Javascript is disabled, features may not work
Pleisterwerk prijzen
Vergelijk beste stukadoor deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 10 Gemiddelde kosten € 18 Maximale kosten € 25
Gemiddelde prijs pleisterwerk per m2 (excl. starttarief)

Pleisterwerk prijzen

Wat kost pleisterwerk per m2?

Wil je jouw muren of plafonds opknappen, maar is de ondergrond niet helemaal glad en strak? Een dunne laag pleisterwerk zorgt voor een goede basis voor een muur- of plafondafwerking. Wil je pleisterwerk als afwerking? Ook dat is mogelijk. Ontdek meer over de mogelijkheden en kosten van pleisterwerk.

 • Ondergrond sausklaar of behangklaar maken
 • Ondergrond glad & strak maken
 • Dunne laag
 • Makkelijk in onderhoud
 • Makkelijk herstellen
 • Ideaal als afwerklaag of basis
 • Binnen & buiten toepasbaar
 • Minder stootvast dan korrelpleister
 • Kan verkleuren zonder afwerking

Wat is pleisterwerk?

Een plafond of muur bepleisteren betekent het glad en strak maken met een dunne laag pleisterwerk. De stukadoor brengt een dunne laag stucwerk of specie aan (gemiddeld 1-5 mm). Deze pleisterlaag is een vlakke, gladde basis voor bijvoorbeeld sierpleister, behang of spuitwerk.

Wil je een pleisterlaag als afwerklaag? Dit kan ook, de stukadoor brengt dan een laag glad pleisterwerk aan. Een pleisterlaag als afwerklaag wordt ook wel glad stucwerk genoemd.

Heb je een dikkere laag pleister nodig, omdat de muur scheef of beschadigd is? Dan heb je raapwerk nodig, dit is een dikkere laag pleister.

Gemiddelde prijs pleisterwerk per m2

Werkzaamheden stukadoor
Prijs per m2*
Pleisterwerk € 10 - 25

* Gemiddelde prijs pleisterwerk per m2, incl. btw en arbeid. Exclusief starttarief.

Wat is de muren bepleisteren kostprijs? De kosten van pleisterwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van de pleisterlaag, de locatie van het pleisterwerk, de manier van aanbrengen en de staat van de ondergrond. Ook speelt het aantal vierkante meters een rol. Laat je slechts een kleine muur bepleisteren? Bij een klein oppervlak rekent een stukadoor met een starttarief.

We kunnen de gemiddelde pleisterwerk prijs per m2 geven, maar wil je een exacte prijs voor jouw situatie? Vraag dan gratis stucwerk offertes aan via Slimster en kom in contact met vakspecialisten die in jouw regio werken.

Stukadoors vergelijken voor pleisterwerk

pleisterwerken
 • Wegwerken v-naden in plafond
 • Wegwerken v-naden en schroefgaten bij (gips)platen
 • Ondergrond behangklaar of sausklaar maken
 • Glad maken van licht beschadigde muren
 • Glad maken van oud sierpleister

Pleisterwerk in huis

Ga je voor pleisterwerk in huis? Je kunt pleisterwerk aanbrengen op verschillende manieren:

 • Handmatig plafond of muur bepleisteren
 • Pleisterwerk aanbrengen als spuitpleister

Handmatig bepleisteren

Een stukadoor kan een muur of plafond handmatig bepleisteren. De specialist brengt dan handmatig dun pleisterwerk aan. Deze pleisterlaag is slechts enkele millimeters dik, maar hierdoor ontstaat een vlakke en gladde ondergrond.

Gespoten pleisterwerk

Spuitpleister een relatief nieuwe methode van pleisterwerk aanbrengen. Hierbij wordt een dunne laag pleister gespoten op muren of plafonds. Dit is vooral interessant bij nieuwbouwwoningen, als muren als behangklaar worden opgeleverd en slechts een dunne pleisterlaag nodig hebben.

Spuitpleister is hetzelfde spackspuitwerk, wat met een korrel wordt aangebracht. Wil je alleen glad spuitpleister? Dan kan de stukadoor het spuitpleister schuren na aanbrengen. Zo ontstaat alsnog een glad resultaat. Laat je informeren over de mogelijkheden om spuitpleister te gebruiken en vraag stucwerk offertes aan.

Gevel bepleisteren

Is je gevel toe aan een opfrisbeurt? Buitenmuren stucen is een populaire renovatie optie. Maar wat kost buitenmuren stucen en hoe kan je een gevel bepleisteren?

Gevel bepleisteren
pleisterwerk prijzen

Hoe kan je pleisterwerk het beste afwerken? Je hebt diverse opties, zoals:

Pleisterwerk glad maken

Wil je het pleisterwerk zelf als afwerklaag? Ga dan voor glad pleisterwerk (schuren van pleisterwerk). Laat vervolgens dit pleisterwerk sausen of latexspuiten voor een strakke afwerking. Voordeel: dit kan je vaak door dezelfde stukadoor laten doen.

Wil je decoratief stucwerk als afwerking, zoals betonstuc, tadelakt of Italiaans sierpleister? Dan is een laag pleisterwerk in veel gevallen niet nodig. Laat je hierover goed informeren door een stukadoor.

Pleisterwerk laten aanbrengen?
Vind beste deal

Veelgestelde vragen over pleisterwerk

Wat is blauw pleisterwerk?

Wat is het verschil tussen wit en blauw pleisterwerk? Blauwpleisterwerk heeft niets met de kleur van het pleisterwerk zelf te maken. Blauwpleister is gewoon een dunne laag wit pleisterwerk. Omdat blauwpleister vaak nat-in-nat wordt aangebracht over het raapwerk, kan een blauwe gloed van de raaplaag door de pleisterlaag schijnen.

Kan ik pleisterwerk repareren?

Pleisterwerk repareren is goed te doen. Je kan glad pleisterwerk beter repareren dan stucwerk met structuur. Wil je zelf pleisterwerk repareren? Dit is ook zeker mogelijk bij kleine beschadigingen. Voor grote scheuren en beschadigingen kan je het beste een stukadoor inschakelen.

Hoe kan je pleisterwerk schoonmaken?

Glad pleisterwerk schoonmaken is makkelijker dan een muur met structuur reinigen. Glad pleisterwerk reinigen? Probeer eerst vuil met een droge borstel of doek te verwijderen. Lukt dit niet, dan kan je speciaal schoonmaakmiddel voor stucwerk gebruiken. Zo weet je zeker dat je het pleisterwerk niet beschadigt.

Beste deal vinden voor pleisterwerk in jouw woning

Plafond of muur bepleisteren? Schakel de hulp in van een ervaren stukadoor en vraag gratis offertes aan via Slimster. Je komt in contact met vakmensen die in jouw regio actief zijn. Laat je adviseren over de mogelijkheden en vergelijk de bedrijven met elkaar. Je beslist zelf wie de beste deal heeft.

Direct 800 stukadoors vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal