Prijzen MDF windveren

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Ben je op zoek naar een vakman die nieuwe boeidelen kan plaatsen op je woning, overkapping of tuinhuis? Kies voor MDF-windveren en geniet lange tijd van duurzame houten windveren voor een voordelige prijs.

Voordelen MDF windveren

 • Goedkope aanschafprijs
 • Lange levensduur (50 jaar)
 • Eenvoudig te bewerken
 • Minder vaak schilderen dan hardhout

Nadelen MDF windveren

 • Zwaarder dan multiplex
 • Kan kromtrekken
 • Minder sterk dan hardhout
Wat is MDF?
MDF staat voor Medium Density Fibreboard. MDF-hout bestaat uit samengeperste, gedroogde houtvezels. Het materiaal is middelhard. Zoek je een sterkere variant van MDF, dan kan je kiezen voor HDF (High Density Fibreboard). Eén van de bekendste MDF-merken is Medite Tricoya.

Kosten MDF boeidelen

Materiaal windveer Meterprijs*
MDF boeidelen € 50

*Vanaf-prijs MDF boeidelen per meter, incl. plaatsing en btw. Schilderwerk niet bij prijs inbegrepen.

De kosten van nieuwe MDF windveren zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afwerking en de montage van de windveren. Ben je benieuwd naar de MDF boeidelen prijs? In de tabel vind je de meterprijs van deze windveren, inclusief montage. Wil je liever de exacte prijs weten van jouw nieuwe MDF boeidelen? Vraag dan gratis MDF boeideel offertes aan via Slimster.

MDF boeideel prijzen vergelijken
Vergelijk gratis offertes
mdf windveer kosten
Meer inspiratie opdoen?
Boeideel voorbeelden

Prijsopbouw MDF boeidelen

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Materiaalkosten windveren van MDF

Een groot deel van de prijs van boeidelen wordt bepaald door het materiaal. Kies je voor het duurzame MDF, dan betaal je minder dan voor kunststof of zinken boeidelen. MDF houten boeidelen vergen echter wel meer onderhoud, wat ook kosten met zich meebrengt.

Regelmatig onderhoud vereist
Controleer de MDF-boeidelen jaarlijks op houtrot en beschadigingen. Daarnaast is er ook regelmatig een schilderbeurt nodig. Aangezien boeidelen lastig bereikbaar zijn, is het verstandig om hiervoor een vakman in te schakelen.

Afwerking

MDF boeidelen kunnen op diverse manieren worden afgewerkt. Het is mogelijk om sierlijsten om daktrimmen te plaatsen, zodat je een unieke dakrandafwerking krijgt.

Plaatsingskosten windveren

Naast het materiaal wordt de prijs ook bepaald door de montage van de boeidelen. Slimster brengt je in contact met regionale bedrijven die jouw woning kunnen voorzien van nieuwe MDF-boeidelen. Deze kosten van deze specialisten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen:

 • Evt. verwijderen oude boeidelen
 • Inmeten nieuwe boeidelen
 • Monteren nieuwe boeidelen
 • Uurtarief van de vakman

Wanneer je jouw boeidelen laat vervangen, is het verstandig direct de rest van je dak te laten controleren. De vakman controleert niet alleen de boeidelen, maar ook de dakgoten en dakbedekking. Je betaalt slechts eenmaal de voorrijkosten, waardoor je voordeliger uit bent.

Zelf het bouwafval afvoeren
Vaak is in de offerte een kostenpost opgenomen voor het afvoeren van het bouwafval. Wil je besparen op de kosten? Ruim dan zelf het bouwafval op.

Direct gratis MDF boeideel-offertes vergelijken

Prijzen MDF windveren

Nieuwe MDF boeidelen kopen en laten monteren? Vraag gratis boeideel-offertes aan bij Slimster en kom in contact met maximaal 4 regionale bedrijven. Je vergelijkt deze bedrijven op basis van prijs-kwaliteitverhouding en beslist zelf met wie je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

616 windveer-specialisten vergelijken

Onderhoudsbedrijf van Dooren
Octrius Dakwerken
Marku Daktotaal
Kiran Dakdekkers
Dakonderhoud Willemsen
Dackus Dakwerken
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis windveren offertes?
Geheel vrijblijvend
Prijzen MDF windveren