Spackspuiten kosten
Vergelijk beste stukadoor deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 10 Gemiddelde kosten € 13 Maximale kosten € 15
Gemiddelde prijs per m2 voor spackwerk aanbrengen (excl. starttarief)

Spackspuiten kosten

Op zoek naar een mooie en goedkope afwerking voor je muren en plafonds? Een stukadoor kan je woning eenvoudig en efficiënt een nieuwe uitstraling geven met spackspuiten. Spacken is een voordelige vorm van stucen, waarbij de pleisterlaag machinaal wordt aangebracht.

 • Goedkoop & snel
 • Populair bij nieuwbouw
 • Voor muren + plafonds
 • Diverse kleuren
 • Sausen niet nodig
 • Keuze structuur is beperkt
 • Niet geschikt voor klein oppervlak

Wat is spackspuiten?

Spackspuiten is een snelle en goedkope manier om je muren of plafonds af te werken. Spack is een gladde, zachte pasta van kunsthars en kalk. De stukadoor gebruikt een spuitmachine en brengt spack onder hoge druk aan. Het resultaat van spackspuiten is altijd een muur met structuur, maar je kunt zelf de korrelgrootte en dikte bepalen. Spackspuitwerk bestaat uit 2 lagen:

 1. Meslaag: oneffenheden wegwerken en ondergrond egaliseren.
 2. Afkorrellaag: structuur bepalen en muur/plafond afwerken.

Wat kost spackspuitwerk?

Gemiddelde prijs spackspuiten

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Spackspuitwerk aanbrengen € 10 - 15

*Gemiddelde prijs spack prijs per m2, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Wat kost het spackspuiten van muren of plafonds? Spackspuitwerk is de goedkoopste vorm van stucwerk. Dit komt door de manier van aanbrengen; spackwerk aanbrengen gaat machinaal, waardoor het minder tijd kost. Dit scheelt in de arbeidskosten.

Wil je een kleur spackspuiten? Een kleur spack heeft een meerprijs van een paar euro per m2. Maar ook dan is spackspuitwerk nog steeds heel betaalbaar. Benieuwd naar de exacte spackspuitwerk prijs voor jouw klus? Vraag dan gratis stucwerk offertes aan.

Spack stukadoors vergelijken

calculator
Combineer stucwerk klussen en bespaar
Ben je van plan om meer te laten stucen? Schakel de stukadoor in voor al deze klusjes. Dit scheelt flink in de kosten.
spackspuitwerk

Spack kleur

Een voordeel van spackwerk is dat sausen niet nodig is. Laat je spack aanbrengen? De spack wordt in de gewenste kleur gespoten. Hierdoor zijn allerlei kleuren mogelijk: laat je spack plafond witten of ga voor een spack muur in zwart, blauw of een andere (RAL)kleur.

Wil je later toch een nieuw kleurtje op de muur? Hoewel spack verven niet nodig is, kan je spack overschilderen als je een nieuwe uitstraling wilt.

lightbulb
Spack structuur
Spack is van zichzelf een gladde pasta, maar laat je spack spuiten? Door de hoge druk ontstaat een fijne tot grove structuur. Je bepaalt zelf de structuur van jouw muren of plafonds.

Wanden spackspuiten is de meest voordelige manier van stucen. Wil je jouw hele (nieuwbouw)woning afwerken of een ander groot oppervlak? Dan is spackspuitwerk een goede en voordelige optie.

Let op: laat je nieuwbouw woningen afwerken met een spuitpleister? Dan kan een dunne afkorrellaag voldoende zijn als de muren saus- of behangklaar zijn afgewerkt.

Een plafond spuiten met spack is wat duurder dan muren spackspuiten, de stukadoor is hier langer mee bezig. Maar ook op plafonds is spackspuitwerk populair.

spackspuiten

Hoe spack aanbrengen?

Spackspuitwerk is een voordelige en snelle manier om je woning af te werken. Hoe brengt een stukadoor spackwerk aan?

Stappen spack spuitwerk

 1. Voorbereidingen (afplakken/afdekken, ondergrond schoon/ontvetten)
 2. Meslaag aanbrengen
 3. Afkorrellaag aanbrengen
 4. Opruimwerkzaamheden
lightbulb
Goed afplakken en afdekken
Spackspuiten gaat snel, maar de voorbereidingen kosten wel wat tijd. Het afdekken en afplakken van de ruimte voorkomt dat het spackwerk ook op ongewenste plekken komt. Slim besparen op de kosten? Geef aan dat je het afplakken en afdekken zelf doet.
Zelf spack aanbrengen of laten doen?

Je kan zelf spackspuiten, maar dit is niet goedkoper dan de klus laten uitvoeren door een stukadoor. Om zelf aan de slag te gaan, heb je een spackspuitmachine nodig. Deze machine huren is alleen aan te raden bij grote oppervlaktes (min. 50 m2). Er zijn ook spack spuitbussen beschikbaar bij bouwmarkten, maar ook deze zijn niet goedkoper dan wanneer je de klus uitbesteedt.

Daarnaast heb je ook geen garantie op een strak eindresultaat als je zelf aan de slag gaat. Wij raden je daarom aan om het spackspuiten over te laten aan een stukadoor.

Hoe spack sausen?

Wil je jouw spack muur verven? Hiervoor kan je spacklatex gebruiken. Door de structuur heb je wel meer latexverf nodig dan bij een gladde ondergrond. Meer weten? Bekijk dan onze uitleg over spachtelputz verven; spack schilderen gaat op dezelfde manier.

Besteed je het overschilderen liever uit? Schakel dan een schilder in voor het latexspuiten van je spackwerk.

Hoe spack schoonmaken?

Hoe kan je het beste een spack muur of plafond reinigen? Je kunt hier het beste een speciale sierpleisterreiniger voor gebruiken. Voor meer informatie: bekijk onze uitleg over spachtelputz schoonmaken. Spackwerk schoonmaken gaat op dezelfde manier.

Hoe spack muur glad maken?

Wil je een spack muur glad maken? Laat de spack muur glad stucen door een stukadoor. Er zijn andere manieren om spack glad te maken, maar een dunne laag pleisterwerk is vrijwel altijd de beste optie.

Hoe spack repareren?

Heb je scheuren of beschadigingen in het spackwerk? Je kunt spackwerk herstellen, maar het is lastiger dan bij gladde muren. Je kan spack zelf herstellen met behulp van Alabastine spackspray. Deze spray is ook overschilderbaar. Grotere scheuren of is de beschadiging niet op te lossen met spack spray? Schakel dan hulp in van stukadoor en vraag stucwerk offertes aan.

calculator
Lage voorrijkosten bij Slimster
Bij Slimster kom je enkel in contact met stukadoors die in jouw regio actief zijn. Op deze manier houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste spack stukadoor vinden

Laat je jouw muren of plafonds spackspuiten? Dan wil je natuurlijk dat dit goed gebeurt. Door stukadoors te vergelijken, weet je zeker dat je het bedrijf vindt met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vraag gratis stukadoor offertes aan via Slimster en kom eenvoudig in contact met regionale stukadoors. Je beslist vervolgens zelf met welk bedrijf je in zee gaat.

Direct 808 stukadoors vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal