Zo kan je de trap en vloer combineren

Zo kan je de trap en vloer combineren
Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

De trap is een echte blikvanger in huis, maar ook een mooie vloer is belangrijk in jouw woning. Hoe kan je de trap en vloer goed met elkaar combineren? Aan de hand van 5 stijlen geven we je enkele manieren om de trap en vloer op elkaar af te stemmen.

1. Industriële uitstraling

trap en vloer combineren

Industriële interieurs zijn erg populair en je ziet ze dus ook steeds meer voorbij komen. De stoere sfeer krijg je door beton in je interieur te verwerken, samen met materialen als RVS of staal.

Ga bijvoorbeeld voor een betonlook trap met stalen spijlers en een RVS leuning in combinatie met een betonvloer of gietvloer. Wil je geen echte betonvloer of gietvloer en heb je geen betonnen trap? Materialen met een betonlook worden ook steeds populairder.

2. Landelijke uitstraling

trap in dezelfde kleur als vloer

Wil je een warmer en natuurlijk interieur, ga dan voor een landelijke look. In een landelijk interieur wordt veel gewerkt met hout, dus denk hierbij aan een parketvloer, trap met eikenhouten overzettreden, houten spijlers en houten leuningen. Ga je liever voor pvc, laminaat of een ander materiaal maar wil je wel de uitstraling van hout? Kies dan een houtlook vloer of trap.

3. Klassieke uitstraling

vloer en trap combinatie

Ga je liever voor een tijdloos design? Een klassiek interieur geeft een warme uitstraling aan de woning en raakt eigenlijk nooit uit de mode. In dit interieur past een trap met karakter uitstekend. Op de trap kan je gebruikmaken van tapijt. Kies op de vloer dan voor hout(look) of tegels voor een mooi contrast.

4. Moderne uitstraling

trap vloer

Ga je toch voor een moderne stijl? Hierbij worden veel neutrale kleuren gebruikt en strakke vormen. Gebruik neutrale kleuren op de trap én vloer voor een minimalistische en strakke look. Enkele mogelijkheden hier zijn:

De combinatie van grijs, wit en zwart zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Laat een vloer plaatsen in een van deze neutrale kleuren en houd ook de trap neutraal wanneer je deze laat renoveren.

5. Bohemian uitstraling

De Bohemian stijl komt minder vaak voor, maar zorgt voor een vrolijk interieur en daarom willen wij je deze stijl zeker niet onthouden. Deze stijl kenmerkt zich door gemengde kleuren, natuurlijke materialen en drukke motiefjes. Denk bijvoorbeeld aan een traploper met een print op houten overzettreden, gecombineerd met een gietvloer.

Trap of vloer als blikvanger?

We hebben het aan het begin van de blog al eerder benoemd: de trap is een echte blikvanger in huis. Tegenwoordig is het een trend om de trap eruit te laten springen. Kies bijvoorbeeld voor een donkere trap bij een lichte vloer om voor extra contrast te zorgen.

Je kunt ook de vloer het middelpunt van de aandacht laten zijn. Kies bijvoorbeeld voor een visgraat vloer en ga voor rustige stoffering op de trap. Zo trek je bij binnenkomst de aandacht direct naar de vloer toe.

Trap en vloer in jouw stijl laten leggen

Zo kan je de trap en vloer combineren

Heb je voldoende inspiratie opgedaan met deze blog en is het tijd om je vloer te vernieuwe of trap bekleden? Je kunt bij ons eenvoudig offertes aanvragen om ervaren vakmannen te vergelijken. Vraag gratis offertes aan en beslis zelf welke vakman de beste deal heeft. Zo kan je eenvoudig genieten van de trap en vloer van jouw dromen.

Trap laten renoveren?
Vloer laten leggen?