• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 92.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Voordelen en nadelen van een dakkapel

Wil je een dakkapel op je woning plaatsen, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Of ben je gewoon benieuwd naar de voor- en nadelen van een dakkapel? Lees verder voor de belangrijkste plus- én minpunten van een nieuwe dakkapel.

Voordelen dakkapel plaatsen

We kunnen 4 pluspunten noemen van een nieuwe dakkapel:

  • Meer lichtinval in huis

Een dakkapel zorgt voor veel meer licht op zolder. Door de ramen in een dakkapel, heb je direct ook meer lichtinval. Dit kan erg prettig zijn in donkere kamers of op bijvoorbeeld de zolder. Er zijn zelfs dakkapellen verkrijgbaar met een lichtstraat in het dak, voor nog meer lichtinval.

  • Energie besparen

Extra lichtinval levert zelf ook een voordeel op: energiebesparing. Door het extra licht hoef jij minder vaak de lampen aan te zetten. Dat is goed voor het milieu én jouw portemonnee

  • Meer ruimte in huis

Een dakkapel op je woning zorgt voor meer beloopbaar oppervlak. Op veel Nederlandse zolders zijn de muren schuin, waardoor je niet optimaal gebruik kan maken van deze verdieping. Door een dakkapel te plaatsen, kan je op meer plekken op zolder rechtop staan en vergroot je dus de leefruimte.

  • Stijgende woningwaarde

Een dakkapel zorgt ook voor een hogere verkoopwaarde van jouw woning. Dit is vooral een voordeel als je (op den duur) je woning wilt verkopen.

Nadelen dakkapel plaatsen

Het plaatsen van een nieuwe dakkapel brengt niet alleen maar voordelen met zich mee. Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het monteren van een dakkapel op je woning:

  • Flinke investering

Een dakkapel is een flinke investering voor de lange termijn en kan je aardig wat kosten. De dakkapel verdien je bij de verkoop van je woning wel terug, maar je moet de dakkapel natuurlijk wel eerst kunnen betalen. We helpen je graag met ideeën over de dakkapel financiering. Toch (nog) maar geen dakkapel, maar wil je wel extra licht op zolder? Laat dan dakramen plaatsen voor meer lichtinval.

  • Rommel en overlast tijdens plaatsing

Het plaatsen van een dakkapel kan voor bouwafval en geluidsoverlast zorgen. Dit is vooral het geval bij een dakkapel die op het dak wordt opgebouwd. Bij een prefab dakkapel heb je hier minder last van; deze wordt namelijk in één dag geplaatst. Toch zal er altijd een gat in het dak gemaakt moeten worden, wat bouwafval oplevert. Laat je de dakkapel door een vakman uit het Slimster-netwerk plaatsen? Dan wordt het bouwafval netjes opgeruimd.

  • Dakkapel onderhouden

Een dakkapel vraagt natuurlijk wel om periodiek onderhoud. De mate van onderhoud is afhankelijk van het materiaal: een houten dakkapel vergt bijvoorbeeld meer onderhoud in vergelijking met een kunststof dakkapel. Geen zin in veel onderhoud aan de dakkapel? Kies dan voor een onderhoudsvrije dakkapel.

Meer informatie over dakkapellen

338 dakkapel-bedrijven vergelijken
Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Deel deze pagina