Achterdeur prijzen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 1.100
Gemiddelde kosten € 1.750
Maximale kosten € 2.400
Gemiddelde prijs achterdeur met kozijn, exclusief montage.

Wat kost een nieuwe achterdeur?

Is het tijd voor een nieuwe achterdeur of buitendeur? De achterdeur prijzen zijn onder te verdelen in de materiaalkosten en montagekosten. Bekijk de buitendeur prijzen exclusief montage.

Materiaal Prijs exclusief montage* Offerte
Kunststof achterdeur € 1.100 - 2.100
Houten achterdeur € 1.200 - 2.200 Gratis offertes
Aluminium achterdeur € 1.300 - 2.300 Gratis offertes
Stalen achterdeur € 1.400 - 2.400 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs achterdeur met kozijn en HR++ glas. Exclusief montage.

De nieuwe achterdeur prijs exclusief plaatsing is afhankelijk van het materiaal, het model, de afmetingen en extra opties. Zoek je een simpele en goedkope buitendeur of heb je een speciale achterdeur in gedachten? De genoemde prijzen zijn voor een achterdeur met kozijn, het is namelijk in veel gevallen ook nodig een nieuw deurkozijn te plaatsen.

De arbeidskosten van achterdeuren zijn afhankelijk van de situatie. Laat je alleen een achterdeur of buitendeur plaatsen? Dan kunnen de arbeidskosten en voorrijkosten flink oplopen. Een vakman rekent vaak met ‘gevulde dagen’. Hij kan dan maar bij 1 klant langsgaan op een dag, waardoor je betaalt voor een hele dag arbeid. Ongeacht de klus.

Het is dus voordeliger om de volle dag te benutten. Vraag niet alleen achterdeur offertes aan, maar neem ook direct de schuurdeur en andere kozijnen mee op de benedenverdieping.

Prijzen achterdeuren vergelijken
Vind beste deal
kunststof achterdeur
Andere deuren bekijken?
Deuren voorbeelden

Prijsopbouw buitendeuren

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Welke achterdeur materialen zijn er?

Ga je een nieuwe achterdeur, schuurdeur of buitendeur plaatsen? Het materiaal bepaalt een groot deel van de uitstraling. Een houten achterdeur geeft karakter, terwijl aluminium en kunststof achterdeuren makkelijk in onderhoud zijn. Zoek je een industriële en unieke stijl? Ga dan voor een stalen achterdeur.

Houten achterdeur plaatsen
Ga je voor een houten achterdeur? De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Achterdeur met glas: welke opties zijn er?

In de meeste gevallen wordt een standaard achterdeur met HR++ glas geplaatst. Andere soorten beglazing zijn uiteraard ook mogelijk, en afhankelijk van de plek van de buitendeur. Leidt de buitendeur naar een ongeïsoleerde garage of schuur? Dan is de isolatie van het glas minder belangrijk dan bij een buitendeur naar de woning.

Soorten buitendeuren

Er zijn verschillende plekken waarop je een buitendeur kunt plaatsen. De achterdeur is de meest bekende buitendeur, maar je kunt de buitendeur ook gebruiken bij de schuur of bijkeuken. Enkele voorbeelden:

 • Schuurdeur
 • Balkondeur
 • Keukendeur
Buitendeur laten plaatsen door vakman
Gratis offertes

Ben je op zoek naar een voordeur? Ga dan naar de voordeur prijzen of voordeur voorbeelden.

Juiste deurbeslag achterdeur

Je wilt uiteraard dat de montage van de achterdeur goed gebeurt. Een correcte plaatsing van het deurbeslag hoort hier ook bij. De specialisten in het Slimster-netwerk gebruiken sloten met het SKG-keurmerk. Dit keurmerk staat voor een hoge kwaliteit en voor sloten die lastig te forceren zijn.

Ga je niet je deuren vernieuwen, maar wil je jouw bestaande deuren veilig maken? Lees dan alles over deurbeveiliging.

Buitendeur laten monteren door vakman

Wil je een nieuwe buitendeur plaatsen? Laat de montage over aan een vakman. Deze vakman kan je ook vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden. Zo ben je verzekerd van de juiste achterdeur en beste montage. Wat doet de monteur voor je?

 • Oude buitendeur verwijderen
 • Evt. breekwerk in buitenmuur
 • Nieuwe buitendeur inmeten & installeren

Houd er rekening mee dat veel bedrijven volledige dagen rekenen bij de arbeidskosten. Een monteur kan namelijk vaak maar bij 1 klant op een dag, zelfs bij een kleine klus. Laat je slechts 1 achterdeur plaatsen, dan zorgt dit voor hoge arbeids- en voorrijkosten voor de klant.

Hoeveel kozijnen kan een vakman gemiddeld plaatsen per dag? 1 monteur plaatst ongeveer 3 kozijnen per dag (afhankelijk van soort en bereikbaarheid).

Bespaar op voorrijkosten

 • Laat in 1 keer meerdere deuren en kozijnen vervangen
 • Overleg met de buren: samen een monteur inschakelen scheelt arbeid- en voorrijkosten
 • Vraag offertes aan via Slimster: je komt alleen in contact met vakmannen die in jouw buurt werken

Beste deal vinden voor nieuwe achterdeur

Achterdeur prijzen

Op zoek naar een nieuwe keukendeur, balkondeur, schuurdeur of gewone achterdeur? Dan kan je gratis deuren offertes vergelijken via Slimster en zo eenvoudig besparen. Kom in contact met regionale bedrijven en kies zelf met welke specialist je in zee gaat.

Direct 831 deur specialisten vergelijken

Multi Kozijn Spakenburg B.V.
Future Kunststofkozijnen
Euro Kozijn
DeKoTe
ALKU Ontdekkingscentrum Tilburg
VMK Kozijnen
Stijl Kozijnen
Schipper Ede
Renovar
PlanKozijn
Duurzaam Kozijn Nederland B.V.
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
Bouw Advies XXL
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis deuren offertes?
Geheel vrijblijvend
Achterdeur prijzen