• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  4 opties voor natuurlijke trapbekleding

  4 opties voor natuurlijke trapbekleding

  Ben je op zoek naar een duurzame manier om je trap te bekleden en heeft een natuurlijke stijl jouw voorkeur? Ga dan eens voor een minder bekend, maar prachtig en natuurlijk materiaal. Wij geven je 4 plantaardige materialen die je voor je traprenovatie kunt gebruiken.

  Voordelen natuurlijk tapijt

  • Natuurlijke uitstraling
  • Milieuvreindelijk
  • Biologisch afbreekbaar & recyclebaar

  Nadelen natuurlijk tapijt

  • Kan ruw aanvoelen
  • Niet altijd in veel kleuren beschikbaar

  1. Sisal trapbekleding

  Sisal trapbekleding is het meest populair van de 4 genoemde materialen in deze blog. Sisal wordt gewonnen uit de agave cactus, waaruit uiteindelijk een vrij dik draad geweven wordt. Hierdoor kan sisal tapijt vrij ruw aanvoelen.

  Sisal tapijt of sisal trapbekleding heeft een prachtige uitstraling, maar is wel de duurste plantaardige vezel. Ook kan sisal slecht tegen vocht en moet je vlekken dus zo snel mogelijk wegwerken. Een groot voordeel van sisal trapbekleding of sisal traploper is dat het materiaal erg sterk en slijtvast is. Hierdoor is sisal ideaal op trappen, waarop veel gelopen wordt.

  2. Kokos trapbekleding

  Kokos tapijt of trapbekleding wordt gemaakt van de schaal van kokosnoten. Dit tapijt is het goedkoopste van de genoemde materialen, maar heeft ook enkele nadelen. Zo is kokos niet echt brandveilig en vlekgevoelig. Daar tegenover staat dat kokos trapbekleding sterk, slijtvast en geluiddempend is. Hierdoor is kokos ideaal als trapbekleding.

  3. Zeegras trapbekleding

  Zeegras wordt gesponnen tot harde draden met een glazuurglans. Het weven van zeegras is geen eenvoudige opgave, waardoor er vaak alleen simpele patronen mogelijk zijn. Het voordeel van zeegras is dat het goed bestand is tegen vocht en gemakkelijk te reinigen is. Hoewel het nog niet al te bekend is, kan het als concurrent van het bekende sisal tapijt worden gezien.

  4. Kurk trapbekleding

  Kurk is ook een duurzaam natuurlijk materiaal. Hoewel de levensduur van kurk niet extreem lang is, is het materiaal wel sterk, geluiddempend en slijtvast. Na enige tijd kan kurk op de trap wel inloopplekken vertonen.

  En jute trapbekleding?

  Het is ook mogelijk om je trap met jute te bekleden, al kunnen we direct aangeven dat dit niet echt aan te raden is. Jute is namelijk niet erg sterk, waardoor het materiaal sneller slijt. Dit is geen ideale eigenschap op een trap, waar de bekleding snel kan slijten. Een groot voordeel van jute is wel dat het betaalbaar is en relatief zacht aanvoelt in vergelijking met sisal, zeegras of kokos.

  Meer informatie over traprenovatie

  Trap renoveren door ervaren vakman?

  Is het hoog tijd om jouw trap te vernieuwen en ben je op zoek naar een vakman die jou hierbij kan helpen? Vraag dan een gratis traprenovatie offerte aan bij Slimster en kom in contact met maximaal 4 vakmannen die in jouw regio actief zijn. Vergelijk deze vakmannen en beslis zelf wie de opdracht krijgt.

  211 traprenovatie-specialisten vergelijken

  Pro Stairs Traprenovatie
  Christan Traprenovatie
  Trap Xpress Traprenovatie Expert
  Voordelige Traprenovatie
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
  Deel deze pagina