• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kiepschuifpui plaatsen

  Kiepschuifpui plaatsen

  Vergelijk schuifpui offertes
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Wil je graag een schuifpui in je woning, maar heb je hier niet veel ruimte voor? Een kiepschuifpui neemt weinig ruimte in beslag, maar zorgt wel voor extra lichtinval in huis en een mooie doorgang naar je tuin. Deze schuifpui kan je ook in de kiepstand zetten voor extra ventilatie.

  Voordelen kiepschuifpui

  • Ideaal voor smalle doorgangen
  • Goedkope schuifpui
  • Eenvoudig te ventileren met kiepstand

  Nadelen kiepschuifpui

  • Lastiger te bedienen dan hefschuifpui
  • Niet geschikt voor brede doorgangen

  Kiepschuifpui openen

  Een kiepschuifpui is een populaire schuifpui. Je kan deze kiepschuifpui open schuiven of in de kiepstand zetten. De deur opent door de hendel naar voren te halen en opzij te schuiven. Door de stand van de hendel te draaien, zet je het bewegende deel van de schuifpui in de kiepstand.

  De pui was vroeger lastig te bedienen, maar tegenwoordig is hier minder kracht voor nodig. Door het systeem is de pui vooral toepasbaar bij openingen van maximaal 3 meter.

  Wat kost een kiepschuifpui plaatsen?

  Een schuif kieppui is een voordelige schuifpui in vergelijking met de normale hefschuifpui. De prijs van de schuifpui met kiepstand is afhankelijk van de afmetingen, de materiaalkeuze en de indeling. Ook spelen de montagekosten een belangrijke rol. Bekijk de algemene schuifpui prijzen exclusief plaatsen. Liever de exacte schuifkieppui prijs inclusief montage?

  Kiepschuifpui prijzen vergelijken

  Kiepschuifpui materialen vergelijken

  Veilig ventileren met kiepschuifpui

  Het grote voordeel van de kiepschuifpui is de keuze uit verschillende standen:

  • Schuifstand
  • Kiepstand

  De kiepstand kan je vergrendelen met de hendel, zodat de deur niet dicht klapt. Dankzij de kiepstand kan je jouw woning ventileren, zonder dat er mensen of dieren binnen kunnen komen.

  Let op: Er zijn verzekeraars die bij diefstal/inbraak uitkeren als je jouw schuifpui op de kiepstand hebt staan. Heb je jouw schuifpui op een kiertje staan, dan ben je nooit verzekerd.

  Kiepschuifpui: smalle schuifpui ideaal

  De kiepschuifpui is ideaal voor kleine ruimtes en vooral populair als 2-delige schuifpui. Maar zoek je een grote schuifpui? Dan is de normale hefschuifpui een betere optie.

  Ook is de drempel bij een schuif kieppui normaal gesproken hoger dan bij een hefschuifpui, waardoor de doorgang minder toegankelijk is voor mindervaliden, ouderen en kinderen.

  Voorheen was de kiepschuifpui ook lastiger te bedienen: de deur wordt eerst naar voren gehaald en dan opzij geschoven. Gelukkig is er door diverse ontwikkelingen steeds minder kracht nodig om deze schuifpui te openen.

  Kiepschuifpui monteren door ervaren vakman

  Bij de plaatsing van een kiepschuifpui moet je ook rekening houden met montagekosten. Enkele factoren die een rol spelen bij de montagekosten zijn:

  • Inmeten en installeren van kiepschuifpui
  • Eventueel breekwerk in gevel
  • Eventueel verwijderen oude schuifpui of deur
  Gemiddeld doen 2 monteurs 1 dag over het plaatsen van een schuifpui. Het kost uiteraard meer tijd als de vakmannen eerst de oude deuren verwijderen en als er breekwerk nodig is.

  Bespaar op voorrijkosten

  • Laat in 1 keer meerdere deuren en kozijnen vervangen
  • Overleg met de buren: samen een monteur inschakelen scheelt arbeid- en voorrijkosten
  • Vraag offertes aan via Slimster: je komt alleen in contact met vakmannen die in jouw buurt werken

  Beste deal voor nieuwe kiepschuifpui

  Wil je een normale schuifpui of kiepschuifpui kopen en laten plaatsen? Vraag dan gratis schuifpui offertes aan bij Slimster en kom in contact met wel 5 regionale specialisten. Je vergelijkt zelf de bedrijven en kiest de specialist die het beste bij je past.

  Vrijblijvend schuifpui-offertes aanvragen

  Multi Kozijn
  Provilla deuren & kozijnen
  Opweg Kozijn & puien
  Alkuplus deuren & puien
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal