Hoe combineer je je trap met een gietvloer?

Hoe combineer je je trap met een gietvloer?
Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Een gietvloer in jouw woning geeft veel karakter en het biedt vele praktische voordelen. Zo is een gietvloer makkelijk in onderhoud en slijt- en stootvast. Maar wat zijn je mogelijkheden als je een gietvloer hebt en jouw trap gaat renoveren? We geven je 5 stijlen die je kunt creëren met de juiste trapbekleding en gietvloer.

1. Stoer én chic

gietvloer trap

Wil je een stoere uitstraling met een chic tintje? Combineer je gietvloer dan met blauwstaal trapbekleding. Door de ruige en robuuste, maar vooral ook chique uitstraling van blauwstaal versterk je het stoere karakter van een gietvloer. Is een trap van echt blauwstaal je net wat te prijzig? Er zijn ook pvc overzettreden en laminaat overzettreden in de blauwstaal-look.

Meer over blauwstaal?
Blauwstaal trapbekleding

2. Uniek karakter

trap gietvloer

Wanneer je een gietvloer combineert met leer, dan ga je er echt voor. Leren overzettreden hebben van zichzelf al een uniek karakter die perfect aansluit bij een gietvloer. Om jouw stijlvolle combinatie af te maken kun je je trap afwerken met een zwarte trapleuning. Wanneer jouw trap midden in de woonkamer staat, kun je het effect van leer versterken door leren meubilair of accessoires.

3. Laat de tijd stilstaan

gietvloer trapbekleding

Combineer je gietvloer met houten trapbekleding en zorg voor een tijdloze en natuurlijke uitstraling. Is de gietvloer licht van kleur? Zorg dan dat de houten overzettreden donkerder zijn. Een donkere trap bij een lichte vloer gaat nooit uit de mode. Om het plaatje compleet te maken kun je kiezen voor trapverlichting met een houten trapleuning. Wil je geen echte eikenhouten overzettreden, maar wel de uitstraling van hout? Er is ook houtlook trapbekleding, gemaakt van pvc of laminaat.

4. Beton, beton, beton

gietvloer met trap

Door jouw gietvloer te combineren met betonlook trap met stalen spijlers of een houten open trap creëer je een industrieel karakter met een rauwe uitstraling. Plaats een rvs trapleuning om het helemaal af te maken.

Meer over betonlook trappen?
Betonlook traprenovatie

5. Vrolijk en speels

gegoten vloer en trap

Gietvloeren zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Je kunt de trap schilderen in een andere frisse kleur voor een echte Boheemse uitstraling. Laat de trap afwerken met speelse trapverlichting en een mooie trapleuning voor de puntjes op de i.

Gietvloer en trapbekleding combineren?

Hoe combineer je je trap met een gietvloer?

Heb je voldoende inspiratie opgedaan en wil je een traprenovatie die past bij je gietvloer of juist een nieuwe gietvloer die aansluit bij je trap? Je kunt via Slimster eenvoudig offertes aanvragen om ervaren specialisten met elkaar te vergelijken. Twijfel je nog over wat je precies wilt? Vakmannen uit ons netwerk denken graag met je om de combinatie tussen trapbekleding en gietvloer af te stemmen naar jouw smaak.

Gratis traprenovatie offertes?
Gratis gietvloer offertes?