Minimale kosten € 150 Gemiddelde kosten € 250 Maximale kosten € 350
Gemiddelde prijs per m2 voor tadelakt stucen (excl. starttarief)

Tadelakt stucwerk

Product Specialist
3 minuten

Warm, luxe en authentiek: zo is tadelakt of Marokkaans stucwerk te omschrijven. Tadelakt is arbeidsintensief om aan te brengen. De kalkpleister wordt gepolijst met edelsteen voor een prachtige uitstraling. Ook is een afwerking met zeep nodig om tadelakt waterafstotend te maken. Hierdoor is tadelakt een van de duurdere stucwerk soorten.

 • Waterafstotende afwerking
 • Stootvast
 • Ademend
 • Natuurlijk product
 • Authentieke, luxe uitstraling
 • Veel kleuren mogelijk
 • Arbeidsintensief
 • Duurder stucwerk soort

Wat is tadelakt?

Tadelakt is een traditioneel Marokkaans stucwerk, oorspronkelijk ontdekt door de Berbers. Dit Marokkaanse pleisterwerk werd vooral gebruikt voor de afwerking van badhuizen en stoombaden. Daarom is het tegenwoordig populair in badkamers, wc’s en keukens.

Tadelakt betekent ‘inwrijven’, wat je terugziet in de unieke afwerking. Dit kalkpleister wordt namelijk na het aanbrengen met een geslepen steen gepolijst, waardoor het de authentieke look krijgt.

Gemiddelde prijs tadelakt

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Tadelakt aanbrengen € 150 - 350

* Gemiddelde prijs tadelakt, incl. btw en arbeidskosten

De unieke afwerking van tadelakt zorgt ook voor de hogere prijs. Tadelakt aanbrengen kost veel tijd en is daarom niet goedkoop. De tadelakt prijs per m2 begint gemiddeld vanaf 150 euro. De exacte tadelakt kosten kunnen verschillen. De tadelakt badkamer kosten zijn hoger dan tadelakt in de woonkamer. Voor tadelakt in de badkamer is namelijk een waterafstotende afwerking nodig. Wil je tadelakt op een lastig bereikbare plek? Ook dan valt de prijs per m2 hoger uit.

Let op: laat je slechts een klein oppervlak stucen? De meeste stukadoors rekenen dan met een starttarief.

Benieuwd naar de tadelakt prijzen van jouw klus? Vraag vrijblijvend stucwerk offertes aan via Slimster en kom in contact met meerdere specialisten. Vergelijk deze specialisten en bespaar zo eenvoudig nog op de tadelakt kosten.

Tadelakt badkamer

Tadelakt badkamer

Tadelakt muur slaapkamer

Tadelakt muur slaapkamer

Tadelakt in woonkamer

Tadelakt in woonkamer

Tadelakt badkamer muur

Tadelakt badkamer muur

Tadelakt laten aanbrengen is een arbeidsintensieve klus. Dit zorgt voor de hoge tadelakt prijzen; de tadelakt prijs wordt grotendeels bepaald door de arbeid. Welke stappen doorloopt een stukadoor tijdens het tadelakt stucen?

 1. Ondergrond voorbereiden
 2. Glasvezelwapening aanbrengen
 3. Tadelakt aanbrengen
 4. Tadelakt polijsten met geslepen steen
 5. Tadelakt waterafstotend maken

1. Ondergrond voorbereiden

Marokkaans stucwerk kan op verschillende ondergrond worden aangebracht: beton, cement, gipsplaten, baksteen of tegels. Soms kan het tadelakt direct op de ondergrond, maar vaak is er voorbehandeling nodig. Wil je bijvoorbeeld tadelakt over tegels aanbrengen? Dan moeten de tegels voorbehandeld worden voor een vlakke, stabiele basis. Hetzelfde geldt voor gipsplaten. Een stukadoor kan je vertellen of jouw ondergrond geschikt is voor tadelakt of dat er een voorbehandeling nodig is.

2. Glasvezelwapening aanbrengen

Na het voorbereiden van de ondergrond wordt er glasvezelwapening aangebracht. Dit gebeurt zodat de ondergrond de spanning van het tadelakt stucwerk kan opvangen. Zo voorkom je scheuren en andere schade.

3. Tadelakt aanbrengen

De stukadoor brengt vervolgens het Marokkaanse stucwerk aan op de wand of andere ondergrond.

