Prijzen houten windveren

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten
Minimale kosten € 50
Gemiddelde kosten € 62
Maximale kosten € 75
Vanaf-prijs houten boeidelen, afhankelijk van houtsoort.

Is het tijd om jouw windveren te vervangen en zoek je nieuwe windveren met een authentieke uitstraling? Houten windveren geven karakter aan de woning en zijn eenvoudig in een nieuwe kleur te schilderen. Deze boeidelen zijn niet alleen geschikt voor je woning, maar ook voor je tuinhuis, overkapping of carport.

Voordelen houten windveer

 • Voordeliger dan kunststof
 • Eenvoudig te schilderen
 • Geeft karakter aan de woning

Nadelen houten windveer

 • Regelmatig onderhoud vereist
 • Kortere levensduur dan kunststof

Wat kosten houten boeidelen?

*Vanaf-prijs houten windveren per meter, incl. plaatsing en btw. Exclusief schilderwerk.

Welke kosten brengen houten boeidelen met zich mee? De prijzen van houten boeidelen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort hout en de afwerking. In de tabel vind je een indicatie van de meterprijs. Liever de exacte prijs weten van houten dakrandpanelen?

Houten boeideel prijzen vergelijken
Gratis offertes

Prijsopbouw houten boeideel

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten van houten windveren

De prijs van houten windveren wordt grotendeels bepaald door het materiaal. Het gaat hier om het soort hout, maar ook om de afwerking van de boeidelen.

Houtsoorten

Boeidelen kunnen gemaakt worden van verschillende houtsoorten:

Afwerking

Een houten boeideel op diverse manieren worden afgewerkt. Zo is het mogelijk om de boeidelen af te werken met sierlijsten of daktrimmen. Zo geef je de dakrandbekleding een unieke uitstraling. Windveren van hout moeten daarnaast nog worden geschilderd. Dit kan je zelf doen of laten uitvoeren door een vakman.

Onderhoud houten windveren
Houten boeidelen brengen het nodige onderhoud met zich mee. Om te voorkomen dat het hout rot of beschadigt is een jaarlijkse controle aan te raden. Zo profiteer je optimaal van je mooie houten windveren.
prijs houten boeidelen

Montagekosten houten windveren

Naast het materiaal is ook de montage van invloed op de prijs van boeidelen. De bedrijven in het Slimster-netwerk beschikken over ervaring en expertise, én kunnen je van vrijblijvend advies voorzien. De montagekosten van deze bedrijven zijn opgebouwd uit:

 • Evt. verwijderen oude boeidelen
 • Inmeten nieuwe houten boeidelen
 • Monteren nieuwe houten boeidelen
 • Uurtarief van de vakman

Krijg je nieuwe boeidelen van hout op je woning of tuinhuis? Laat dan ook de dakbedekking en de dakgoten controleren. Door deze tegelijkertijd te vervangen of repareren met de boeidelen kan je vaak eenvoudig besparen op de kosten.

Besparen op reiskosten
Wil je besparen op de kosten? Kies dan voor een lokale of regionale specialist. Zo houd je de reiskosten in de hand. Voer daarnaast zelf het bouwafval af, om nog meer te besparen.

Eenvoudig gratis windveer-offertes vergelijken

Prijzen houten windveren

Nieuwe houten boeiboorden laten monteren? Bij Slimster vind je eenvoudig de beste vakman tegen de beste prijs. Vraag gratis windveer-offertes aan en vergelijk de verschillende bedrijven met elkaar. Bepaal zelf welke vakman de opdracht krijgt. Zo bespaar je tot wel 45%.

620 windveer-bedrijven vergelijken

Onderhoudsbedrijf van Dooren
Octrius Dakwerken
Marku Daktotaal
Kiran Dakdekkers
Dakonderhoud Willemsen
Dackus Dakwerken
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis windveren offertes?
Geheel vrijblijvend
Prijzen houten windveren