Dakkapel op nieuwbouw: meerwerk of uitbesteden?

Dakkapel op nieuwbouw: meerwerk of uitbesteden?
Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
2 minuten

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht en denk je erover een dakkapel te plaatsen? Wat is beter: de dakkapel als meerwerk laten uitvoeren tijdens de bouw of de opbouw pas na oplevering laten plaatsen?

Wat is meerwerk bij nieuwbouw?

Wanneer je een nieuwbouwwoning hebt gekocht, zitten er bepaalde werkzaamheden bij het afgesproken bedrag inbegrepen. Voor veel werkzaamheden komen er echter meer kosten (meerprijs) bij kijken. Die kosten noemen we meerwerk.

Dakkapel als meerwerk laten plaatsen

 • Gereed bij oplevering
 • Meefinancieren in hypotheek mogelijk
 • Geen vergunning nodig
 • Vaak duurder
 • Vaak minder maatwerk mogelijk

Zorg dat je voor het tekenen van de koopovereenkomst de lijst met meerwerk hebt kunnen inzien. Zo weet je van tevoren wat de kosten zijn voor extra werkzaamheden, bijvoorbeeld het plaatsen van een dakkapel. Indien mogelijk kan je dan zelfs nog onderhandelen over de prijs.

Soms staan er geen prijzen in de meerwerklijst, maar ‘nader te bepalen’ of ‘prijs op aanvraag’. Neem hier geen genoegen mee en vraag om exacte prijzen. Bekijk dakkapel prijzen om meteen in te kunnen schatten of je door het later uit te laten voeren goedkoper uit bent.

Willen meer mensen van het nieuwbouwproject een dakkapel laten plaatsen? Dan kan het schelen in de meerprijs als jullie dit aangeven bij de projectontwikkelaar.

Dakkapel na oplevering laten plaatsen

 • Dakkapel op maat mogelijk
 • Je kunt bedrijven vergelijken
 • Lagere kosten
 • Niet gereed bij oplevering
 • Soms vergunning nodig

Vind je het niet erg als de dakkapel pas na oplevering wordt geplaatst? Dan kan het voordeliger zijn om voor deze optie te kiezen. Ook heb je wat meer keuzevrijheid bij een dakkapel die je pas na oplevering laat plaatsen.

Meer inspiratie opdoen?
Dakkapel voorbeelden

Houd er rekening mee dat je je doorgaans aan de regels moet houden die zijn opgesteld voor de meerwerk dakkapellen; andere dakkapellen moeten dezelfde opbouw en uitstraling hebben.

Snelle plaatsing dakkapel

Wil je vlak na oplevering al verhuizen naar je nieuwe woning mét dakkapel? Tegenwoordig kan je een prefab dakkapel al in 1 dag laten plaatsen. Bekijk meer informatie over prefab dakkapellen.

Vergunning nodig?

In veel gevallen heb je een vergunning nodig als je de dakkapel na oplevering wilt plaatsen. Ontdek alle informatie of laat je adviseren door een ervaren vakman in het Slimster netwerk.

Goed geïnformeerd een keuze maken

Dakkapel bij nieuwbouw: meerwerk of uitbesteden?

Weet je wat de dakkapel meerprijs is bij je nieuwbouwwoning en geloof je dat dit veel goedkoper kan? Vraag gratis dakkapel offertes aan bij Slimster en ontvang verschillende prijsopgaven van vakkundige bedrijven. Deze bedrijven komen ook graag langs voor een vrijblijvend adviesgesprek om al je vragen te beantwoorden. Je bepaalt vervolgens zelf welk bedrijf de beste deal heeft om jouw dakkapel te plaatsen.

574 dakkapel specialisten vergelijken

Postema Dakkapellen
Kozijn Totaal Service
Klaassen Dakkapellen
Dakkapellen.nu
Dakkapel.nl
Bouw Advies XXL
Beens Dakkapellen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal