Betonstuc prijzen
Vergelijk beste stukadoor deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 900 Gemiddelde kosten € 1.200 Maximale kosten € 1.500
Gemiddelde prijs voor 10 m2 betonstuc aanbrengen.

Betonstuc prijzen

Ben je op zoek naar een betonlook stucwerk? Er zijn verschillende manieren om een betonlook afwerking te maken. Vergelijk de soorten betonstuc en ontdek welk beton stucwerk geschikt is voor jou.

Wat is betonstuc?

Betonstuc, beton stucwerk, betonlook stucwerk: verschillende termen die allemaal hetzelfde betekenen. Beton stucwerk is een decoratieve afwerking, vaak (deels) op cementgebonden basis. Denk aan beton cire, microcement, microbeton, mortex of cemcolori. Sierpleisters zonder cement als basis kunnen ook een betonlook maken, zoals Italiaans stucwerk, terrastone of tadelakt.

Het vinden van de beste betonstuc kan lastig zijn met al die opties. Slimster zet de verschillende soorten betonlook stucwerk op een rij. Zo kan je ze eenvoudig vergelijken.

Soort betonstuc
Prijsklasse
Samenstelling
Waterdicht
Kenmerk
Beton cire €€

Cement

Kunsthars

Na PU-coating Zachtste betonstuc
Microcement €€€

Cement

Kunsthars

Na PU-coating Middelste optie qua hardheid
Microbeton €€€

Cement

Kunsthars

Na PU-coating Intensief gebruik (vloer, zakelijk gebruik)
Mortex €€€

Kalk

Cement

Kunsthars

Ja Waterdicht zonder coating
Betonlook zonder cement
Tadelakt €€€€

Kalk

Gips

Na aanbrengen olijfoliezeep Polijsten met geslepen steen
Terrastone €€

Kalk

Natuurlijke hars

Na PU-coating Goedkoop + schimmelwerend
Stukadoor vinden voor betonstuc?
Vraag offertes aan

Benieuwd naar de betonstuc prijs per m2? De betonstuc prijzen zijn onder meer afhankelijk van het soort betonstuc, aantal vierkante meters, benodigde voorbereidingen, extra werkzaamheden en de stukadoor. De gemiddelde betonstuc kosten liggen tussen de 90 en 150 euro per m2, maar kunnen hoger of lager uitvallen. Vraag daarom altijd stucwerk offertes aan, zodat je een prijsopgave ontvangt voor jouw klus.

Let op: laat je slechts een klein oppervlak betonstucen? Houd dan rekening met een starttarief.

Wat is het verschil tussen betonstuc en gestort beton?
 • Betonlook stucwerk is altijd een dunne afwerklaag van enkele millimeters en naadloos aan te brengen. 
 • Gestort beton is vele malen dikker en zwaarder dan betonstuc. We hebben het dan over gepolijst beton, gevlinderd beton, printbeton of geschuurd beton. Dit gestorte beton is niet flexibel. Een massieve betonvloer wordt daarom altijd in delen gestort. De naden (dilatatievoegen) voorkomen scheurvorming.

Wat is Cemcolori betonstuc?

Cemcolori is een soort beton cire. Het grootste verschil is dat Cemcolori beton cire waterdicht is zonder toplaag. Dit is een belangrijk voordeel: Cemcolori is al waterdicht vanaf 1 mm dikte. Dit komt door het gebruik van een speciaal bindmiddel. Cemcolori wordt alsnog afgewerkt met een PU coating, om te beschermen tegen vuil. 

Wat is het verschil tussen betonstuc en beton cire?

Beton cire is een soort betonstuc. Betonstuc is de overkoepelende naam voor alle soorten betonlook stucwerk.

Wat is verschil microcement, beton cire en gestort beton?

Microcement en beton cire zijn allebei een betonlook stucwerk. Dit betekent dat het decoratieve afwerklagen zijn van enkele millimeters dikte. Gestort beton is vele malen dikker (enkele centimeters) en doet dienst als ondervloer / dekvloer. 

Wat is verschil microcement vloer en gietvloer?

Het belangrijkste verschil tussen een microcement vloer en een gietvloer is de manier van aanbrengen. Hoewel cementgebonden vloeren vaak gietvloeren worden genoemd, zijn ze dit in feite niet. Een gietvloer wordt namelijk gegoten, maar een microcement vloer (net als andere cementgebonden vloeren) wordt handmatig gesmeerd. 

betonstuc

Toepassingen betonstuc

 • Betonstuc in badkamer of toilet
 • Betonstuc vloeren
 • Betonstuc buiten
 • Betonstuc in keuken
 • Betonstuc open haard of schouw
 • Betonstuc trap
betonstuc badkamer
betonstuc toilet
betonstuc muur
betonstuc douche
Toon alle afbeeldingen

Wil je betonlook stucwerk in de badkamer? Een betonstuc badkamer of betonstuc toilet kan je op verschillende manieren bereiken. Zoek je een betonstuc douche? Dan is het belangrijk het juiste stucwerk te gebruiken. Ben je benieuwd naar de beste optie voor jouw betonstuc badkamer? Vraag stucwerk offertes aan en laat je adviseren door een vakkundige specialist.

betonstuc vloer
aanrechtblad betonstuc
betonstuc keukenwand
betonstuc tafelblad
Toon alle afbeeldingen

Heb je altijd al een betonstuc keuken gewild? Een vakkundige stukadoor kan jouw betonstuc aanrechtblad of betonlook achterwand realiseren. De meeste soorten betonstuc zijn hier geschikt voor, maar laat je goed adviseren door een ervaren stukadoor. Zo weet je zeker dat je lang geniet van een prachtige betonlook keuken.

betonstuc look vloer
betonlook stucwerk vloer
betonstuc vloer
betonstuc vloer bedrijf
Toon alle afbeeldingen

Betonlook vloeren zijn erg populair, maar de ene betonstuc vloer is de andere niet. De meest bekende opties zijn:

Uiteraard heb je ook nog de massieve betonvloer, maar dit is geen dunne afwerkvloer.

Betonstuc buiten toepassen is ook mogelijk. Niet iedere soort betonstuc is geschikt voor buiten, maar er zijn enkele mogelijkheden. Wil je meer weten? Ontdek dan meer: buitenmuur stucen.

Tuinmeubilair of plantenbakken afwerken met betonstuc? Microcement en microbeton zijn ook erg geschikt buitenshuis.

Betonverf mogelijk?

Wil je jouw woning in betonlook schilderen? Ga voor een industriële, robuuste uitstraling of juist voor een warme, unieke look in huis. De betonlook is tegenwoordig erg populair en ook nog eens eenvoudig te bereiken met het juiste schilderwerk.

Betonlook schilderen

Beste betonstuc stukadoor vinden

Op zoek naar de beste betonstuc stukadoor in jouw regio? Vraag gratis en vrijblijvend stukadoor offertes aan en kom in contact met vakspecialisten die in jouw buurt actief zijn. Laat je adviseren over de mogelijkheden en vergelijk de stukadoors. Je kiest zelf wie het beste bij je past en geniet binnen korte tijd van een prachtige betonstuc look.

Direct 777 vakkundige stukadoors vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal