• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Lijmresten van trap verwijderen
  Ga naar

  Lijmresten van trap verwijderen: zo doe je dat

  Wil je jouw trap renoveren en moet hiervoor de oude bekleding van de trap? De kans is groot dat er lijmresten achterblijven, maar hoe kun je deze lijmresten verwijderen? Vaak wordt er gewezen op chemische middelen, maar dat is helemaal niet nodig! Wij vertellen je in deze blog hoe je stap voor stap je trap lijmvrij maakt zonder chemische middelen.

  Liever je trap laten renoveren?

  Lijm van trap halen: waterbasis of niet?

  Voordat je de lijmresten van de trap kan verwijderen, moet je eerst weten met wat voor tapijtlijm je te maken hebt:

  • Tapijtlijm op waterbasis
  • Tapijtlijm, niet op waterbasis (vooral bij oude trapbekleding)

  Lijmresten op waterbasis van trap verwijderen

  Is de vloerbedekking op de trap vastgemaakt met lijm op waterbasis? Volg dan de volgende 6 stappen om zonder chemische middelen lijmresten te verwijderen. Weet je niet zeker of de lijm op waterbasis is? Doorloop dan ook deze stappen. Laat de lijm niet los, dan is deze niet op waterbasis en kan je de tips verderop in deze blog proberen.

  Tapijt verwijderen + nieuwe trapbekleding?

  Wat heb ik nodig voor verwijderen lijmresten van trap?

  benodigdheden lijmresten trap verwijderen

  Materialen

  • Schoonmaakdoek
  • Plantenspuit
  • Afplaktape
  • Emmer
  • Plamuurmes

  Schoonmaken

  • Warm water
  • Handzeep
  • Vloerlijmverwijderaar (optioneel)

  Lijmresten verwijderen van trap in 6 stappen

  1. Sop maken
  2. Kieren afplakken
  3. Trap vochtig maken
  4. Lijmresten nat maken
  5. 4 uur wachten
  6. Lijmresten verwijderen met plamuurmes

  Stap 1: Sop maken

  lijmresten verwijderen sop

  Maak een sopje van 1 liter warm water en 5 pompjes handzeep.

  Stap 2: Kieren afplakken

  lijmresten trap kieren afplakken

  Het is belangrijk om de trap waterdicht te maken. Zo voorkom je dat er vocht tussen de kieren van de trap komt. Plak kieren in de trap af of leg er oude lappen op.

  Stap 3: Traptreden vochtig maken

  lijmresten trap vochtig maken

  Maak de traptreden met lijm vochtig met een natte doek. Gebruik hiervoor het gemaakte sopje,. Bang dat het water toch tussen de kieren gaat? Gebruik dan een plantenspuit.

  Stap 4: Lijmresten nat maken

  lijmresten nat maken

  In de vorige stap heb je de hele trap vochtig gemaakt. Nu is het tijd om de lijmresten specifiek aan te pakken. Gebruik het sopje en maak de stukken llijm extra nat met een plantenspuit of natte doek.

  Stap 5: Herhaal stap 3 en 4

  Laat het sopje 4 uur intrekken in de trap. Is dit voldoende? Dan kun je doorgaan naar stap 6. Indien nodig kun je lijmresten opnieuw nat maken en nogmaals 4 uur laten intrekken.

  Stap 6: Lijmresten verwijderen met plamuurmes

  Nadat het sopje voldoende is ingewerkt op de trap, kun je proberen de lijmresten te verwijderen. Gebruik hier bijvoorbeeld een plamuurmes voor.

  Moeite met loshalen tapijt van trap? Maak dan het tapijt vochtig met behulp van dit sopje met handzeep en laat het een paar uur intrekken. Tapijt met lijm op waterbasis laat vervolgens makkelijker los.

  Lijmresten verwijderen van trap met cola

  Heb je de bovenstaande stappen doorlopen, maar laat het tapijt niet los? Dan is de lijm niet op waterbasis. Gelukkig is ook hier een niet chemische manier voor: cola. En dan het liefste Coca Cola. Lijm van de trap verwijderen met cola is een handig trucje:

  1. Giet de cola over de traptrede
  2. Laat de cola een paar minuten intrekken
  3. Verwijder de lijmresten met behulp van een plamuurmes

  Zijn de lijmresten hardnekkig en ook met cola niet te verwijderen? Dan zit er niets anders op dan de trap te schuren. Je kunt zelf de trap schuren, maar uiteraard kan je hiervoor ook een vakman inschakelen.

  Tapijtlijm verwijderen vraagt om geduld Het verwijderen van lijmresten kost tijd: tijd om te achterhalen welke lijm er gebruikt is, welk middel je nodig hebt om de lijm te verwijderen en je moet alle lijmverwijderaars de tijd geven om in te trekken voor het beste resultaat.

  Oude trap laten opknappen door ervaren vakman?

  Wil je liever niet zelf de trapbekleding en lijmresten van de trap verwijderen? Of is jouw trap vrij van de oude trapbekleding en lijmresten, maar zoek je een ervaren vakman voor de traprenovatie? Bij Slimster kom je eenvoudig in contact met vakmannen die jarenlange ervaring hebben met traprenovaties. Ze voorzien je van vrijblijvend advies, waarna je offertes kan vergelijken en zelf de beste deal kiest.

  211 traprenovatie specialisten vergelijken

  Pro Stairs Traprenovatie
  Christan Traprenovatie
  Trap Xpress Traprenovatie Expert
  Voordelige Traprenovatie
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
  Deel deze pagina