Kiepschuifpui plaatsen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Wil je graag een schuifpui in je woning, maar heb je hier niet veel ruimte voor? Een kiepschuifpui neemt weinig ruimte in beslag, maar zorgt wel voor extra lichtinval in huis en een mooie doorgang naar je tuin. Deze schuifpui kan je ook in de kiepstand zetten voor extra ventilatie.

Voordelen kiepschuifpui

 • Ideaal voor smalle doorgangen
 • Goedkope schuifpui
 • Eenvoudig te ventileren met kiepstand

Nadelen kiepschuifpui

 • Lastiger te bedienen dan hefschuifpui
 • Niet geschikt voor brede doorgangen

Kiepschuifpui openen

kiepschuifpui

Een kiepschuifpui is een populaire schuifpui. Je kan deze kiepschuifpui open schuiven of in de kiepstand zetten. De deur opent door de hendel naar voren te halen en opzij te schuiven. Door de stand van de hendel te draaien, zet je het bewegende deel van de schuifpui in de kiepstand.

De pui was vroeger lastig te bedienen, maar tegenwoordig is hier minder kracht voor nodig. Door het systeem is de pui vooral toepasbaar bij openingen van maximaal 3 meter.

Wat kost een kiepschuifpui plaatsen?

Een schuif kieppui is een voordelige schuifpui in vergelijking met de normale hefschuifpui. De prijs van de schuifpui met kiepstand is afhankelijk van de afmetingen, de materiaalkeuze en de indeling. Ook spelen de montagekosten een belangrijke rol. Bekijk de algemene schuifpui prijzen exclusief plaatsen. Liever de exacte schuifkieppui prijs inclusief montage?

Kiepschuifpui prijzen vergelijken
Gratis offertes
schuifkieppui
kiep schuifpui
smalle schuifpui

Kiepschuifpui materialen vergelijken

Veilig ventileren met kiepschuifpui

Het grote voordeel van de kiepschuifpui is de keuze uit verschillende standen:

 • Schuifstand
 • Kiepstand

De kiepstand kan je vergrendelen met de hendel, zodat de deur niet dicht klapt. Dankzij de kiepstand kan je jouw woning ventileren, zonder dat er mensen of dieren binnen kunnen komen.

Let op: Er zijn verzekeraars die bij diefstal/inbraak uitkeren als je jouw schuifpui op de kiepstand hebt staan. Heb je jouw schuifpui op een kiertje staan, dan ben je nooit verzekerd.

Kiepschuifpui: smalle schuifpui ideaal

De kiepschuifpui is ideaal voor kleine ruimtes en vooral populair als 2-delige schuifpui. Maar zoek je een grote schuifpui? Dan is de normale hefschuifpui een betere optie.

Ook is de drempel bij een schuif kieppui normaal gesproken hoger dan bij een hefschuifpui, waardoor de doorgang minder toegankelijk is voor mindervaliden, ouderen en kinderen.

Voorheen was de kiepschuifpui ook lastiger te bedienen: de deur wordt eerst naar voren gehaald en dan opzij geschoven. Gelukkig is er door diverse ontwikkelingen steeds minder kracht nodig om deze schuifpui te openen.

kieppui

Kiepschuifpui monteren door ervaren vakman

Bij de plaatsing van een kiepschuifpui moet je ook rekening houden met montagekosten. Enkele factoren die een rol spelen bij de montagekosten zijn:

 • Inmeten en installeren van kiepschuifpui
 • Eventueel breekwerk in gevel
 • Eventueel verwijderen oude schuifpui of deur
Gemiddeld doen 2 monteurs 1 dag over het plaatsen van een schuifpui. Het kost uiteraard meer tijd als de vakmannen eerst de oude deuren verwijderen en als er breekwerk nodig is.

Bespaar op voorrijkosten

 • Laat in 1 keer meerdere deuren en kozijnen vervangen
 • Overleg met de buren: samen een monteur inschakelen scheelt arbeid- en voorrijkosten
 • Vraag offertes aan via Slimster: je komt alleen in contact met vakmannen die in jouw buurt werken

Beste deal voor nieuwe kiepschuifpui

Kiepschuifpui plaatsen

Wil je een normale schuifpui of kiepschuifpui kopen en laten plaatsen? Vraag dan gratis schuifpui offertes aan bij Slimster en kom in contact met wel 5 regionale specialisten. Je vergelijkt zelf de bedrijven en kiest de specialist die het beste bij je past.

Vrijblijvend schuifpui-offertes aanvragen

Multi Kozijn Spakenburg B.V.
Future Kunststofkozijnen
Euro Kozijn
DeKoTe
ALKU Ontdekkingscentrum Tilburg
VMK Kozijnen
Stijl Kozijnen
Schipper Ede
Renovar
PlanKozijn
Duurzaam Kozijn Nederland B.V.
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
Bouw Advies XXL
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis schuifpui offertes?
Geheel vrijblijvend
Kiepschuifpui plaatsen