
Gratis offertes
uitbouw tussenwoning achterkant
Meer inspiratie opdoen?
Uitbouw voorbeelden

Rijtjeshuis uitbouwen door ervaren vakman

Er is vaak geen grote uitbouw mogelijk bij een rijtjeswoning, door het gebrek aan ruimte rondom de woning. Toch kan ook een kleine uitbouw al veel voordelen opleveren. Zo stijgt de waarde van je woning en vergroot je de leefruimte in huis. Heb je een diepe tuin? Laat dan een serre of uitbouw aan de achterkant van de woning plaatsen. Of bouw een erker voor meer ruimte aan de voorkant van het huis.

rijtjeshuis uitbouwen

Vergunning nodig bij uitbouw aan rijtjeswoning?

Om een uitbouw te mogen plaatsen aan een rijtjeshuis heb je in bepaalde gevallen een vergunning nodig. Aan de voorkant van de woning is altijd een omgevingsvergunning vereist. Aan de zij- en achterkant kan een uitbouw soms vergunningsvrij worden geplaatst, maar alsnog moet er voldaan worden aan richtlijnen en voorwaarden.

Plaatsing van uitbouw aan tussenwoning

Het vergroten van een tussenwoning kan op verschillende manieren. Een vakman kan een uitbouw plaatsen die al in de fabriek is voorgeproduceerd: de prefab aanbouw. Deze optie is het meest populair bij rijtjeswoningen, aangezien je niet altijd veel ruimte hebt voor maatwerk. Wil je wel een uitbouw op maat laten maken? Ga dan voor een traditionele uitbouw.

Bespaar op reis- en afvoerkosten
Laat de aanbouw plaatsen door een regionale specialist en houd de reiskosten in de hand. Door ook zelf het afval af te voeren, bespaar je nog meer op de kosten.

Beste deal vinden voor aanbouw aan tussenwoning

Tussenwoning uitbouwen

Op zoek naar een ervaren aannemer voor het vergroten van je rijtjeswoning? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn op basis van prijs en kwaliteit. Je beslist uiteindelijk zelf welke vakman jouw opdracht krijgt.

Direct 1255 aannemers vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis uitbouw offertes?
Geheel vrijblijvend
Tussenwoning uitbouwen