• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Windveer prijzen

Van € 50,- Gemiddeld € 95,- Tot € 140,-
Vanaf-prijs boeidelen per meter, afhankelijk van materiaal en toevoegingen.

Windveren hebben een grote invloed op de uitstraling van je woning. Windveren, ook wel boeidelen of boeiboorden genoemd, dienen als afwerking van je dakgoot of dakrand. Zijn jouw windveren aan vervanging toe? Lees dan verder voor de mogelijkheden en kosten.

Voordelen nieuwe windveren

  • Mooie afwerking van dakgoten en dakrand
  • Beschermt dakrand en dakgoot tegen weersomstandigheden
  • Beschikbaar in diverse materialen

Wat kosten windveren?

De prijs van windveren of boeidelen wordt bepaald door verschillende factoren. Denk hierbij aan het materiaal, de maten en de afwerking. Ook de plaatsing van de windveren is van invloed op de prijs.

Ben je benieuwd naar de boeideel prijzen? In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de boeideel kosten per materiaal. Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis windveer-offertes aan via Slimster.

Materiaal windveer Prijs* Onderhoudsvrij Uitstraling Levensduur
Zinken windveren € 140,- Nauwelijks ++ +++
Kunststof windveren € 95,- Nauwelijks + ++
Houten windveren € 50,- Jaarlijks ++ +

* Vanaf-prijs boeideel per meter incl. btw en montage. Houten materialen zijn onbeschilderd.

Windveer prijzen vergelijken
Prijsopbouw windveren 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten boeidelen

Een groot deel van de windveren prijs wordt bepaald door het materiaal. Het gaat hier niet alleen om de materiaalkeuze, maar ook om de afwerking van de boeidelen.

Materiaalkeuze

Laat je de boeidelen vervangen op je woning? Dan heb je de keuze uit verschillende materiaalsoorten. De meest voorkomende boeideel materialen zijn:

Onderhoudsvrij of meer karakter? Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen. Wil je onderhoudsvrije boeidelen? Ga dan voor kunststof boeidelen. Liever windveren met karakter? Houten boeidelen hebben een authentieke uitstraling. Daarnaast zorgen zinken boeidelen voor een unieke dakrandafwerking.

Afwerking

Boeidelen kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt. Je kan boeidelen op een simpele, eenvoudige manier laten afwerken of extra opties toevoegen. Laat ook daktrimmen of een trimkraal plaatsen en zorg voor een goede afsluiting van de boeiboorden. Ook kan je een sierlijst laten monteren, die de boeidelen een unieke uitstraling geeft.

Ga je voor houten boeidelen? Dan moeten deze boeidelen nog worden geschilderd. Dit kan je zelf doen, of direct door de specialist laten uitvoeren.

Montagekosten boeidelen

Ga je boeidelen vervangen en zoek je een ervaren vakman die je hierbij kan helpen? De specialisten in het Slimster-netwerk hebben verstand van zaken en ervaring met het plaatsen en vervangen van boeidelen. De montage van de boeidelen is, net als het materiaal, bepalend voor de prijs van windveren. De montagekosten zijn opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Evt verwijderen oude boeidelen
  • Inmeten nieuwe boeidelen
  • Monteren nieuwe boeidelen
  • Uurtarief van de vakman

Krijg je nieuwe boeidelen op je woning? Laat dan ook direct de dakgoten of dakbedekking controleren. Door deze direct te vervangen met de boeidelen bespaar je op de kosten van de specialist.

Bespaar op de reiskosten Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale bedrijven. Op deze manier houd je de reiskosten slim in de hand. Een andere manier om te besparen, is door zelf het bouwafval op te ruimen.

Slim besparen op je nieuwe dakrandbekleding

Nieuwe boeidelen kopen of je oude windveren laten vervangen? Vraag gratis boeideel-offertes aan bij Slimster en vergelijk maximaal 5 regionale bedrijven met elkaar. Je beslist zelf met welke specialist je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

Vrijblijvend boeideel-offertes vergelijken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal