Draaikiepdeur plaatsen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Ben je op zoek naar een handige manier om je woonkamer of andere ruimte te ventileren, maar wil je ook een toegang houden naar buiten? Dan is een draaikiepdeur een ideale oplossing; je kan de deur niet alleen normaal openen, maar ook in de kiepstand zetten voor ventilatie.

Een draaikiepdeur kan als gewone deur openen en ook in kiepstand worden gezet. Het is dezelfde werking als bij een draaikiepraam. De draaikiepdeur wordt ook wel kantelkiepdeur of kiepkanteldeur genoemd.

Voordelen draaikiepdeur

 • Draai- én valstand
 • Altijd frisse lucht mogelijk
 • Lastig te forceren

Nadelen draaikiepdeur

 • Meestal niet vanaf buiten te vergrendelen

Wat kost een draaikiepdeur?

Ben je benieuwd naar de draaikiepdeur prijs voor jouw woning? Draaikiepdeur prijzen variëren, afhankelijk van het materiaal, de maten en extra toevoegingen. Ook de montagekosten van de kantelkiepdeur spelen een rol. Vraag gratis draaikiepdeur offertes aan via Slimster. Zo ontdek je de kosten van een aantal regionale bedrijven en kies je zelf met wie je in zee gaat. Je kan ook de andere soorten deuren prijzen vergelijken met elkaar.

Prijzen draaikiepdeur vergelijken
Vind beste deal
draaikiepdeur
Andere deuren bekijken?
Deuren inspiratie

Prijsopbouw draaikiepdeur

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Draaikiepdeur materialen

Draaikiepdeuren kunnen van verschillende materialen worden gemaakt:

 • Houten draaikiepdeur
 • Kunststof draaikiepdeur
 • Aluminium draaikiepdeur
 • Stalen draaikiepdeur

Juiste beglazing voor draaikiepdeur

Ga voor HR++ of HR+++ glas en bespaar op de energiekosten. Isolatieglas houdt de warmte nog beter in je woning, waardoor er minder energie verloren gaat. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Meer informatie?
Isolatieglas

Veiligheid van kantelkiepdeuren

Bij het plaatsen van deuren en ramen staat veiligheid voorop. Houd hier rekening mee bij het bepalen van de kozijnen: is het kozijn materiaal brandwerend en inbraakwerend? Daarnaast is het ook belangrijk om het juiste deurbeslag te kiezen, zodat ongenode gasten lastig de draaikiepdeur kunnen forceren.

Heb je nog goed deuren en wil je alleen een betere beveiliging? Ontdek dan alles over deurbeveiliging.

Geen draaikiepdeur, maar wel ventileren?

Ben je op zoek naar nieuwe ramen en wil je de voordelen van een draaikiepdeur? Ga dan voor draaikiepramen. Deze kantelkiepramen kan je wijd openen of slechts in de valstand zetten voor ventilatie.

Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een kiepschuifpui. Deze schuifpui kan je niet alleen openschuiven, maar ook in de kiepstand zetten. Dus heb je liever een schuifpui in plaats van openslaande deuren, dan is dat een uitstekende optie.

Kiepkanteldeur plaatsen door ervaren vakman

Wil je een nieuwe kiepkanteldeur plaatsen? Laat de montage over aan een vakman. Deze vakman kan je ook vrijblijvend adviseren over de beste mogelijkheden. Zo ben je verzekerd van de juiste draaikiepdeur én de juiste installatie. Wat doet de monteur voor je?

 • Oude deur verwijderen
 • Breekwerk in gevel
 • Nieuwe draaikiepdeur inmeten & installeren

Houd er rekening mee dat veel bedrijven volle dagen rekenen voor de plaatsing. Een monteur kan namelijk maar 1 klant per dag helpen, zelfs bij een kleine klus. Laat je alleen een kantelkiepdeur plaatsen, dan betaal je vaak hoge arbeids- en voorrijkosten. Het is voordeliger om meerdere kozijnen en deuren te laten plaatsen.

Hoeveel kozijnen kan een vakman gemiddeld plaatsen per dag? 1 monteur plaatst ongeveer 3 kozijnen per dag (afhankelijk van soort en bereikbaarheid).

Besparen op voorrijkosten

 • Laat in 1 keer meerdere deuren en kozijnen vervangen
 • Overleg met de buren: samen een monteur inschakelen scheelt arbeid- en voorrijkosten
 • Vraag offertes aan via Slimster: je komt alleen in contact met vakmannen die in jouw buurt werken

Beste deal voor draaikiepdeur op maat

Draaikiepdeur

Op zoek naar een goede investering die zorgt voor veel lichtinval en ventilatie? Grote glazen deuren zorgen voor veel licht en dankzij de kiepstand van de draaikiepdeur is ook continue ventilatie mogelijk. Je kan gratis draaikiepdeur offertes vergelijken via Slimster. Zo kom je in contact met regionale bedrijven en beslis je zelf met wie je in zee gaat.

Direct 823 deur specialisten vergelijken

Multi Kozijn Spakenburg B.V.
Future Kunststofkozijnen
Euro Kozijn
DeKoTe
ALKU Ontdekkingscentrum Tilburg
VMK Kozijnen
Stijl Kozijnen
Schipper Ede
Renovar
PlanKozijn
Duurzaam Kozijn Nederland B.V.
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
Bouw Advies XXL
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis deuren offertes?
Geheel vrijblijvend
Draaikiepdeur plaatsen