• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Traploper prijzen

Van € 2.600,- Gemiddeld € 3.400,- Tot € 8.200,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Wat kost het plaatsen van een traploper? De kosten van een loper zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de materiaalkeuze en de lengte van de loper. Veelgebruikte materialen zijn synthesische stoffen, wol en sisal. Ook de kwaliteit van de stof is van invloed op de prijs.

Prijsindicatie van traploper

In onderstaande tabel vind je een indicatie van de kosten van traplopers. We geven de kostprijs per trede. Wil je graag een exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan.

Sisal Synthetisch Synthetisch Wol
Legmethode

Traditioneel ingenaaid

Traditioneel ingenaaid

Las-methode

Traditioneel ingenaaid
Duurzaam - + + ++
Vlekken Lastig verwijderbaar Verwijderbaar Verwijderbaar Verwijderbaar
Prijs (trede) v.a. € 60,- v.a. € 60,- v.a. € 60,- v.a. € 75,-
Onderhoud + ++ ++ ++
Kwaliteit + + + ++
Uiterlijk ++ + + ++

Legmethoden

Een traploper kan op meerdere manieren worden gelegd.

  • Traditioneel: loper wordt ingenaaid, daarna traproeden bevestigt op de loper. Loper ligt los op de trap tijdens het innaaien.
  • Lasmethode: stof wordt per trede op maat gesneden en weer aan elkaar gelast.

Soort trap

Ook de trapsoort en afmeting van de trap bepalen de prijs van de traploper. Een loper kan gelegd worden op een gesloten trap. Maar ook bij een open trap is een loper ook mogelijk, al valt dan wel de ruimte tussen de treden weg. Er is hierdoor minder stof nodig, waardoor de kosten bij een open trap lager uitvallen.

Traproeden

Bij traplopers worden vaak ook traproeden geplaatst. Deze roeden zijn beschikbaar in diverse kleuren en designs, maar je kan ook voor trapklemmen gaan in plaats van traproeden.

Vind de beste deal

Op zoek naar een mooie traploper én iemand die de loper kan leggen? Bij Slimster vergelijk je regionale traploper-experts. Je ontvangt offertes, vergelijk ze zelf en beslist met welke specialist je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%!