Gratis traploper offertes?
Gratis & vrijblijvend

Traploper prijzen

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten

Benieuwd naar de kosten van een traploper? Ontdek de verschillende traploper materialen en bijbehorende prijzen, zo kun je goed geïnformeerd een traploper kopen en laten leggen.

Minimale kosten € 50
Gemiddelde kosten € 80
Maximale kosten € 110
Prijsindicatie traploper per trede, incl. leggen.
Traploper op wit geschilder trap

Wat kost een traploper?

Traploper prijzen

Wil je jouw trap opknappen en gaat jouw voorkeur uit naar een nieuwe traploper? Er zijn verschillende lopers verkrijgbaar, met ieder een eigen prijs.

Materiaal Prijs per trede* Prijs trap met 13 treden*
Synthetische traploper € 50 € 650
Sisal traploper € 60 € 780 Gratis offertes
Wollen traploper € 70 € 900 Gratis offertes

* Vanaf-prijs loper, incl materiaal, btw en montage.

Een trap heeft gemiddeld 13 treden. Vanuit dit aantal berekenen we dus de prijs van een trap met een loper.

Wil je een traploper kopen? De prijs van een traploper hangt af van verschillende factoren, zoals het materiaal, de afwerking en de montage. Het is hierdoor lastig om exacte traploper prijzen te geven. Bekijk een indicatie van de traploper prijzen. Ben je benieuwd naar de exacte prijs van je nieuwe traploper?

Goedkope traploper-specialist vinden
Traploper offerte
prijzen traploper
traploper kosten
prijzen traploper leggen
traploper leggen kosten
Meer voorbeelden bekijken?
Traploper inspiratie

Prijsopbouw traploper

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden met traploper

De traploper prijs wordt door verschillende factoren bepaald en het materiaal is één van deze factoren. De materiaalkosten worden bepaald door een aantal onderdelen, zoals de materiaalkeuze, traproeden, het ondertapijt en de afwerking.

Traploper materiaal

Eén van de eerste keuzes die je maakt bij een nieuwe traploper is het materiaal. Welke stof gebruik je voor de loper? Je hebt grofweg 3 mogelijkheden:

Er is sprake van een klein verschil in prijs per materiaal. Zo is een synthetische loper doorgaans wat goedkoper, maar je kan ook voor een dure synthetische loper gaan. En waar wollen traplopers meestal iets prijziger zijn, kan je zelf bepalen hoe gek je het maakt.

Traproeden plaatsen

Bij een traploper horen traproeden. Deze traproeden zijn beschikbaar in diverse kleuren en designs. Wist je dat je ook voor trapklemmen in plaats van traproeden kan gaan?

Ondertapijt nodig?
Een goed ondertapijt verlengt de levensduur van de traploper aanzienlijk. Daarnaast verhoogt dit tapijt ook het loopcomfort op de traploper.

Traploper afwerken

Traplopers zijn vaak beschikbaar in standaard afmetingen. Daarom kan het nodig zijn om de loper te versmallen. Na het versmallen wordt de zijkant netjes afgewerkt om rafelen te voorkomen. Dit wordt ook wel festonneren of banderen genoemd. Ga je voor een bredere band aan de zijden van de traploper (banderen), dan heb je de keuze uit diverse materialen zoals chenille, katoen of leer.

traploper leggen prijzen

Traploper leggen door ervaren vakman

Is het mogelijk om zelf een traploper te leggen? Je kan hiervoor kiezen, maar loopt dan wel het risico dat de loper niet netjes op de trap ligt. Schakel voor het leggen van traplopers altijd een specialist in: zo weet je zeker dat de traploper netjes en strak wordt gemonteerd. Wat zijn de traploper leggen kosten, als je een specialist inschakelt? Dit is doorgaans afhankelijk van de legmethode, de soort trap en het uurtarief van de vakman.

Legmethode

De meest voorkomende en traditionele legmethode is het innaaien van een traploper. Na het innaaien worden de traproeden bevestigd, waardoor de loper wordt vastgeklemd.

Soort trap

Een loper kan gelegd worden op een dichte trap, maar is ook mogelijk op een open trap. De ruimte tussen de treden valt dan weg, waardoor er minder stof nodig is om de loper te maken.

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief. Om deze reden is het altijd verstandig om meerdere bedrijven te vergelijken voordat je een vakman kiest.

Slim besparen op de traploper kosten

Wil je niet te veel betalen voor je nieuwe traploper? Er zijn enkele manieren om slim te besparen op de kosten:

  • Zelf oude trapbekleding verwijderen en bouwafval afvoeren.
  • Vakman uit de regio kiezen: zo houd je de voorrijkosten in de hand.

Beste deal vinden voor nieuwe traploper

Ben je op zoek naar een goedkope traploper specialist? Vraag gratis traploper offertes aan via Slimster en kom in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Door deze bedrijven te vergelijken, ontdek je welke vakman het beste bij je past. Je beslist zelf wie de opdracht krijgt.

Direct 102 traploper experts vergelijken

Hawa Carpets
Traploper Specialist
Ariën Gehrels
Trap & Vloer renovaties
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal