Minimale kosten € 25 Gemiddelde kosten € 38 Maximale kosten € 50
Gemiddelde prijs per m2 voor Japans sierpleister aanbrengen (excl. starttarief)

Japans sierpleister prijzen

Product Specialist
2 minuten

Zoek je een wandafwerking met isolerende eigenschappen? Japans sierpleister werkt geluiddempend en kan warmte vasthouden. Daarnaast is dit katoenpleister volledig ecologisch verantwoord.

 • Milieuvriendelijk
 • Akoestisch / geluiddempend
 • Warmte isolerend
 • Anti-allergisch & anti-statisch
 • Brandvertragend & schimmelwerend
 • Geurloos bij aanbrengen
 • Ook mogelijk als spuitpleister
 • Duurder dan standaard sierpleister
 • Soms voorstrijk/fixeermiddel nodig

Japans sierpleister is gemaakt van gesneden katoen, gemalen jute en cellulose (natuurlijk bindmiddel). Deze wandafwerking wordt ook wel katoenpleister of vloeibaar behang genoemd. Minder bekend is het Japanse sierpleister van zijde of textiel. Het toevoegen van kleur gebeurt met natuurlijke pigmenten, in het gehele proces worden geen chemische stoffen toegevoegd.

Dit vloeibare behang is uitermate geschikt voor wanden en plafonds. Waar normaal behang lastig is aan te brengen op plafonds, is dit bij gespoten katoenpleister goed mogelijk.

Wat kost Japans sierpleister?

Gemiddelde prijs Japans sierpleister

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Japans sierpleister aanbrengen € 25 - 50

* Gemiddelde vloeibaar behang prijzen, afhankelijk van soort, afwerking en extra werkzaamheden. Incl. btw en arbeidskosten.

Wat zijn de Japans sierpleister kosten? Dit vloeibare behang is niet de goedkoopste optie, maar ook geen extreem luxe stucwerk. De gemiddelde vloeibaar behang prijs per m2 ligt tussen 25 en 50 euro. De exacte prijs is afhankelijk van het soort katoenpleister, de afwerking en extra werkzaamheden die nodig zijn.

Ook kan de prijs verschillen per stukadoor. Vergelijk daarom altijd offertes voordat je katoenpleister laat aanbrengen.

Benieuwd naar de katoenpleister prijzen vergeleken met ander stucwerk? Bekijk dan de algemene stucwerk prijzen.

Vergelijk 826 ervaren stukadoors

katoenpleister aanbrengen

Katoenpleister is een ideaal product voor muren en plafonds. Een vakkundige stukadoor kan deze katoenputz op vrijwel alle ondergronden aanbrengen. Katoenputz aanbrengen kan met de hand (met een spaan), maar katoenputz spuiten is ook mogelijk. Wil je zeker zijn dat jouw woning netjes wordt afgewerkt? Schakel dan de hulp in van een ervaren stukadoor voor het Japanse sierpleister.

Stappen katoenpleister aanbrengen

 1. Voorbereiding: schoonmaken, stofvrij, afplakken
 2. Ondergrond voorbehandelen
 3. Katoenpleister maken / mengen
 4. Katoenpleister aanbrengen: handmatig of met spuit

Je kunt katoenputz afwerken op verschillende manieren:

 • Glad of met structuur
 • Diverse effecten: glitter, metallic, parelmoer, vlokken
 • In vrijwel alle (RAL-)kleuren beschikbaar
 • Design, logo mogelijk in het katoenpleister
Waarom akoestisch katoenpleister?

Katoenpleister is een akoestische sierpleister. Dit betekent dat het katoenpleister geluid kan absorberen. Heb je last van een galm in huis? We gebruiken tegenwoordig weinig materialen in huis die geluid absorberen, maar vooral harde materialen die geluid weerkaatsen. 

Door katoenpleister aan te brengen op wanden en plafonds wordt geluid gedempt. Hoe meer lagen katoenpleister, hoe beter de (akoestische) isolatie. Waar normaal sierpleister of stucwerk tot 95% geluid weerkaatst, is dit bij katoenpleister ongeveer de helft.

Hoe duur is katoenpleister?

Katoenpleister is geen duur stucwerk, al zijn er goedkopere opties (zonder akoestische voordelen). Gemiddeld betaal je 25 tot 50 euro per m2 katoenpleister.

Hoe katoenpleister repareren?

Is het Japanse sierpleister beschadigd? Je kunt dit vloeibare behang goed repareren. Maak de beschadigde plek nat met een spons, waardoor het sierpleister weer vloeibaar wordt. Vervolgens kan je met een spatel de katoenpleister herstellen. Doe dit alleen bij kleine beschadigingen. Is er grotere schade? Schakel dan de hulp in van een vakspecialist om de muur te renoveren.

Wat is de droogtijd van katoenpleister?

Na aanbrengen duurt het gemiddeld 24-72 uur tot de katoenpleister volledig is gedroogd.

Welke ondergrond voor katoenputz?

Katoenpleister is in principe mogelijk op alle ondergronden. Bij bepaalde ondergronden is extra voorbehandeling nodig, in de vorm van een isoleerlaag of fixeermiddel. Een ervaren stukadoor kan je goed adviseren over de beste voorbehandeling.

calculator
Besparen op de voorrijkosten
Bij Slimster brengen we je alleen in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten van de vakman in de hand.

Beste stukadoor voor katoenpleister

Op zoek naar een vakkundige stukadoor die jouw wanden en plafonds van katoenpleister kan voorzien? Vraag gratis en vrijblijvend stucwerk offertes aan bij Slimster. Je komt dan in contact met vakspecialisten die in jouw regio actief zijn en bij jouw wensen passen. Laat je adviseren door deze stukadoors en beslis zelf wie jouw opdracht krijgt.

Direct 826 stukadoors vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal