Woning en tuin verbinden? Zo doe je dat!

Woning en tuin verbinden? Zo doe je dat!
Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
2 minuten

Heb je een tuin en wil je graag weten hoe je deze optimaal met je woning verbindt? Door je tuin als verlengstuk van de woonkamer te zien, vergroot je je leefruimte en zorg je voor meer lichtinval. Met de onderstaande tips maak je één geheel van je woning en tuin.

Ga voor achterpui met veel glas

tuin met woning verbinden

Zit je eigenlijk alleen buiten als het echt mooi weer is en maakt de achtertuin verder nauwelijks onderdeel uit van de woning? Je kan je tuin pas echt bij de woning betrekken als deze zichtbaar is vanuit de woonkamer of keuken.

Door veel glas te gebruiken in je achterpui vergroot je de zichtbaarheid van de tuin vanuit huis. Plaats deuren die je helemaal kan openen zodat de tuin een verlengstuk wordt van de woonkamer. Denk hierbij aan:

Vloer doortrekken naar tuin

tuin bij woning betrekken

Het doortrekken van de vloer is een goede manier om de tuin en woning met elkaar te verbinden; de tuin en woonkamer of keuken lijken zo namelijk één geheel. Heb je natuursteen tegels in je tuin? Ga dan bijvoorbeeld voor plavuizen binnenshuis. Niet iedere vloer is geschikt voor binnen én buiten, dus goed vooronderzoek is hier wel vereist.

Ook weten wat je mogelijkheden zijn voor je terras? Bekijk dan de terras aanleggen prijzen.

Laat kleuren en materialen terugkeren

woning en tuin verbinden

De grens tussen binnen en buiten laat je vervagen door dezelfde kleuren en materialen te gebruiken. Heb je veel bruintinten in je interieur? Laat deze dan ook terugkomen in de tuin. Dit kan je onder meer doen met behulp van stucwerk of schilderwerk, zowel binnen als buiten. Hetzelfde geldt voor het materiaal: kies bijvoorbeeld voor dezelfde plantenbakken in je huis en tuin.

tuin en woning verbinden
huis en tuin
huis in tuin
tuin woning verbinden

Gebruik planten in huis én tuin

Een relatief eenvoudige manier om je woning en tuin met elkaar te verbinden is door het gebruik van groen. Plaats vooral lekker veel planten rondom je gevel, zowel in huis als in de tuin. Zo vervaagt de grens tussen binnen en buiten nog meer.

Hovenier inschakelen?
Gratis offertes

Genoeg ideeën opgedaan?

Woning en tuin verbinden

Wil je ook het hele jaar door optimaal van je tuin genieten en extra ruimte en zonlicht in huis creëren? Maak dan gebruik van de bovenstaande tips om je woning en tuin met elkaar te verbinden.