4. Tadelakt inwrijven / polijsten

Vervolgens gaat de stukadoor het tadelakt afwerken met een geslepen steen. Dit wordt ook wel polijsten genoemd. Tadelakt dankt zijn naam aan deze stap: het ‘inwrijven’.

Het afwerken met een edelsteen is een arbeidsintensieve stap. Er zijn stukadoors die een lagere tadelakt prijs hanteren, maar deze stap overslaan. Voor een glanslaag gebruiken ze polyurethaan, maar dit komt niet in de buurt van het traditionele effect.

lightbulb
Wil je lang genieten van je tadelakt muren of plafond? Ga dan voor het kwalitatieve, originele tadelakt. Het is duurder, maar je hebt er wel langer plezier van. Twijfel je of de tadelakt stukadoor wel de originele afwerking gebruikt? Check dit dan altijd voor de zekerheid.

5. Tadelakt waterdicht maken

Wil je waterdicht tadelakt? Dan is deze laatste stap nodig om het tadelakt waterafstotend te maken. De stukadoor behandelt het tadelakt meerdere keren met een (natuurlijke) olijfoliezeep. Door deze behandeling krijgt het tadelakt een waterdichte laag.

Deze zeeplaag verdwijnt na verloop van tijd. Om tadelakt waterafstotend te houden, is het nodig het stucwerk iedere paar jaar met deze olijfoliezeep te bewerken.

Kan ik zelf tadelakt aanbrengen?

Zelf tadelakt aanbrengen is geen eenvoudige klus. Er is flink wat ervaring nodig om het Marokkaanse stucwerk goed aan te brengen. Je kan zelf tadelakt stucen, maar houd dan rekening met een minder eindresultaat. Laat je tadelakt stucen door een vakspecialist, dan ben je verzekerd van een kwalitatief eindresultaat met een lange levensduur. Om die reden raden wij aan om tadelakt altijd te laten aanbrengen door een specialist.

Wat zijn alternatieven voor tadelakt?

Vind je de Marokkaans stucwerk prijzen te hoog en zoek je goedkopere alternatieven? Een goed (waterdicht) alternatief voor tadelakt is beton ciré. Beton ciré heeft, net als tadelakt, een gewreven uitstraling. Ook bij dit alternatief kost het tijd om de uitstraling te krijgen. Dit zie je ook terug in de prijs.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van stucwerk in de badkamer? Ontdek dan alles over de badkamer stucen.

Hoe tadelakt onderhouden?

Hoe kan je tadelakt het beste onderhouden? Het onderhoud is afhankelijk van het gebruik. Heb je Marokkaans stucwerk in de douche of als badombouw? Dan is het schoonmaken van tadelakt vaker nodig, dan bij een tadelakt muur in de woonkamer. Vraag de stukadoor die het tadelakt aanbrengt om specifiek advies voor jouw tadelakt muur.

Waterdicht tadelakt moet je daarnaast periodiek behandelen met olijfoliezeep. Zo behoudt het stucwerk zijn waterafstotende laag. 

Hoe tadelakt repareren?

Is jouw tadelakt kapot of zijn er scheuren te zien? Schakel de hulp in van een stukadoor voor de reparatie van het tadelakt. Je hebt namelijk de juiste tadelakt kalkpleister nodig om de scheuren te repareren.

Welke tadelakt kleuren mogelijk?

Ga je voor tadelakt in je badkamer, keuken, woonkamer of andere ruimte? Je hebt de keuze uit verschillende kleuren. Populaire tadelakt kleuren zijn grijs, wit, groen of aardetinten zoals bruin, rood en oranje. 

calculator
Bespaar op de voorrijkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met 4 stukadoors die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten van de vakman in de hand.

Beste tadelakt stukadoors vinden

Zoek je een stukadoor die Marokkaans stucwerk kan aanbrengen? Je wilt uiteraard dat dit goed gebeurt, zodat je zo lang mogelijk geniet van het eindresultaat. Schakel de hulp in van een stukadoor via Slimster. Je vraagt gratis stukadoor offertes aan en vergelijkt 4 regionale vakmannen. Vervolgens bepaal je zelf welke stukadoor de beste deal heeft en jouw opdracht krijgt.

Direct 826 stukadoors vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal