• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Tocht in huis voorkomen
  Ga naar

  Tocht in huis voorkomen: hoe doe je dat?

  Tocht in huis is vervelend. Zeker tijdens de koude wintermaanden wil je het binnen lekker warm hebben. Ook wil je niet onnodig warmte verliezen. Hoe kun je koude tocht in huis voorkomen? Daarvoor moet je eerst tocht in huis opsporen. Waar komt de tocht vandaan in je huis? Als je het antwoord weet kun je tocht in huis verhelpen met behulp van onze tips tegen tocht in huis.

  Tocht in huis opsporen

  Waar komt tocht vandaan in huis? Er zijn vele plekken waar tocht in huis vandaan kan komen. Doe onderzoek en ga de tocht in huis opsporen. Tocht zoeken in huis doe je zo:

  • Houd op een koude dag je handen voor je deuren, ramen, ventilatieroosters, kozijnen en andere plekken, waarvan je vermoedt dat hier je tocht in huis vandaan komt. Voel je tocht bij deze plekken?
  • Plaats bij twijfel een brandend waxinelichtje voor de eventuele tochtplek. Wappert het vlammetje? Dan heb je op deze plek last van tocht in huis.
  onderzoek naar tocht in huis
  Extreem veel tocht in huis? Laat tocht in je huis meten en aanpakken door een deskundige Een specialist kan tocht in huis meten met behulp van speciale apparatuur. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de temperatuur in je huis, luchtvochtigheid en luchtstromen. Vervolgens kan de deskundige advies geven over hoe je de tocht in huis kunt verhelpen.

  Ja, tocht in huis kan je gezondheid schaden. Je kunt door tocht in huis last krijgen van:

  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Stijve nek
  • Stramme spieren
  • Kramp
  • Traanogen

  Ja, tocht in huis door je afzuigkap is mogelijk. Als je afzuigkap en ventilatiesysteem in orde zijn dan heb je geen last van tocht in huis. Heb je koude tocht in huis door je afzuigkap dan is er iets mis met je afzuigkap of met je ventilatiesysteem. Je moet deze tocht in huis verhelpen. Schakel hiervoor een specialist in.

  tocht in huis door afzuigkap
  Meer over ventilatiesystemen

  Tocht in huis voorkomen

  Het is belangrijk dat je tocht in huis gaat voorkomen, omdat je dan minder last hebt van kou in huis, gezondheidsklachten en een te hoge energierekening. Maar hoe kun je tocht in huis verhelpen?

  Tips tegen tocht in huis

  1. Plaats tochtstrips bij tocht in huis die binnenkomt via je raamkozijn, deurkozijn, brievenbus, naden en kieren. Deze zijn goedkoop, verkrijgbaar in allerlei diktes en eenvoudig zelf te plakken.
  2. Plaats een dorpelprofiel bij tocht in huis die binnenkomt via de onderkant van je deur.
  3. Plaats radiatorfolie: Dit zorgt ervoor dat warme lucht je huis inkomt in plaats van eruit gaat. Radiatorfolie plaats je achter je verwarming.
  4. Laat enkel glas vervangen door dubbelglas. Heb je al dubbelglas en komt er toch koude tocht in huis via je ramen? Plak dan folie op je ramen of bescherm ze tegen kou met dichte raambekleding, zoals dikke gordijnen.
  5. Laat je houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen bij tocht in huis die binnenkomt via spleten tussen je ramen en kozijnen. Heb je al kunststof kozijnen? Dan kun je de kozijnen laten isoleren of afkitten.
  6. Dicht gaten in je vloer of laat je vloer isoleren als je vloer koud aanvoelt. Wil je extra warme voeten? Dan is vloerverwarming een idee.
  7. Laat je spouwmuur isoleren als koude tocht in huis binnenkomt via je buitenmuur. Vooral bij oudere huizen kan het zijn dat je last hebt van tocht in huis door slechte muurisolatie. In dat geval kan spouwmuur isolatie tocht in huis oplossen.
  8. Laat je dak isoleren als je een ouder huis hebt zonder dakisolatie.
  Kozijnen voordelig kopen?

  tocht in huis oplossen
  tocht in huis voorkomen vloer
  tocht in huis voorkomen dak
  Ook je huis goed ventileren kan tocht in huis verminderen! Open ramen en deuren tegen elkaar of plaats mechanische ventilatie. Waarom? Omdat buitenlucht droger is dan binnenlucht. En deze droge lucht kun je sneller verwarmen, waardoor ook je huis sneller warm wordt en de tocht in huis vermindert.
  Info mechanische ventilatie

  Bespaar energie en geld: verhelp tocht in huis

  Tocht in huis oplossen is belangrijk, niet alleen zodat jij het minder koud hebt, maar ook omdat je er geld mee bespaart. Doordat jouw huis de warmte beter vasthoudt, verlies je minder warmte en daardoor hoef je minder hard te stoken. Dat ga je merken op je energierekening. Op de langere termijn ben je goedkoper uit als je nú kiest voor tocht in huis verhelpen.

  Wil je tocht in huis voorkomen en heb je daar een specialist voor nodig? Dan ben je bij Slimster aan het juiste adres. Bij ons kun je verschillende specialisten met elkaar vergelijken op prijs en kwaliteit. Je kiest op basis hiervan de specialist die het beste bij jou en jouw wensen past

  Laat glas vervangen

  Laat kozijnen vervangen Kozijnen offertes
  Laat vloer isoleren

  Laat spouwmuur isoleren

  Laat dak isoleren

  Deel deze pagina