• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 85.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Voordelen en nadelen van een dakkapel

Wil je een dakkapel op je woning laten plaatsen, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Of ben je gewoon benieuwd naar de voordelen en nadelen van een dakkapel? We zetten een aantal voordelen en nadelen op een rij en geven ook aan hoe je de nadelen kunt omzeilen.

Voordelen dakkapel plaatsen

  • Meer lichtinval in huis
  • Energie besparen

  • Meer ruimte in huis
  • Stijgende woningwaarde

Meer lichtinval in huis

Een dakkapel zorgt voor veel meer licht op zolder. Door de ramen in een dakkapel, heb je direct ook meer lichtinval. Dit kan erg prettig zijn in donkere kamers of op bijvoorbeeld de zolder. Er zijn zelfs dakkapellen verkrijgbaar met een lichtstraat in het dak, voor nog meer lichtinval.

Energie besparen

Extra lichtinval levert zelf ook een voordeel op: energiebesparing. Door het extra licht hoef jij minder vaak de lampen aan te zetten. Dat is goed voor het milieu én jouw portemonnee.

Meer ruimte in huis

Een dakkapel op je woning zorgt voor meer beloopbaar oppervlak. Op veel Nederlandse zolders zijn de muren schuin, waardoor je niet optimaal gebruik kan maken van deze verdieping. Door een dakkapel te plaatsen, kan je op meer plekken op zolder rechtop staan en vergroot je dus de leefruimte.

Stijgende woningwaarde

Een dakkapel levert jou voordelen op (zie de bovenste 3 voordelen), maar zorgen ook voor een hogere verkoopwaarde van jouw woning. Dit is vooral een voordeel als je (op den duur) je woning wilt verkopen.

Nadelen dakkapel plaatsen

  • Flinke investering
  • Rommel en overlast tijdens plaatsing
  • Dakkapel onderhouden

Flinke investering

Een dakkapel is een flinke investering voor de lange termijn en kan je aardig wat kosten. De dakkapel verdien je bij de verkoop van je woning wel terug, maar je moet de dakkapel natuurlijk wel eerst kunnen betalen. We helpen je graag met ideeën over de dakkapel financiering.

Rommel en overlast tijdens plaatsing

Het plaatsen van een dakkapel kan voor rommel en overlast zorgen. Denk hierbij aan bouwafval en geluidsoverlast. Dit is vooral het geval bij een dakkapel die traditioneel wordt gebouwd op het dak. Bij een prefab dakkapel heb je hier minder last van; deze wordt namelijk in één dag geplaatst. Laat je de dakkapel door een vakman uit het Slimster-netwerk plaatsen? Dan wordt het bouwafval netjes opgeruimd.

Dakkapel onderhouden

Een dakkapel vraagt natuurlijk wel om periodiek onderhoud. De mate van onderhoud is wel afhankelijk van het materiaal. Een houten dakkapel vergt bijvoorbeeld meer onderhoud in vergelijking met een kunststof dakkapel. Het onderhoud van een dakkapel hoeft dus niet per se een nadeel te zijn; kies dan gewoon voor een onderhoudsvrije dakkapel.

Meer informatie over dakkapellen

325 dakkapel-bedrijven vergelijken
Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Deel deze pagina