Prijzen kunststof windveren

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Waar houten windveren regelmatig onderhouden moeten worden, zijn kunststof windveren vrijwel onderhoudsvrij. Het is niet nodig om jaarlijks het dak op te gaan of iemand in te schakelen voor dit onderhoud. We zetten alle voordelen, nadelen en kosten voor je op een rijtje.

Voordelen kunststof windveren

 • Lange levensduur
 • Onderhoudsvrij
 • Schilderen niet nodig
 • Gaat niet rotten

Nadelen kunststof boeidelen

 • Minder authentieke uitstraling dan hout
 • Aanschafprijs hoger dan hout

Wat kosten kunststof boeidelen?

Materiaal windveer Meterprijs*
Keralit boeidelen € 135
Trespa boeidelen € 95 Gratis offertes

*Vanaf-prijs kunststof boeidelen per meter, incl. plaatsing en btw.

Wat zijn de kosten van kunststof boeidelen? Deze prijs wordt bepaald door verschillende factoren, zoals het soort kunststof, de afwerking en de montage van de boeidelen. In de tabel vind je een indicatie van de meterprijs van de twee belangrijkste kunststof merken.

kosten kunststof boeidelen
Meer inspiratie opdoen?
Boeideel voorbeelden

Prijsopbouw kunststof boeidelen

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Materiaalkosten boeidelen kunststof

De prijs van boeidelen wordt voor een belangrijk deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier om het kunststof merk, de afwerking van de boeidelen en de montage.

Kunststof merk

De meest populaire kunststof merken voor boeidelen zijn Trespa en Keralit. Waar de kunststof platen van Trespa niet onzichtbaar gemonteerd kunnen worden, is dit bij Keralit boeidelen wel het geval. Keralit boeidelen zijn om deze reden ook wat prijziger. Beide merken beschikken over vele kleuropties.

Afwerking boeidelen

Kunststof windveren kunnen op diverse manieren worden afgewerkt. Wil je bijvoorbeeld sierlijsten laten monteren? Laat je adviseren over de vele mogelijkheden.

Onderhoudsvrije boeidelen
Het voordeel van kunststof boeidelen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Hoewel deze kunststof windveren een hogere prijs hebben dan houten windveren, ben je wel veel minder geld kwijt aan het onderhoud.

Montagekosten kunststof boeiboorden

Naast het materiaal is ook de montage van de boeidelen van invloed op de prijs. De montagekosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen, zoals:

 • Het uurtarief van de vakman
 • Het verwijderen van de oude boeidelen
 • Het inmeten van de nieuwe boeidelen
 • Het monteren van de nieuwe boeidelen

Schakel je een specialist in voor je boeidelen? Laat deze vakman dan ook direct kijken naar je dakbedekking en dakgoten. Zo weet je zeker dat het dak van je woning nog in een prima staat verkeert.

Bespaar op de afvoerkosten
Wil je slim besparen op de kosten van nieuwe kunststof windveren? In de meeste offertes is een kostenpost opgenomen voor het afvoeren van het bouwafval. Je bespaart eenvoudig wat geld door zelf het afval op te ruimen.

Eenvoudig de beste kunststof boeideel-deal vinden

Prijzen kunststof windveren

Ben je op zoek naar een ervaren vakman die kunststof boeidelen op je dak kan monteren? Vraag gratis boeideel-offertes aan via Slimster en kom in contact met maximaal 4 regionale bedrijven. Je vergelijkt de verschillende bedrijven en kiest zelf wie het beste bij je past. Door slim te vergelijken, bespaar je zo wel tot 45%.

633 windveer-bedrijven vergelijken

Onderhoudsbedrijf van Dooren
Octrius Dakwerken
Marku Daktotaal
Kiran Dakdekkers
Dakonderhoud Willemsen
Dackus Dakwerken
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis windveren offertes?
Geheel vrijblijvend
Prijzen kunststof windveren