Traproeden plaatsen

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Het perfecte materiaal kiezen voor een nieuwe traploper is lastig, maar ook de afwerking is van invloed op het eindresultaat. Een traploper wordt bijna altijd afgewerkt met traproeden. Deze roeden zijn beschikbaar in meerdere kleuren, soorten en materialen. Zo kies je altijd een afwerking die bij de traploper past.

zilveren traproeden

Wat is een traproede?

Traproeden houden een traploper op zijn plek. Bij de traditionele legmethode wordt een traploper ingenaaid op de trap, waarna roeden de loper op zijn plek houden. De traproeden zorgen er dus voor dat een traploper netjes op de trap blijft liggen.

Soorten traproeden

Traproeden zijn beschikbaar in verschillende diktes. De meest voorkomende diktes zijn:

  • 9mm traproeden
  • 11mm traproeden
  • 16mm traproeden

De dikte van traproeden is niet functioneel, maar puur decoratief. Qua materiaal en kleur heb je ook een keuze: ga je voor goud, chroom, messing, brons of zwart? Ook kan je nog kiezen uit matte of glanzende traproeden.

Traproeden bevestigen
Traproeden bevestig je met behulp van klapogen of knologen. Deze steunen zijn ook verkrijgbaar in diverse kleuren, soorten en designs. Zo sluiten de traproeden perfect aan op de traploper.

Trapklemmen in plaats van traproeden?

Trapklemmen hebben dezelfde functie als traproeden, maar zijn minder opvallend. Klemmen passen goed bij jaren dertig traplopers, want ze hebben over het algemeen een traditionele vorm. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor de moderne trappen en traplopers.

Traproeden voor ieder design

Traplopers zijn beschikbaar in verschillende designs en stijlen. Dit is ook het geval bij traproeden. Wanneer je een klassieke traploper plaatst, ga je ook voor traditionele traproeden. Maar ga je voor een moderne en strakke look? Dan pas je ook de traproeden aan op deze stijl. Enkele veelvoorkomende stijlen bij traplopers:

Besparen door bedrijven te vergelijken
Traploper vakmannen hanteren allemaal een eigen uurtarief, waardoor de prijzen flink kunnen variëren. Door bedrijven te vergelijken, voorkom je dat je te veel betaalt voor je nieuwe traploper inclusief traproeden.

Eenvoudig beste traploper-specialist vinden

Traproeden plaatsen

Op zoek naar een vakman die jouw nieuwe traploper met bijpassende traproeden kan leggen? Vraag dan gratis traploper-offertes aan via Slimster en kom in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Vergelijk de bedrijven op basis van prijs en kwaliteit, en beslis met welke vakman je in zee gaat. Door slim te vergelijken, bespaar je tot wel 45%.

Direct gratis traploper-offertes vergelijken

Hawa Carpets
Traploper Specialist
Ariën Gehrels
Trap & Vloer renovaties
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis traploper offertes?
Geheel vrijblijvend
Traproeden plaatsen