Windveren vervangen

Pascal van de Beek
Product Specialist
2 minuten
Windveren vervangen

Wil jij je oude windveren vervangen of vernieuwen? Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer je jouw windveren, ook wel boeidelen genoemd, laat vervangen. Zo heb je de keuze uit verschillende materialen met hun eigen kenmerken en prijzen.

Oude boeidelen op tijd vernieuwen
Om lekkages te voorkomen, is het belangrijk om verouderde boeidelen op tijd te vervangen. Oude of verrotte boeidelen zijn namelijk niet meer waterdicht, waardoor de kans op waterschade toeneemt.

Kosten windveren vervangen

Het vervangen van boeidelen brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. We hebben een schatting gemaakt van de boeideel kosten per materiaal.

Materiaal Prijs* Onderhoud Uitstraling Levensduur Offertes
Zinken windveren € 140 Nauwelijks Uniek +++
Kunststof windveren € 95 - 135 Nauwelijks Divers ++ Gratis offertes
Houten windveren € 50 - 75 Regelmatig Karakter + Gratis offertes

* Vanaf-prijs boeideel per meter incl. btw en montage. Houten materialen zijn onbeschilderd.

Het juiste materiaal bepalen

Weet je nog niet zeker wat het materiaal van je windveren wordt? De drie meestvoorkomende materialen zijn hout, kunststof en boeidelen.

Houten boeidelen hebben een prachtige uitstraling, maar gaan snel rotten en hebben veel onderhoud nodig. Dit is niet het geval bij kunststof boeidelen, maar dit materiaal heeft iets minder uitstraling. Zinken boeidelen hebben een unieke uitstraling, maar zijn een duurder materiaal.

Verschillende soorten boeidelen vervangen

Boeidelen worden niet alleen geplaatst op woningen, maar ook op garages, tuinhuizen of een uitbouw. Ook op dakkapellen en nokverhogingen worden boeidelen toegepast. Al deze boeidelen moeten vroeg of laat vervangen worden. Laat je adviseren over de mogelijkheden om oude boeiboorden te vervangen en nieuwe te plaatsen.

Direct gratis boeideel-offertes vergelijken

Vraag je gratis offertes aan bij Slimster, dan kom je in contact met regionale bedrijven. Je kan de verschillende bedrijven met elkaar vergelijken en zelf de beste specialist kiezen. Door slim te vergelijken kan je besparing oplopen tot wel 45%.

466 windveer-bedrijven vergelijken

Dakdekkers Nederland
Dakotim & Bosvelt en Haisch
Moltmaker Installatie & Dakdekkersbedrijf
Kooistra Dakdekkers & De Kock loodgieters
MLB Daktechiek
Verkoulen Roermond
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal