• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Voordelen en nadelen van een dakkapel
  Ga naar

  Voordelen en nadelen van een dakkapel

  Wil je een dakkapel op je woning plaatsen, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Of ben je gewoon benieuwd naar de voor- en nadelen van een dakkapel? Lees verder voor de belangrijkste plus- én minpunten van een nieuwe dakkapel.

  Voordelen dakkapel plaatsen

  • Meer lichtinval in huis
  • Energie besparen
  • Meer ruimte in huis
  • Stijgende woningwaarde

  Nadelen dakkapel plaatsen

  • Flinke investering
  • Rommel en overlast tijdens plaatsing
  • Dakkapel onderhouden
  • Dakkapel kan gehorig zijn
  voordelen dakkapel

  Voordelen dakkapel

  Meer lichtinval in huis

  Een dakkapel zorgt voor veel meer licht op zolder. Door de ramen in een dakkapel, heb je direct ook meer lichtinval. Dit kan erg prettig zijn in donkere kamers of op bijvoorbeeld de zolder. Er zijn zelfs dakkapellen verkrijgbaar met een lichtstraat in het dak, voor nog meer lichtinval.

  Energie besparen

  Extra lichtinval levert zelf ook een voordeel op: energiebesparing. Door het extra licht hoef jij minder vaak de lampen aan te zetten. Dat is goed voor het milieu én jouw portemonnee

  Meer ruimte in huis

  Een dakkapel op je woning zorgt voor meer beloopbaar oppervlak. Op veel Nederlandse zolders heb je schuine muren, waardoor je deze verdieping niet optimaal kunt gebruiken. Dankzij een dakkapel kan je op meer plekken op zolder staan en vergroot je de leefruimte.

  Stijgende woningwaarde

  Een dakkapel zorgt ook voor een hogere verkoopwaarde van jouw woning. Dit is vooral een voordeel als je (op den duur) je woning wilt verkopen.

  Dakkapel laten plaatsen
  nadelen dakkapel

  Nadelen dakkapel

  Flinke investering

  Een dakkapel is een flinke investering voor de lange termijn en kan je aardig wat kosten. De dakkapel verdien je bij de verkoop van je woning wel terug, maar je moet de dakkapel natuurlijk wel eerst kunnen betalen. We helpen je graag met ideeën over de dakkapel financiering.

  Rommel en overlast tijdens plaatsing

  Het plaatsen van een dakkapel kan voor afval en geluidsoverlast zorgen. Dit gebeurt vooral bij een dakkapel die op het dak wordt opgebouwd. Bij een prefab dakkapel heb je hier minder last van, want die wordt binnen één dag geplaatst.

  Toch komt er altijd een gat in het dak, wat bouwafval oplevert. Laat je de dakkapel door een vakman uit het Slimster-netwerk plaatsen? Dan wordt het bouwafval netjes opgeruimd.

  Dakkapel onderhouden

  Een dakkapel vraagt natuurlijk om periodiek onderhoud. De mate van onderhoud is afhankelijk van het materiaal: een houten dakkapel vergt meer onderhoud dan een kunststof dakkapel. Zo bepaal je zelf hoeveel tijd je kwijt bent aan onderhoud.

  Gehorige dakkapel

  Veel mensen zijn bang dat een dakkapel gehorig is en dit kan zeker het geval zijn bij een slechte isolatie. Zorg dus dat je dakkapel goed geïsoleerd is, zodat externe geluiden buiten blijven en interne geluiden niet buiten te horen zijn.

  Laat je vrijblijvend adviseren door een ervaren vakman over de mogelijkheden om je nieuwe dakkapel te laten isoleren op het gebied van warmte en geluid.

  voordelen nadelen dakkapel

  Meer informatie over dakkapellen

  Nog niet helemaal zeker dat een nieuwe dakkapel de beste oplossing is voor jou? Op Slimster vind je alles wat je moet weten over een (nieuwe) dakkapel. Zo kan je goed geïnformeerd een keuze maken.

  492 dakkapel-bedrijven vergelijken

  WBB dakkapellen
  Bogers & De Ruiter Dakkapellen
  Scheer Dakkapellen
  Dakkapel.nl
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
  Deel deze pagina